Hajduk je u Prvenstvu zaredao s dobrim igrama, a posebno je opasan pred svojom publikom koja mu daje vjetar u leđa, ističe trener Osječana

Ekspedicija osječkog nogometnog prvoligaša ostala je u Dalmaciji nakon uspješno odrađenog kup-susreta protiv drugoligaša Šibenika i plasmana u četvrtfinale ovoga natjecanja. Ono što slijedi je gostovanje kod Hajduka u okviru 14. kola državnog prvenstva, a trener Osječana Zoran Zekić nastoji u svakom pogledu što bolje pripremiti svoju momčad za susret na Poljudu. U nekoliko rečenica, osječki se kormilar osvrnuo na proteklu srijedu, a u kontekstu onoga što slijedi na kraju ovoga tjedna:

Vidjelo se i na Šubićevcu da nije floskula kada mi treneri govorimo da nikoga danas nije lako pobijediti jer i među drugoligašima i trećeligašima ima ozbiljnih protivnika koji na svom terenu mogu biti nezgodni ako ih se podcijeni i u utakmicu ne uđe s potrebnim angažmanom. Vidjeli ste kako su se mučili Rijeka, Dinamo i Hajduk, stoga je zaista najvažnije da nismo kiksali u Šibeniku. Da, ostali smo u Dalmaciji da ne gubimo vrijeme i energiju na dugačkim putovanjima, a i poveli smo veći broj igrača tako da ništa ne prepuštamo slučaju. U međuvremenu nam se, uoči susreta sa Šibenčanima, priključio i treći vratar Žitnjak, budući da je Malenica osjetio probleme s leđima. Nadam se da ćemo, što se zdravstvenog biltena tiče, biti u situaciji da nam na Poljudu nitko neće nedostajati iako je Barać osjetio određene probleme s leđima, pa moramo vidjeti što će biti s njim. Prisilno mora pauzirati Pušić koji ima tri žuta kartona, a do nedjelje ću odlučiti tko će zaigrati na toj poziciji, kao i na nekim drugim mjestima, pričao je Zekić.

Hajduk je uvijek opasan

Bez obzira što Hajduk u Kupu nije baš bio uvjerljiv protiv svoga susjeda iz Solina, jasno je da Splićani uvijek zaslužuju respekt, posebno kada im se dolazi u goste.

Jasno, Hajduk je uvijek Hajduk i o tomu je suvišno govoriti. Njihovi rezultati iz prvenstvenih utakmica daju nam do znanja da su se stabilizirali i da imaju sasvim dobru momčad s dosta pojedinaca koji individualnom kvalitetom mogu rješavati utakmice. Osim toga, oni redovno imaju i taj navijački vjetar u leđa, a to iz njihovih igrača izvlači i onaj dodatni motiv da opravdaju očekivanja i pruže najviše i najbolje što mogu. Jasno je da ćemo morati biti na visokoj razini ako želimo ostvariti svoje rezultatske ambicije. A to podrazumijeva puno, puno bolji nastup nego nedavno na Rujevici. Onakvo izdanje ne smijemo ponoviti jer bi to značilo još jedan poraz.

O sastavu se još razmišlja

Što se tiče sastava za nedjeljni dvoboj s najbližim pratiteljem na prvenstvenoj ljestvici, Zekić još „važe“ koga će poslati na travnjak od prve minute:

Prvo ćemo vidjeti tko je potpuno zdrav i spreman, a tko eventualno neće biti u takvom stanju. Nadalje, tražimo one igrače koji bi trebali najbolje odgovoriti postavljenim taktičkim i drugim zadaćama, a nešto pri izboru postave ponekad ovisi i o karakteristikama protivnika i pojedinaca u njegovim redovima. Puno toga je bitno, imat ćemo još neke analize, pa ćemo se odlučiti tko će zaigrati i u kojem ćemo se rasporedu postaviti u odnosu na domaćina. Ponovit ću ono što sam i neki dan rekao, a tiče se samog pristupa mojih igrača. Želim da igraju nogomet u doslovnom značenju te riječi, da budu opušteni u onom smislu da ih ništa ne sputava kako bi pokazali ono najbolje što mogu. Važna je, naravno, koncentracija od prve do zadnje minute, taktička disciplina i odgovornost, kao i velika želja i vjera u uspjeh. Uz kolektivan pristup da svi razmišljaju kako pomoći suigraču na terenu, imamo se, naravno, čemu nadati, zaključio je osječki kormilar.