Ponajbolji prvotimac našeg trećeligaša nimalo ne dvoji da će Bijelo-plavi osvojiti nove bodove.

Čak osam od ukupno devet utakmica u proljetnom dijelu sezone nogometaši Osijeka II riješili su u svoju korist, a samo jednom je bilo neriješeno. Stoga ne čudi da su se Bijelo-plavi odvojili na prvenstvenoj ljestvici od svojih najbližih pratitelja i čvrsto drže pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani BSK, dok od Međimurja, koje je na trećem mjestu, imaju osam bodova više. U subotu Osječanima u goste stiže momčad Bjelovara i svi očekuju još jednu pobjedu.

Nomalno je da je tako jer smo mi lider na tablici, a oni su na sredini ljestvice. To nikako ne znači da ćemo ih podcijeniti jer smo nedavno u Varaždinu vidjeli da i klubovi za začelja mogu iznenaditi favorite. Ipak, sve osim našeg trijumfa zaista bi bilo veliko iznenađenje, rekao je jedan od ponajboljih igrača našeg trećeligaša, polivalentni Danijel Lončar.

Svi su protiv Osijeka posebno motivirani

Dodatni motiv osječkim nogometašima je i u tome što ih je Bjelovar pobijedio u prvom dijelu Prvenstva.

Da, tamo smo izgubili 2:1, a ja sam bio strijelac izjednačujućeg pogotka koji nam ipak nije donio pozitivan rezultat. Sjećam se da smo loše otvorili utakmicu i olako primili golove protiv žustrog i agresivnog domaćina. Treba, naime, reći da su svi protivnici protiv nas baš posebno motivirani što je i razumljivo jer smo ipak Osijek. U subotu će ipak sve ovisiti isključivo o nama, a pobjedu nimalo ne dovodim u pitanje. 

Nije lako izboriti mjesto u momčadi

Činjenica je da izabranici Dine Skendera i njegovih asistenata Karla Primorca, Dine Krole, Tomislava Brezovića i Filipa Šušnjare zaista igraju i dobro i uspješno, a rezultati su, uostalom, najbolja potvrda…

Uspjeli smo ostvariti zaista jako lijep niz, prvi puta otkako je Osijek II krenuo s natjecanjem. Mogu reći da zaista imamo kvalitetnu momčad u kojoj se nije lako izboriti za mjesto u najboljih jedanaest. Zato se svi dokazujemo na svakom treningu, a na treneru je da odredi i izabere one koji mu najviše odgovaraju i u taktičkoj pripremi utakmice. Daleko smo najkvalitetniji u ovom stupnju natjecanja i moramo zadržati prvo mjesto do samoga kraja. Tako će i biti, optimistično poručuje Lončar. 

Treća HNL Istok: Ljestvica, strijelci, raspored i rezultati - link