Meszaros je vrlo zadovoljan dosad ostvarenim u svakom pogledu, a cilj mu je stabilni, progresivni i europski Osijek.

Prošle godine, 12. veljače, Nogometni klub Osijek prvi puta u svojoj povijesti dobio je privatne vlasnike. To su kupovinom dionica, odnosno većinskih vlasničkih udjela postali Lorinc Meszaros i njegov prijatelj i poslovni partner Ivan Meštrović. Za manje od 365 dana otkako su stupili na dužnost, potpuno su stabilizirali najpopularniji sportski kolektiv u gradu na Dravi, omogućili mu normalno i nesmetano funkcioniranje u svakom pogledu, a momčad je već u prvoj sezoni pod vodstvom novog čelništva uspjela ostvariti plasman u vrhu ljestvice HNL-a i ostati u „igri“ za pobjednika Kupa.

„Osobno sam jako zadovoljan“

Naš je sugovornik u Marbelli, gdje se Osječani pripremaju za nastavak sezone, prvi puta otkako je postao većinski vlasnik i Predsjednik nadzornog odbora, Lorinc Meszaros. On se, dakako u društvu predsjednika Meštrovića, dotaknuo mnogih aktualnosti vezanih uz Bijelo-plave.

Sve ide prema planu, onako kako smo i najavljivali kada smo preuzimali dužnost vođenja kluba. Stabilizacija i sportski uspjesi došli su još i prije naših očekivanja. Trenutni plasman na tablici otvara nam realnu mogućnost igranja u Europi. Osobno sam jako zadovoljan onim što je momčad do sada ostvarila, isto tako i radom Uprave koja je puno toga napravila. Naši su planovi dugoročni, a među prioritetima nam je vrhunski ustroj Škole nogometa koji, naravno, podrazumijeva i najbolje uvjete za rad mlađih kategorija, naglasio je Meszaros.

Kamp na Pampasu s manjim stadionom

U tom kontekstu vrlo je važna izgradnja Kampa za čiju je lokaciju definitivno određen Pampas.

Da, to nam je osnovna zadaća jer je u pitanju baza za sve ostalo. Želimo što prije krenuti s radovima, ali ne možemo zaobići redovitu proceduru. Nadam se da će se i to ubrzati, da ćemo uskoro imati svu potrebnu dokumentaciju i da ne gubimo vrijeme po tom pitanju. Lokacija je dobra jer se nalazi u samome gradu, s potrebnom infrastrukturom i u tom je smislu pristupačnija nego neki drugi prostori o kojima smo također razmišljali. Imat ćemo veći broj terena i s prirodnom i umjetnom travom, a tamo ćemo izgraditi i manji stadion za nekoliko tisuća gledatelja koji bi imao i UEFA licencu. Naime, na njemu će neko vrijeme i naša prva momčad igrati svoje službene utakmice, dok ne završimo projekt rekonstrukcije Gradskog vrta, odnosno izgradnje novog stadiona na mjestu sadašnjega.

Novi Gradski vrt uz maksimalan komfor

Što se toga stadiona tiče, Meszaros vjeruje da bi izgradnja novog objekta mogla biti gotova u roku od dvije godine.

Prema trenutnim saznanjima, vjerojatno ćemo postojeći stadion morati u cijelosti rušiti, teško da će se on moći rekonstruirati prema našim željama. Izvjesnije je da ćemo krenuti u projekt novog stadiona koji bi bio kapaciteta desetak tisuća gledatelja. Dakle, Gradski vrt ostaje kao najizvjesnija lokacija i zbog prateće infrastrukture, što je bitno zbog ishođenja svih potrebnih dozvola za gradnju. Podrazumijeva se da će novi stadion udovoljavati svim kriterijima UEFA-e i da će svojim komforom pružiti potpuno drugačiju percepciju navijačima koji će dolaziti na utakmice. Želimo da se gledatelji osjećaju ugodno i udobno, da mogu na tribine dolaziti obiteljski, sa svojom djecom. Imat  ćemo, kao veliki europski klubovi, takozvane Sky boxove za sponzore, gospodarstvenike, naše goste i prijatelje kluba kojih će, ne sumnjam, s vremenom biti sve više.

Ostaviti trag i u Europi

Na temu novih pojačanja i osnaživanja igračkog kadra, također smo čuli optimistične najave:

Želimo i nadalje dovoditi igrače koji će Osijek učiniti boljim i jačim, posebno u europskim susretima koji nas zasigurno očekuju. U tom smislu ćemo i na vrijeme reagirati. Razmišljamo o povratku još nekih bivših igrača našeg kluba, ali i nekih, uglavnom mlađih hrvatskih nogometaša koji trenutno igraju u inozemnim klubovima, a bili bi voljni doći kod nas. Naime, naš cilj je ne samo zaigrati u kvalifikacijama Europske lige, nego i ostaviti trag u tom natjecanju.

Škola nogometa u vrhu prioriteta!

Vrlo često Meszaros spominje Školu nogometa i njezinu ulogu u stvaranju jakoga Osijeka...

U cilju nam je imati najjaču Školu ne samo u Hrvatskoj, nego i šire, u regiji! Osijek je uvijek bio poznat po svojim talentima koji su kasnije igrali i za reprezentaciju i za velike europske klubove. Želja nam je da i ubuduće bude tako, da nam dolaze djeca iz šireg okruženja i da imaju najkvalitetnije uvjete za igračko napredovanje. Svjesni smo toga da su rezultati i plasman prve momčadi uvijek u središtu pozornosti i najčešće mjerilo rada, ali paralelno s time moramo razmišljati i kvalitetno raditi u bazi, s mladima. To ne možemo odvajati jedno od drugoga, niti to želimo.

Sve je dosad – vrlo pozitivno

Vrlo je bitna i suradnja s Gradom i lokalnom zajednicom, a ona je na kvalitetnoj razini uz obostranu želju i interes da projekt „Pokrenimo grad“ dobije još širu i veću dimenziju.

Grad i gradonačelnik su to prepoznali i drago nam je zbog toga. Jaki i stabilni NK Osijek je izazov za sve nas, a ono što smo dosad napravili je vrlo pozitivno. Atmosfera je odlična, a želimo da u idućim godinama ostvarimo ne samo rezultatski iskorak, nego i da nam na utakmice dolazi veći broj navijača i da građani Osijeka i okolnih mjesta ovaj klub doživljavaju zaista svojim. Pomak se i sada osjeti, svi vjerujemo da on može biti još izraženiji, rekao je na kraju Lorinc Meszaros, koji često s prijateljem i partnerom Ivanom Meštrovićem razgovara o klupskoj svakodnevnici, tražeći najbolja rješenja za NK Osijek u svakom segmentu njegova funkcioniranja.