Osijek i Rijeka zaslužuju lijep dekor na tribinama, a Bijelo-plavi priželjkuju da i lider napokon može izgubiti.

Već u prvom kolu drugog dijela nogometnog prvenstva Hrvatske imamo pravi derbi. Trećeplasirani Osijek domaćin je lideru na tablici, momčadi Rijeke i to je svakako utakmica koju nikako ne treba propustiti!

Dosta toga ukazuje da bismo mogli gledati zaista odličnu utakmicu jer su i jedni i drugi izgledali vrlo dobro na pripremama, puni su motiva, a na startu se svi žele prezentirati u najboljem izdanju.

Osječani imaju ambiciju sačuvati treće mjesto, također i uzvratiti jesenskom prvaku za dva poraza iz prvog dijela sezone, posebno za onaj uvjerljivi, doživljen na Rujevici.

Riječani su, pak, odlučni u borbi za naslov prvaka, svjesni da im je ovo možda i jedinstvena prigoda završiti na kraju ispred Dinama...

Perošević mora propustiti derbi

Sudeći prema onome što smo od Osijeka vidjeli u provjerama koje su imali u Španjolskoj, Zekić je uspio posložiti kompaktan kolektiv koji nema previše respekta prema svojim suparnicima i može se ravnopravno nositi i s onima koji nešto znače u europskom nogometu.

Iako Bijelo-plavi u međuvremenu nisu dobili neka nova igračka pojačanja, momčad je pokazala dosta dobrih stvari, a trenerovo povjerenje na startu će dobiti igrači za koje on smatra i vjeruje da trenutno mogu najviše pružiti i odgovoriti svim taktičko-tehničkim zahtjevima.

Poznato je da zbog suspenzije (crveni karton) neće biti Matasa, derbi će propustiti i ozlijeđeni Perošević, a svi ostali su na dispoziciji stručnom stožeru.

S druge strane, Kek zaista ima vrlo kvalitetan kadar, Rijeka je to potvrđivala tijekom cijele jesenske polusezone, a i na pripremama u Portugalu. S pravom Zekić bira riječi kada govori o protivniku, komplimentirajući i svom slovenskom kolegi na riječkoj klupi, no nitko nije nepobjediv, pa ni Riječani. Bez obzira što još nisu osjetili gorčinu poraza u 20 odigranih prvenstvenih dvoboja u kojima su postigli najviše golova i najmanje ih primili. Nadamo se da će toj velikoj seriji kraj doći upravo ove nedjelje u Gradskom vrtu, a utakmica počinje u 15 sati. 

Sve informacije o ulaznicama saznajte OVDJE.