Bijelo-plavi danas na Gradskom vrtu od 18 sati igraju protiv NK Inter Zaprešića. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

Osijek - Inter Z. 2:1

Ostvarili su Osječani i treću uzastopnu pobjedu i na tomu im svakako treba čestitati. Nakon Splita i Istre, u Gradskom vrtu je pao i Inter koji je stvorio i najviše problema Bijelo-plavima u ovoj seriji domaćih utakmica. Počelo je zajedničko slavlje navijača i nogometaša Osijeka, a mi vas pozdravljamo do sljedećeg susreta našeg prvoligaša!

90' + 4 Zaprešićani su uspjeli postići počasni pogodak, a strijelac je bio Mamut koji je na trenutak izmaknuo pažnji domaće obrane. Sudac Bebek je odmah potom označio kraj susreta.

90' + 4 2:1 -MAMUT

90' igrat će se četiri minute sudačke nadoknade vremena.

90' Vojnović atraktivno puca "škaricama", sudac Bebek je ipak dosudio prekršaj u korist Žuto-plavih.

88' Osijek je, napokon, potvrdio svoju pobjedu. Barišić se probio lijevom stranom, odlično ubacio na prvu vratnicu, Boban nije došao do lopte, ali je u sredini, na nekih sedam metara od vratiju, bio Lukić i bez problema pogodio mrežu.

88' 2:0 - LUKIĆ

87' nakon promašenog "zicera", na klupu ide Ejupi, ispraćen pljeskom iz publike, a završnicu će odraditi Boban.

86' velika je gužva u osječkom šesnaestercu, ali gosti kroz "šumu nogu" ne pronalaze put do Malenice.

85' ušao je Mamut umjesto Boseca.

84' kakvu je sada šansu imao Ejupi! Pušić ga idealno proigrao, centarfor Osijeka je sam ispred Čovića i kada se očekivao siguran pogodak - Ejupi je slabo pucao, pa je gostujući vratar iz tog dvoboja "oči u oči" izašao kao pobjednik.

79' nakon dominacije gostiju, pravu su šansu sada imali Osječani. Barišić je centrirao iz kornera, Vojnović se našao u idealnoj poziciji za udarac glavom, a lopta je završila zamalo iznad grede!

76' na prvu izmjenu se odlučio Toplak. Igru je napustio Čale, a sada je na terenu Polizzi.

75' Kolar je u naletu, Škorić ga je onemogućio u kvalitetnijoj završnici.

74' izlazi Mioč, ušao je Pušić.

70' žuti karton dobio je Mioč.

69' Inter se predstavio kao kvalitetan protivnik, Zekić je bio u pravu kada je uoči susreta rekao da očekuje vrlo tešku zadaću....

63' Ejupi pada u kaznenom prostoru nakon ubačaja Peroševića, nema najstrože kazne.

59' Puljić je opasno ugrozio osječka vrata, Malenica se ispružio i neutralizirao i taj pokušaj zaista neugodnih Zaprešićana. Potom je Barišić otklonio opasnost ispred Kolara.

58' Lopa puca iz voleja sa 18 metara, lijepo i atraktivno, međutim, ne i dovoljno precizno.

56' umjesto Kneževića je ušao Vojnović, prva je to izmjena od početka susreta.

55' Matas je pokušao centrirati, a malo je nedostajalo da lopta završi u Čovićevoj mreži.

51' Inter je prvi u prigodi, Kolar je vrlo neugodno pucao s ruba kaznenog prostora, a Malenica je sjajnom obranom spriječio iznenađenje i odbio loptu u korner. Nakon ubačaja iz kuta, visoki Begić je glavom uputio loptu u desni kut, no osječki je vratar i ovaj puta bio - nesavladiv.

46' pred nama je drugih 45 minuta. Susret između Osijeka i Intera prati 1.715 gledatelja na tribinama.

45' + 2 završeno je prvo poluvrijeme minimalnom prednošću Bijelo-plavih, golom Lope iz 9. minute.

45' sudačka je nadoknada dvije minute.

41' bilo je opasno pred osječkim vratima. Puljić je u naletu s loptom izgubio ravnotežu, no sve je mogao popraviti Čale koji je ušao u šesnaesterac, a Škorić je uklizavanjem pomogao Malenici i svojoj momčadi.

40' gosti su izgubili loptu na svojoj polovici, Lopa je tražio Ejupija koji je bio u idealnoj poziciji za udarac, ali je Filipović uspio otkloniti opasnost.

37' Malenica je odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu! Pucao je Puljić iz "slobodnjaka", vratar Osječana zaslužio je pljesak s tribina za efektnu obranu, a Komorski odbijenu loptu glavom nije uspio uputiti u okvir vratiju.

35' Begić je nespretno reagirao u gostujućem kaznenom prostoru, pritom je i njega lopta pogodila u ruku, a riječki sudac ostaje dosljedan kriteriju i ne pokazuje na bijelu točku.

33' Bebek ne oprašta karton ni Komorskom iz Intera.

30' još jedna javna opomena, ovaj puta za Lukića.

24' Lopa je dobio žuti karton, a kako mu je to treći - neće ga biti u derbiju s Rijekom, u utorak na Rujevici.

21' bilo je opasno u domaćem šesnaestercu nakon ubačaja Šarića s lijevog krila. Matasa lopta pogađa u ruku, no nije pritom bilo nikakve namjere osječkog braniča, pa se ni sudac Bebek nije oglasio.

12' mogao je domaćin povećati prednost. Knežević je s desne strane došao u situaciju za udarac, ali je Čović spasio Žuto-plave.

9' Osijek je brzo došao u vodstvo. Perošević je lijepo primio loptu u kaznenom prostoru, pričekao s asistencijom gledajući tko mu je od suigrača u boljoj poziciji i onda sjajno pronašao Lopu koji je s peterca glavom svladao Čovića. Vratar gostiju nije uspio spriječiti još jedan Lopin pogodak ovoga proljeća u Gradskom vrtu.

9' 1:0 - LOPA

6' prvi su zaprijetili Zaprešićani i to preko Puljića iz slobodnog udarca s 20-ak metara. Loptu je poslao u lijevi donji kut, Malenica je bio spreman za prvo iskušenje.

1' utakmica u Gradskom vrtu je počela.

Sudačku trojku predvodi Riječanin I.Bebek kojemu će ovaj puta asistirati G. Perica (Šibenik) i R. Kezele (Rijeka).

Za Inter će danas igrati: Čović, Filipović, Komorski, Begić, Čale, Mazalović, Postonjski, Šarić, Bosec, Puljić i Kolar. Na klupi će biti: Madžar, Mamut, Mujagić, Mesfin, Brlečić, Polizzi i P. Mikulić. 

Zoran Zekić opet ništa nije mijenjao u početnoj jedanaestorici držeći se nepisanog pravila da momčad koja pobjeđuje - ostaje ista. S obzirom da nema ozlijeđenih ni kartoniranih, sastav je ponovno: Malenica, Lesjak, Škorić, Matas, Barišić, Lukić, Mioč, Knežević, Lopa, Perošević i Ejupi. Pričuve su: Z.Mikulić, Šimunec, Pušić, Vojnović, Lulić, Grgić i Boban.

Nešto manje od pola sata prije utakmice, srdačno vas pozdravljamo iz Gradskog vrta!