Učenici Tomislava Steinbrucknera uvjerljivo pobijedili sve svoje protivnike uz gol-razliku 14:1!

Lijep međunarodni uspjeh ostvarili su kadeti našeg prvoligaša koji su nastupili na turniru u rumunjskoj Csikszeredi u kojem živi većinsko mađarsko stanovništvo. Učenici Tomislava Steinbrucknera, uz pratnju koordinatora u ovom dobnom uzrastu Miomira Metera, osvojili su prvo mjesto s tri vrlo uvjerljive pobjede i fantastičnu gol-razliku 14:1!.

Prvo su u skupini svladali ukrajinski Munkacs Karpaty čak sa 6:1 (Pudić 3, Vuksan, Bognar i Balunović po 1 gol), a dan kasnije bili su puno bolji i od domaćina Csikszerede rezultatom 4:0 (Bognar, Branšteter, Kos i Balunović). Kao pobjednici skupine, mladi su Osječani izborili finale protiv Puskas  Akademije iz mađarskog Felcsuta. I u tom završnom dvoboju Bijelo-plavi su prikazali odličan nogomet i na kraju su slavili sa 4:0 (Joščak, Vuksan, Bognar i Kraljević).

Bognar i Pudić najbolji strijelci

Tako je Osijek za koplje iznad ostalih došao do prvog mjesta, a imao je i svoj dvojac među najboljim strijelcima, budući da su Dino Bognar i Dario Pudić postigli po tri pogotka. Neshvatljivo je da organizator nije pokal za najboljeg igrača turnira dodijelio nekome iz toliko dominantne osječke momčadi, kao i da je nagrada za najuspješnijeg vratara otišla na neku drugu adresu, ali su i bez zasluženih pojedinačnih priznanja Osječani vrlo zadovoljni napustili Rumunjsku.