Bijelo-plavi danas od 20:45h igraju prvu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv Rangers FC. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

OSIJEK - RANGERS 0:1

90' + 3 ušao je Middleton umjesto strijelca jedinog pogotka Morelosa. 

90' + 2 možda i posljednja prigoda za Osijek. Barišić je progirao Hentyja u šesnaestercu, no osječki je napadač napravio prekršaj u želji da dođe do lopte. 

90' igrat će se pet minuta sudačke nadoknade vremena. 

87' žuti karton dobio je Henty. 

80' posljednja zamjena u osječkom sastavu. Izašao je Pušić, završnicu će odigrati Hajradinović. 

78' Lopa ne stiže postaviti glavu na ubačaj Bočkaja s desnog krila. 

75' u kornerima je 10-3 u korist domaćina, ali Rangers ima i dalje minimalno vodstvo...

68' mijenja Steven Gerrard. Na klupu odlazi Murphy, u igri je Windass. 

67' još jedna prava šansa za Osijek! Pucao je Bočkaj koji je krenuo "ljevicom" iz punog trka, ali je loše zahvatio loptu koja odlazi pokraj lijeve vratnice. 

66' javna opomena za Flanagana. 

64' Marić nikako večeras ne uspjeva svladati McGregora. Sada je uputio prizeman udarac, a vratar Rangersa je nogom obranio. 

62' druga zamjena u domaćim redovima. Lopa je ušao umjesto Mioča. 

61' sada je požutio i Pušić. 

59' žuti karton dobio je Škorić. 

52' zaslužio je Osijek izjednačenje jer je opasniji i aktivniji, međutim, nikako da barem jedna šansa bude iskorištena... 

49' evo još jedne opasne situacije. Ubacuje Barišić iz kuta, glavom puca Henty, zamalo je promašio. 

48' odmah pritišću Osječani! Grgićev je projektil sa 18 metara završio u bloku gostujuće momčadi. 

47' Mudražija je pao na rubu kaznenog prostora, poljski sudac pokazuje da nema prekršaja. 

46' počinje drugi dio susreta, ušao je Bočkaj umjesto Šorše. Susret prati 7.112 gledatelja.

45' završeno je prvo poluvrijeme u kojem je Rangers ostvario prednost iako su Bijelo-plavi svakako mogli ostvariti povoljniji rezultat. 

44' Henty dobro puca glavom nakon ubačaja Mudražije, no ni ovaj puta lopta ne pronalazi cilj. 

41' Murphy je u prodoru, na trenutak je pobjegao Škoriću, ali nije uspio uputiti udarac. 

29' Osijek pritišće, bilježimo i udarac Mudražije sa 17 metara, lopta je malo usporila prema McGregoru jer je nekoga okrznula, pa je čuvar mreže gostiju ipak lakše neutralizirao novu prijetnju Osječana. 

27' još jedan ubačaj Barišića, ovaj puta iz kornera, glavom puca Lončar, nije bio precizan. 

25' sada je Henty asistirao Šorši čiji pokušaj u padu s pet metara nije predstavljao pravu prijetnju gostujućem vrataru. 

23' Barišić centrira iz prekida, skače i glavom puca Marić, no nije to baš bila idealna pozicija za udarac, pa nije bilo ni opasnosti za McGregora. 

18' u jednu nadmoći Bijelo-plavih poveli su- gosti. Iz prekida je opet ubacio Murphy, a Morelos je, nažalost, ostao sam na petercu i glavom je matirao Malenicu. 

18' 0:1 - MORELOS

17' opasna kontra Rangersa preko Kenta koji je prošao Šoršu i onda puca s ruba kaznenog prostora, no ispriječio se Škorić i lopta završava u korneru. 

14' još jedna lijepa akcija osječke momčadi. Barišić je idealno centrirao s lijeve strane, Marić odmah pucao, šteta što je lopta otišla pokraj lijeve vratnice!

12' udarac Grgića s 19 metara, bit će korner za Osijek...

10' Grgić baca loptu rukama iz outa, Marić puca s desetak metara, bila je to izgledna situacija za vodstvo domaćina, no osječki je napadač zamalo promašio i prebacio okvir vratiju. 

6' Murphy ubacuje iz prekida, skočio je Katić i pucao glavom, no lopta odlazi nekoliko metara pokraj desne vratnice. 

4' lijepa je i ugodna navijačka atmosfera u Gradskom vrtu, a Bijelo-plavi imaju veliku potporu s tribina. Stiglo je i više od 400 fanova Rangersa. 

1' kreće lopta s centra. 

Poželimo prije samoga početka puno sreće našim nogometašima!

Suci nam dolaze iz Poljske, a predvodi ih Pawel Gil kojemu će pomagati Sapela i Borkowski. 

Za Rangers će igrati: McGregor, Katić, Goldson, Tavernier, Flanagan, Coulibaly, Jack, Ejaria, Kent, Murphy i Morelos. Na klupi su: Alnwick, Windass, Halliday, McCrorie, Candeias, Docherty i Middleton. 

Postava Osječana izgledat će ovako: Malenica, Šorša, Škorić, Lončar, Barišić, Pušić, Mudražija, Mioč, Grgić, Marić i Henty. Pričuve su: Santini, Tomelin, Radeljić, Lopa, Bočkaj, Pilj i Hajradinović.

Veliki pozdrav iz Gradskog vrta! U Osijeku je trenutno 29 Celzijevih stupnjeva, a za očekivati je da će vruća biti i atmosfera na tribinama jer je ipak ovo još jedna velika utakmica za Bijelo-plave...