Bijelo-plavi danas na Gradskom vrtu od 17 sati igraju zadnju domaću utakmicu protiv GNK Dinama. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

OSIJEK - DINAMO 0:1

Modri su prekinuli pobjedničku seriju Bijelo-plavih u Gradskom vrtu, nakon sedam uzastopnih utakmica u kojima je Osijek osvajao sva tri boda, ovaj puta su gosti ostvarili pun pogodak, pa će Osječani sezonu završiti na četvrtom mjestu bez obzira na ishod susreta u posljednjem kolu. Pozdrav iz Gradskog vrta!

90' + 5 utakmica je završena pobjedom Dinama.

90' + 2 sada je javnu opomenu dobio i Lopa.

86' požutio je Machado.

85' mijenja i Zekić, s travnjaka povlači Mioča, ušao je Šimunec.

84' posljednja izmjena u gostujućim redovima. Izlazi Antolić, ulazi Machado.

79' mogao je Dinamo udvostručiti svoju prednost. Dobro je pucao Soudani, Malenica je odbio loptu na koju je natrčao Gojak, međutim, vratar Osječana još jednom je odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu.

74' dvostruka izmjena kod Osječana. Na klupu su otišli Boban i Knežević, ušli su Matas i Vojnović.

72' javna opomena za Baraća.

70' igru je napustio Lešković, na terenu je Matel.

68' Osijek je sada bio blizu izjednačenja. Barišić je ubacio iz prekida, Ejupi je pucao glavom i malo je nedostajalo da lopta završi u lijevom kutu...

64' bila je ubačena visoka lopta na rub Osijekova šesnaesterca, Škorić je nije uspio izbaciti glavom, pa je stigla do usamljenog Sigalija koji iskosa s lijeve strane vrlo snažnim i neobranjivim udarcem pogađa lijevi gornji kut nemoćnog Malenice.

64' 0:1 - SIGALI

56' prva izmjena na utakmici. Iz igre je izašao Sammir, a ušao Gojak.

53' na suprotnoj strani prijetio je danas prilično aktivni Olmo, čiji je pokušaj ipak blokiran.

52' prva prigoda u nastavku i to za Bijelo-plave. Boban je s desnog krila ušao u kazneni prostor, imao je loptu na udarcu, ali se odlučio na dribling, a Lešković je pritom bio spretniji.

47' žuti karton dobio je Stojanović.

45' počelo je drugo poluvrijeme u Gradskom vrtu, a na tribinama su 4.224 gledatelja.

36' Grgić je centrirao s desnog krila, lopta je krenula u bliži Livakovićev kut, ali se vratar Modrih nije dao iznenaditi.

33' u želji da izbaci loptu glavom iz kaznenog prostora, Barać je omogućio udarac Olmu iz vrlo obećavajuće pozicije, no lopta je završila pokraj lijeve vratnice.

32 Lopa je bio u izglednoj situaciji, ali je njegovu namjeru "pročitao" Sigali.

28' prva prava šansa za Osijek! Lopa je ubacio iz kornera, u gužvi pred vratima Livakovića lopta je došla do Bobana, ali kao da ga je malo pritom iznenadila, pa je završila iznad grede.

19' pokušava sada i Stojanović iz daljine, nije to bilo precizno.

17' ponovno je bilo opasno u domaćem šesnaestercu. Soudani je pucao glavom, lopta zamalo odlazi iznad grede.

15' Moro je sada uputio neugodan udarac u lijevi kut, Malenica je još jednom iskazao svoje vratarske kvalitete.

13' Olmo je još jednom pucao, opet je to blokirano, pa je samo korner za goste.

10' Lopa je prvi stavio na kušnju Dinamovu zadnju liniju, međutim, nakon njegovog solo-prodora loptu ipak nije uspio prihvatiti Ejupi...

3' sada je Dinamo imao stopostotnu šansu. Soudani je bio sam ispred Malenice, ali je vratar domaćih fantastičnom reakcijom spriječio vodstvo gostiju!

3' evo i prve prave prigode. Nakon ubačaja iz kuta Sigali je pucao glavom, a Malenica refleksno obranio njegov udarac.

2' Olmo je prvi zaprijetio, lopta je završila u korneru.

Prije susreta Dmytro Lopa dobio je nagradu navijačke skupine Kohorta za najboljeg igrača Osijeka u ovoj sezoni, po njihovom izboru.

Sudac je I. Bebek (Rijeka), a pomagat će mu G. Perica (Šibenik) i B. Križarić (Čakovec).

Dinamo će igrati s jedanaestoricom: Livaković, Sigali, Lešković, Stojanović, Pivarić, Moro, Antolić, Sammir, Olmo, Soudani i Hodžić. Pričuve su: Zagorac, Henriquez, Machado, Guilherme, Gojak, B. Knežević i Matel.

Pretposljednji je derbi ove sezone u HNL-u, Osijek dočekuje Dinamo. Trener Zekić nije ovom prigodom mogao računati na Lesjaka, Petrovikja, Pušića, Lulića i Peroševića, pa su u pričuvi čak četvorica igrača iz naše druge momčadi koja se natječe u Trećoj ligi. Sastav je sljedeći: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Barišić, Lukić, Mioč, J. Knežević, Lopa, Boban i Ejupi. Na klupi su: Mikulić, Lončar, Lišnić, Vojnović, Marin, Šimunec i Matas.

Srdačan pozdrav iz Gradskog vrta!