Bijelo-plavi danas u 20,45 sati igraju utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv FC Luzern. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

NK OSIJEK - FC LUZERN  2:0

90' + 5 susret je završen, a Osijek je ostvario značajnu prednost uoči uzvrata koji je na rasporedu za tjedan dana u Luzernu.

90' + 2 Boban je u prigodi, pucao je sa 17 metara, prizemno upućena lopta odlazi pokraj vratiju.

90' + 1 igrat će se sudačka nadoknada od čak pet minuta...

90' dva žuta kartona u istom trenutku za nogometaše Luzerna, Schrupfa i Schmida.

89' posljednja zamjena u momčadi Osijeka. Izašao je Bočkaj, a ušao Perošević.

87' evo prigode i za treći pogodak! Boban je u solo-prodoru, pucao je po sredini vratiju, Omlin je na mjestu.

85' još jednom mijenja kormilar Osječana. Nema više u igri strijelca Grezde, sada gledamo Bobana.

82' prva izmjena u osječkim redovima. Zekić je s travnjaka povukao Lopu, a ušao je Lukić.

79' Grezda je uzeo loptu Rodriguezu i ušao s desne strane u šesnaesterac, na vrijeme se odlučio na udarac, činilo se da će Omlin tu loptu zaustaviti ispred gol-linije, ali mu je ona ipak izmaknula kontroli i završila u mreži.

79' 2:0 - GREZDA

75' evo sada prigode i za Luzern. Nakon ubačaja iz prekida, glavom je pucao Schmid, učinio je to dosta dobro, međutim, nije bilo dovoljno precizno.

69' Grezda se s lijeve strane "sjurio" prema suparničkim vratima, ipak gosti uspjevaju u posljednji trenutak loptu izbaciti u korner...

67' izmjena u momčadi Luzerna. Igru je napustio Ugrinić, na terenu je C. Schneuwly.

66' Osijek je došao u vodstvo. Bočkaj je izveo aut i daleko ubacio loptu u šesnaesterac gdje je sjajno skočio Ejupi i glavom poslao loptu u sam desni kut ovaj puta nemoćnog Omlina.

66' 1:0 - EJUPI

63' Lopa je nakon okomitog proigravanja Barišića u situaciji 1 na 1 s braničem Lustenbergerom, ali mu ne uspjeva dribling za mat-poziciju...

60' Ejupi je pucao glavom, no nije to bilo opasno po vratara Omlina.

53' Osječani i nadalje imaju češće loptu u svom posjedu, pokušavaju pritisnuti Švicarce kao u prvom dijelu susreta.

46' počelo je drugo poluvrijeme, nema izmjena ni na jednoj strani.

45' koliko su sreće sada imali Švicarci! Bočkaj je iz slobodnog udarca s 25 metara pogodio gredu iznad ispruženog, ali nemoćnog Omlina. Šteta... kraj je prvog poluvremena u kojem je Osijek apsolutno zaslužio barem minimalnu prednost.

41' "zicer" za Osječane ne koristi Lopa! Opet je Barišić sjajno asistirao, a Lopa sa 8 metara glavom neometan puca pokraj lijeve vratnice.

35' žuti karton dobio je Šorša.

28' kakva obrana vratara gostiju Omlina! Barišić je idealno ubacio s lijevog boka, Ejupi također odlično pucao glavom u lijevi kut, a gostujući "portir" je bravuroznom intervencijom na samoj gol-liniji sačuvao mrežu!

23' sada je iz kornera centrirao Lopa, u padu je loptu zahvatio Barać, nije to bilo precizno.

21' Lopa je pucao iz voleja nakon ubačaja Šorše, lopta odlazi pokraj lijeve vratnice.

19' sada su Švicarci opasno zaprijetili. U velikoj gužvi pred Malenicom prvo je slabo pucao Ugrinić, no lopta dolazi do Ittena, srećom pa ni njegov pokušaj iz blizine nije bio učinkovit.

18' prisilno mora mijenjati Markus Babbel. Izlazi ozlijeđeni stoper Arnold, a ušao je Schmid.

10' velika prigoda za Osijek! Ejupi je s lijeve aut-linije sjajnom dijagonalom uposlio Bočkaja koji u punom trku ulazi u kazneni prostor, oslobađa se Schrupfa i puca s 12-13 metara. Učinio je to Bočkaj dosta snažno, ali je lopta otišla iznad grede.

5' Švicarce bodri oko 300 njihovih navijača, a Osječani imaju vrlo glasnu podršku svojih brojnih simpatizera, posebice s istočne tribine gdje je smještena Kohorta.

1' utakmica je počela.

Suci su: Marco Guida, Matteo Passeri i Ciro Carbone (Italija).

Evo i sastava Luzerna: Omlin, Knežević, Arnold, Schwegler, Lustenberger, Custodio, Kryeziu, Ugrinić, Schrupf, Rodriguez i Itten. Na klupi su: Zibung, C. Schneuwly, Vargas, Schmid, Feka, De Oliveira i Voca.

Za Osijek će od prve minute igrati: Malenica, Škorić, Barać, Šorša, Barišić, Mioč, Mudražija, Grezda, Lopa, Bočkaj i Ejupi. U pričuvi su: Antolović, Boban, Perošević, Lesjak, Pušić, Matas i Lukić.

Očekujemo početak druge europske utakmice u Gradskom vrtu u ovoj sezoni. Osijek je domaćin Luzernu, a ozračje na tribinama je već sada vrlo lijepo i ugodno. Očekuje se oko 7.000 gledatelja.

Srdačan pozdrav iz Gradskog vrta!