Očekuju se promjene u sastavu Bijelo-plavih koji s ulogom favorita stižu na Šubićevac

U osmini finala Hrvatskog nogometnog Kupa momčad Osijeka ove srijede igra u gostima kod drugoligaša Šibenika. Jasno je da Osječani imaju ulogu favorita već zbog same činjenice da su u višem stupnju natjecanja iako znamo kako u kup-susretima to baš i ne mora biti presudno jer se nerijetko događaju iznenađenja.

Bijelo-plavi u svakom slučaju imaju izražene ambicije da i na ovom kolosijeku ostvare najviše što mogu, pa je trener Zoran Zekić na taj način i pripremio svoje izabranike za ovaj susret koji na Šubićevcu počinje u 17 sati.

Čini se izvjesnim da će u početnoj jedanaestorici biti dosta promjena u odnosu na proteklu utakmicu s Lokomotivom jer će prigodu dobiti neki igrači koji su dosad imali manju minutažu u prvenstvenim dvobojima. No, sve su to prvotimci na koje stručni stožer ozbiljno računa i tko god dobije šansu, očekuje se da i opravda ukazano povjerenje.

Cilj je sasvim jasan – plasman u četvrtfinale i tako se Osijek i želi i mora postaviti na terenu.

Šibenik rijetko zabija, ali malo i prima

Šibenčani su na kraju prošle sezone igrali u kvalifikacijama za povratak u prvoligaško društvo, ali nisu uspjeli proći pokraj Istre 1961. Nakon toga su ostali bez puno igrača, među njima i Matea Baraća koji je završio u Gradskom vrtu. Sadašnja im pozicija među drugoligašima baš i nije ugodna, budući da su u donjem dijelu tablice  s tri uzastopna poraza, a u četiri susreta u nizu nisu pogodili protivničku mrežu. Iskusni stručnjak Ivan Katalinić nije dugo ostao za kormilom, njegovo je mjesto preuzeo domaći trener Anđelko Godinić.

U prošlom kolu Šibenik je pred svojom publikom izgubio od Hrvatskog dragovoljca s 0:1, baš kao i tjedan dana prije toga od momčadi Solina. Nekadašnji je prvoligaš ovoga trenutka najneučinkovitija momčad Druge lige sa svega šest postignutih golova, ali želimo ukazati i na jednu drugu činjenicu, a to je da malo pogodaka i primaju.

Kapitulirali su 11 puta u 12 dosadašnjih ogleda i u tom su segmentu igre bolji od vodećih na ljestvici, Rudeša, Sesveta i Gorice. O tomu također treba povesti računa, ne očekujući laku zadaću na Šubićevcu...

Maksimalna koncentracija na Kup

Iz Šibenika stižu informacije kako će i travnjak biti prilično zahtjevan za igru što Osječanima može otežati posao jer se ipak očekuje njihova dominacija i veći posjed lopte u odnosu na domaćina. Na moguće zamke svojim je igračima ukazao i trener Zekić:

Za nas je ovo važna utakmica jer želimo i u Kupu potvrditi ono što činimo u ligaškom natjecanju. Šibenik nikako nije za potcjenjivanje, a to znači da protivnika moramo najozbiljnije shvatiti. Oni će igrati neopterećeno, a na nama je da budemo maksimalno koncentrirani i odgovorni. Sada me uopće ne zanima derbi s Hajdukom koji nas čeka u nedjelju, nego samo razmišljam o Kupu i prolasku u sljedeći krug.