Uoči gostovanja Osijeka na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, porazgovarali smo s napadačem bijelo-plavih, Antonijem Peroševićem. Pročitajte što je rekao o dosadašnjem dijelu proljetne sezone te koja su očekivanja u njezinom nastavku.

Podignuli smo razinu samopouzdanja, u novoj formaciji igramo dobro, atmosfera je prava i nimalo ne sumnjam da će Osijek ostati u Ligi, poručio je osječki napadač.

Antonio Perošević jesenas nije bio u prvom planu, no od prve utakmice u nastavku sezone i gostovanja u Zadru, zauzeo je mjesto u početnoj jedanaestorici i ne misli ga olako ispustiti. Puno mu je značio pogodak u susretu sa Splitom (4:0) u Gradskom vrtu jer je „Peroš“ imao dugačak golgeterski post, a to je napadačima najveća muka. Siguran je da će golova biti još, kao i bodova na osječkom kontu:

- Najvažnije je sačuvati prvoligaški status, a na meni je u tu zadaću ugradim što bolji osobni doprinos. Lijepo mi je igrati u tandemu s Vojnovićem i mislim da se odlično nadopunjujemo. Različiti smo tipovi igrača, što je zapravo i naša prednost na terenu. Slušam njegove savjete i mogu reći da su vrlo korisni, pričao nam je Antonio.

Osijek je dolaskom Ive Šuška u dvije utakmice osvojio četiri boda te igrom pokazao da se ima pravo nadati ostvarenju jedinoga cilja...

- Pokazali smo dosta toga i zaslužili takav bodovni učinak. Zadovoljan sam kako igramo, atmosferom u momčadi i spoznajom da je novi trener očito donio neke pozitivne stvari. Očito se dižemo u formi i nadam se da ćemo biti još i bolji. Na meni je, pak, da opravdam šefovo povjerenje i pružim još i više nego do sada.

Činjenica je da bijelo-plavi izgledaju bolje, čvršće i agresivnije u odnosu na prvi dio sezone. Što je uvjetovalo takav preobražaj?

- Trener Šušak puno polaže na podizanje samopouzdanja i na tom planu smo se svakako podigli. Također, odgovara nam promjena formacije jer smo opasniji s dva klasična napadača. Onda je lakše isprovocirati i sreću, kada češće dolazimo u prigode. Osim toga, djelujemo odgovornije na terenu, držimo svoj raspored i nijednom protivniku neće biti lako s nama.

No, daleko je još opstanak u HNL-u, puno je utakmica do kraja Prvenstva i u svaku se mora ući maksimalno koncentrirano, naglašava Perošević:

- Svjesni smo toga da je daleko kraj i da se ne možemo zanositi nakon samo četiri osvojena boda u drugom dijelu. Čvrsto smo na zemlji, a i trener nas uvjerava da nas pravi posao tek očekuje. Osobno sam, naravno, uvjeren da će sve dobro završiti. Nimalo ne dvojim u to. Osijek ima kvalitetu za mjesto među pet najboljih prvoligaša, a uz već prisutne pomake u organizacijskom i financijskom smislu to ubuduće ne bi smjelo biti upitno.

Sada je u fokusu nedjeljni susret protiv Zagreba u Kranjčevićevoj ulici. Osijek je „Pjesnike“ oba puta do sada uspio pobijediti, hoće li i treći?

- Svakako idemo po sva tri boda jer smo bolja momčad od njih! Da, znam da imaju velikih 11 bodova prednosti u odnosu na nas, ali tvrdim da je Osijek kvalitetniji. Oni su do sada imali i dosta sreće, iako im treba čestitati na učinku kojega su ostvarili. No, u nedjelju će opet Osijek slaviti, optimistično je zaključio Antonio Perošević.