Sahrana je u petak, 4. studenoga, na Centralnom groblju u 11,40 sati

Zauvijek nas je napustio Željko Rodić, jedan od igrača NK Osijek koji je u redove Bijelo-plavih“, iz bihaćkog Jedinstva, stigao početkom srpnja 1977., nekoliko dana nakon što je osječki klub poslije 21 godine čekanja vratio status prvoligaša bivše države.

Zbog srčanih poteškoća, „Roda“ je prošloga mjeseca skoro tri tjedna proveo u KBC Osijek, da bi iznenada preminuo, nedugo nakon povratka u krug obitelji. Rođen je 31. srpnja 1952. na otoku Visu, a nogometni potencijal nadasve brzonogog napadača dokazao je baš nastupajući za osječku momčad.

Karijeru završio Buffalu

Suigrači su mu (Rodić čuči na slici, drugi slijeva) bili Dujković, Majer, Grnja, Čordaš, Lukačević, Popović, Huljić, Ivković, Miljković, Obilinović..., da bi tijekom četiri sezone,  kao desno krilo, odigrao 62  utakmice i pritom postigao šest prvenstvenih pogodaka.

Gradski vrt napustio je u  ljeto 1981., karijeru  je nastavio u belomanastirskoj Šparti, „kopačke o klin objesio“ je u Buffalu (SAD), da bi se po povratku u Domovinu posvetio poduzetništvu. Iza Željka Rodića ostaju tugujući majka Lukrecija, supruga Vera, sin Vedran, brat Oliver i ostala rodbina i prijatelji.

Pokop će biti u petak, 4. studenoga, u 11,40 sati na Centralnom groblju.

 

Autor: Dragutin Kerže