„Kao da smo 13. prase, ali se ne predajemo. Moramo vjerovati u sebe i nadati se najboljem“, zaključio je ponajbolji osječki prvotimac uoči gostovanja protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Nogometaši Osijeka danas igraju protiv Lokomotive na stadionu u Kranjčevićevoj ulici i bit će to za bijelo-plave, na neki način, početak kvalifikacija za očuvanje prvoligaškog statusa. Doduše, i svaka je prethodna utakmica imala veliki značaj, ali nakon poraza u Koprivnici, pada na posljednje mjesto i spoznaje da ulazimo u posljednji krug HNL-a – jasno je da se u sljedećim susretima rješava sudbina našeg kluba. Osječani su u Zagreb otputovali s nadom da mogu biti bolji od svog današnjeg protivnika koji je u prošlom kolu doživio pravi debakl u ogledu sa Zadrom, također na svom terenu...

- Postalo je sasvim jasno da moramo igrati na pobjedu i tako ćemo se i postaviti. Lokomotiva je momčad koja u svakoj utakmici može igrati opušteno i bez ikakvog imperativa, za razliku od nas koji smo u grču borbe za opstanak. Oni vole nadigravanje, ne osjećaju nikakav pritisak, a vjerujem da i mi možemo odigrati bez psiholoških kočnica i doći do pobjede. Ili da barem ne izgubimo, u onom negativnijem raspletu, pričao nam je prije polaska na put iskusni osječki prvotimac Aljoša Vojnović od kojeg se i danas najviše očekuje.

Pogled na tablicu svakako zabrinjava, kao i činjenica da Osječani teško zabijaju golove, a olako ih primaju...

- Zaista je bilo dosta pehova što se tiče primljenih pogodaka koje smo uglavnom dobivali iz vlastitih pogrešaka i dekoncentracije. Moram reći da nas je u više navrata i sreća napustila, pa se nadam da ni to neće potrajati, da bi se mogla okrenuti i na našu stranu. Moramo vjerovati u uspjeh i u svakom susretu tražiti svoju priliku.

No, Vojnović nije propustio istaknuti ono što ga muči i smeta u posljednje vrijeme:

- Imam dojam kao da smo 13. prase! Sami smo, treneri, igrači i naši navijači, nekolicina ljudi u Upravi i tu priča završava. Čini mi se da nemamo podršku ni politike u gradu, niti bilo koga drugoga. No, sigurno se nećemo predati. Činjenica je da ima još dosta bodova u igri, ali je pitanje gdje ih i kako osvojiti... Naravno, ako bismo spojili nekoliko pobjeda bilo bi nam sigurno puno lakše, ali će sigurno biti vrlo teško. Upali smo u neku krizu nakon one nesretno izgubljene utakmice s Hajdukom. Iskreno, ne znam što je tomu razlog jer dobro treniramo, dečki su motivirani, a nismo bili lošiji takmac u svim izgubljenim susretima u posljednje vrijeme. No, morati još više pokazati „muda“, pokazati odlučnost i vjerovati u sebe.
Osječanima na ruku ne idu ni rezultati njihovih izravnih konkurenata, o čemu Aljoša također ima svoje mišljenje...

- Ovo je zaista postala liga apsurda u kojoj je uistinu sve moguće. Posebno se to odnosi na začelje tablice. Nekima se sudi i po šest penala ovoga proljeća, puno je bilo sudačkih previda i pogrešaka koji su izravno utjecali na rezultate. No, moramo sve muški izvući, pa kako bude.
Bodovi u Kranjčevićevoj su od iznimne važnosti, a dobro bi došli i u psihološkom smislu, zaključio je Vojnović:

- Situacija će nam postati još i teža ako u ova dva predstojeća ogleda, s Lokomotivom i Zadrom, ne osvojimo svih šest bodova. Mislim da mi to možemo, a onda bismo opet „fenjer“ prepustili nekom drugom i lakše čekali svakog sljedećeg protivnika.