Osječki je centarfor već 11 puta u ovom Prvenstvu pogodio suparničku mrežu.

Punih 12 godina u Nogometnom klubu Osijek nismo imali napadača koji je u jednoj sezoni postigao dvoznamenkasti broj pogodaka. To su zadnji puta bili Karlo Primorac i Stjepan Jukić koji su u sezoni 2004/2005. uspjeli svaki po 11 puta zatresti suparničku mrežu. Na toj je brojci trenutno, nakon 23 odigrana kola u ovoj natjecateljskoj godini, centarfor Bijelo-plavih Muzafer Ejupi. U ogledu s Hajdukom je dvaput bio strijelac, čime je i odlučio derbi u Gradskom vrtu.

Hvala na čestitkama, ali ne bih ja sada sebe izdvajao od ostalih. Koliko sam ja zaslužan, toliko su i moji suigrači, odnosno momčad u cjelini. Tako gledam na svih 11 golova koliko sam ih dosad postigao, a momčad uvijek izbacuje nekog pojedinca. Ovaj puta sam to bio ja, drugi puta će biti netko drugi, rekao je Ejupi.

Ostaje borba za 3. mjesto

Prvi strijelac Osječana bio je vrlo zadovoljan načinom na koji je naš prvoligaš došao do važnih bodova:

Nakon tri uzastopna poraza, bilo je vrijeme da se i mi mobiliziramo i ostvarimo pobjedu. Potvrdili smo da Osijek ima kvalitetu i da je u stanju odigrati pravu utakmicu. Vidjelo se da imamo dobru momčad koja se može boriti s Hajdukom za treće mjesto. Ono što smo pokazali protiv Splićana je zaista bilo dobro i tako bismo trebali nastaviti i u sljedećim susretima.

Makedonski internacionalac u osječkim redovima posebno je pohvalio Kohortu i sve ostale navijače Osijeka:

Oni su nam i ovaj puta bili 12. igrač i koristim priliku da im se zahvalim na podršci koju su nam pružali tijekom cijeloga susreta. Bilo je vrhunski s njihove strane, predivno smo se osjećali na terenu, dok su nas tako bodrili. A bit će to još i bolje kada opet zaredamo s dobrim rezultatima.

Po bodove i u Koprivnicu

U sljedećem kolu Bijelo-plavi gostuju kod Ejupijeva bivšeg kluba Slaven Belupa, kojemu je vodeći strijelac Lige u prvom dijelu sezone već u dva navrata zatresao mrežu:

Moram priznati da mi nije bila jasna ta neugodna tradicija koju je Osijek tek nedavno prekinuo u Koprivnici. Sjećam se, naravno, i dok sam bio u Slaven Belupu, da je moja sadašnja momčad redovito gubila i igrala prilično slabo na tom gostovanju. Jesenas smo, međutim, pokazali da možemo i protiv te neugodne tradicije. I ovaj puta ćemo ići na pobjedu, nema se tu što puno razmišljati, iako je Slaven Belupo i kvalitetom i spremnošću svojih igrača svakako neugodan protivnik kojega trener Kopić dobro vodi. Bit će nam teško, to je sigurno, a da bismo opet osvojili sva tri boda – morat ćemo ponoviti pristup i igru kao protiv Hajduka.