Domaćin je jednu svoju priliku iskoristio, a Osječani će već u sljedećem kolu nastojati opet biti ispred Bijelih

Derbi je prvenstveno bio u znaku navijačke proslave rođendana Torcide, pa su i tribine Poljuda bile dobro ispunjene. Više od 12.000 gledatelja vidjelo je susret trećeplasirane i četvrtoplasirane momčadi na tablici koje su nakon međusobnog dvoboja zamijenile pozicije. Sada je Hajduk stepenicu više u odnosu na Bijelo-plave s bodom prednosti što se, dakako, može promijeniti već u sljedećem kolu. 

Naime, Splićani će gostovati kod vodećih Riječana, dok će naš prvoligaš u Gradskom vrtu dočekati koprivnički Slaven Belupo, pa je ipak nekako realno očekivati da bi se Osijek pobjedom opet mogao vratiti u vodeći tercet i ponovno biti ispred Bijelih. Za pretpostaviti je da će se prilično izjednačena borba ovih takmaca voditi i u nastavku sezone jer su i kvalitetom otprilike  podjednaki, o čemu svojedoči i njihov dosadašnji bodovni učinak.

Iz poraza izvući pouke

Što se tiče same utakmice, bili su po njezinom svršetku svjesni i treneri Marijan Pušnik i Zoran Zekić da to nije bila nogometna ljepotica, ali nerijetko baš u derbijima gledamo više borbene oglede u kojima umjetnički dojam ostaje po strani, a dominiraju nekakve taktičke postavke. Hajduk je ovaj puta došao do pobjede jer je iskoristio jednu od svojih prigoda i to preko robusnog Mađara Futacsa koji je lijepim pogotkom u 16. minuti Splićanima osigurao bodove.

Pričao je Zekić prije početka susreta da će njegovim izabranicima za pozitivan rezultat biti nužno nadahnuće barem nekolicine igrača, međutim, ono je ovaj puta izostalo. Nije se Osijek ni želio, ni planirao povući, ne može se reći ni da im je domaćin stvorio nekakav žešći pritisak, ali gosti se ipak nisu uspjeli razigrati i na pravi način „razmahati“ u sredini terena. Tek je u završnici došlo do nekih situacija u kojima je i splitski vratar Kalinić morao intervenirati i tako sačuvati vodstvo domaćina.

Nakon derbija, kako su i Osječani sami zaključili napuštajući Poljud, iz poraza se trebaju izvući pouke kako bi se već idućega vikenda odigralo bolje i učinkovitije, dakako i s puno boljim ishodom na kraju.

Netočni i zlonamjerni navodi

U medijima se, nakon utakmice na Poljudu, pojavila (dez)informacija da je došlo do naguravanja, pa i nekih fizičkih obračuna među našim nogometašima pred gostujućom svlačionicom. Pritom je „navodno“ "glavni akter" bio Aljoša Vojnović koji je neugodno iznenađen netočnim, pa i zlonamjernim navodima o onome što se zaista događalo tom prigodom. Stoga smo snimili i njegovu tonsku izjavu na ovu temu:

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL