Bijelo-plavi su tada jedini puta slavili na Poljudu, a dvostruki strijelac bio je Karlo Primorac

Hajduk i Osijek odigrali su ukupno 36 prvenstvenih utakmica na Poljudu, a jedna je, uslijed kazne splitskom klubu, morala biti odigrana u zadarskim Stanovima. U tim međusobnim dvobojima Splićani su bili puno uspješniji i ostvarili su 29 pobjeda, uz sedam neriješenih rezultata i samo jednu pobjedu Bijelo-plavih otkako je HNL-a!

Stoga ćemo se osvrnuti upravo na taj dvoboj, odigran 30. travnja 2008. godine u kojem je Osijek slavio s 2:0 i tako jedini puta osvojio sva tri boda gostujući kod Hajduka. Pravi junak toga susreta bio je dvostruki strijelac Karlo Primorac, tada istaknuti napadač Osječana, a danas trener naših najmlađih nogometaša, nakon što je odlučio okončati igračku karijeru.

Lončarević nadmudio Jarnija

Naš je prvoligaš u toj utakmici pametnom i mudrom igrom došao do bodova, što je zasigurno bila zasluga i tadašnjeg kormilara, iskusnog stručnjaka Ilije Lončarevića.

On se tom prigodom odlučio domaćinu suprostaviti sljedeći sastav: Skender, V. Babić, I. Smoje, Stranatić, Višević, D. Vida, Todorčev, Šolić (Šorša), Pavličić, Hrnčević (J. Pranjić) i Primorac (Prskalo).

Na klupi Hajduka bio je Robert Jarni, a u poraženoj su momčadi igrali: M. Varvodić, J. Buljat, Maloča, Sablić, Jozinović (Rubil), M. Ljubičić, D. Gabrić, Cernat, Bartolović (Linić), Du. Čop i Bušić. Primorac je bio strijelac u 27. i 47. minuti, a sadašnji član stručnog stožera Bijelo-plavih Ivo Smoje isključen je u posljednjim trenucima susreta zbog drugog žutog kartona. 

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL