Trener Zoran Zekić zadovoljan je napretkom koji je osječka momčad pokazala u posljednje vrijeme.

Još nas samo nekoliko dana dijeli od nastavka prvenstvene utrke i drugog dijela sezone u HNL-u. Nakon uspješno odrađenih priprema u Španjolskoj, osječki su nogometaši nastavili s radom u Gradskom vrtu, a svakako ih veseli spoznaja da je temperatura iz dana u dan u sve izraženijem plusu jer su i tereni, dakako, bolji kada je vrijeme sunčano. Nadamo se da će takve vremenske prilike potrajati i do kraja tjedna i da će derbi između Osijeka i Rijeke privući veliki broj gledatelja na tribine našeg stadiona.

Glavninu toga smo odradili kada je o pripremama riječ, a sada nam preostaje ono završno uigravanje linija. Moram biti zadovoljan napretkom kojega je momčad općenito napravila i pokazala u posljednje vrijeme i vjerujem da će to na pravi način potvrditi i u predstojećim susretima, rekao je trener Osječana Zoran Zekić.

Prezentirati se u najboljem izdanju

Da nije bilo ozljeda Nikole Matasa i Josipa Špoljarića, mogli bismo zaključiti da je i po tom pitanju sve u pripremnom razdoblju prošlo na opće zadovoljstvo. Doduše, Matas će zbog crvenog kartona iz posljednjeg jesenskog kola, kada je isključen u Zaprešiću, ionako morati propustiti proljetnu premijeru s Riječanima, dok je mladi napadač, prvi strijelac trećeligaškog Istoka (Špoljarić je nastupao za Osijek II), imao peh da se ozlijedi baš u vrijeme kada je ponovno skrenuo pozornost na sebe.

Svi su se imali priliku nametnuti i pokazati koliko trenutno mogu. Naravno da će igrati oni za koje moj stožer procijeni da u datom trenutku mogu najviše pružiti. Znamo kako želimo igrati, pokušavali smo tako funkcionirati i protiv Dynama, Spartaka, Lokomotiva, Rubina i svih ostalih protivnika u Marbelli i činjenica je da je to nerijetko u tim ogledima izgledalo prilično dobro. Dosta smo vremena utrošili i na analizu onoga što smo pokazivali na terenu, tako da se nadam kako ćemo određene pogreške ispraviti i prezentirati se našim navijačima i kompletnoj javnosti u svom trenutno najboljem izdanju, zaključio je Zekić.