Mladi nogometaši Osijeka i Hajduka igrali su neriješeno 0:0, a u izvođenju jedanaesteraca precizniji su bili Splićani.

Kadeti našeg prvoligaša nisu uspjeli osvojiti trofej pobjednika Kupa Hrvatske. U finalnom dvoboju, odigranom u Ivankovu, izabranici Tomislava Steinbrucknera su poraženi tek u izvođenju jedanaesteraca od momčadi Hajduka s 5:3.

Prethodno je u 80 minuta utakmice rezultat bio neriješen 0:0, a mladim Osječanima treba odati priznanje na borbenosti i velikom zalaganju. Uspio je Osijek sačuvati mrežu netaknutom, pa su odlučivali „penali“ koji su otišli na stranu Splićana.

Izdržali sve do jedanaesteraca

Hajduk je bio dominantan i preuzeo je inicijativu od početka dvoboja. Pokušaji Šarića u 12., Jenjića u 24. i Šarića u 34. minuti nisu bili dovoljno dobri i precizni da bi se rezultat promijenio, dok je s druge strane naš Vinogradac zaprijetio iz daljine, no suparnički vratar se nije dao iznenaditi. Dobru je šansu za Bijele propustio Brnić u samome finišu prvog poluvremena, pa se na odmor otišlo netaknutih mreža.

U nastavku je prvo zaprijetio Brnić, a najbliže golu Splićani su bili u 45. minuti kada je udarac Vuškovića naš reprezentativac Dubrović samo nakratko zaustavio odbivši loptu u gredu. Svoju su šansu za vodstvo Bijelo-plavi imali pet minuta kasnije, no Branšteter nije uspio kontrolirati loptu u prodoru prema vratima.

Odlučio jedan promašaj s 11 metara

Do posljednjeg sučevog zvižduka vidjeli smo još prilike Brnića i Vuškovića u osječkom šesnaestercu, a potom su uslijedili jedanaesterci. Za Hajduk su bili vrlo precizni svi izvođači, dok je Bognar promašio vrata u prvoj seriji kod Osječana. Pogotke su s bijele točke postigli Jošćak, Vuksan i Branšteter.

Osijek je igrao u sastavu: Dubrović, Keć (od 80. Balunović), Jozić (od 73. Senčar), Bognar, Vuksan, Pudić (od 47. Stojčević), Vinogradac (od 47. Branšteter), Kuzminski (od 66. Janček), Kuprešak, Jošćak i Večerić.