Bijelo-plavi danas u 19,00 sati igraju prvu utakmicu 3. pretkola Europske lige protiv PSV Eindhovena. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

PSV - OSIJEK 0:1

Veliki, najljepši pozdrav s Philips Arene koju su naši Osječani uspjeli osvojiti!

Osijek aleee, ori se i na terenu i na onom dijelu tribina, pod samim krovom Philips Arene, gdje su smješteni navijači Osijeka. Divna večer u Nizozemskoj, ovo je nogometna bajka o kojoj će se dugo pričati. Ispisana je najljepša pozivnica za uzvrat u Gradskom vrtu, tražit će se zasigurno karta više jer Bijelo-plavi su ozbiljno zakoračili prema play-off rundi Europske lige! Nekadašnji prvak Europe i pobjednik Kupa UEFA je pao na svom stadionu, pokojni Mladen Delić bi zasigurno u ovim trenucima uzviknuo "Ljudi jel' to moguće?!"

90' + 4 kraaaaaj!! Osijek slavi u Eidnhovenu!! Kakav uspjeh Bijelo-plavih, ovo je za klupsku povijest! Svaka čast dečkima na terenu i Zekiću i njegovim suradnicima u pripremi utakmice.

90' + 3 kakva šansa za 0:2! Ejupi je sjajno pucao glavom, a vratar domaćih Zoet fantastičnom obranom spasio svoju momčad od novog pogotka!

90' + 1 požutio je Lukić.

90' De Jong je pokušao glavom, nije to opasno za Malenicu.

90' Ušao je Pušić umjesto Bočkaja.

89' Propper je pucao s ruba šesnaesterca, nije to bilo sasvim precizno.

89' svi smo kao na "iglama", jedva čekamo kraj susreta.

85' šteta što Ejupi nije uspio primiti jednu opasnu loptu na ivici kaznenog prostora...

82' ušli smo u zadnjih desetak minuta....

80' mijenja i Zekić. Mudražija je svoje obavio, ulazi Lesjak.

79' posljednja izmjena kod domaćin. Ulazi njihov najskuplji igrač Propper, a na klupi je otišao Schwaab.

78' sada je Osijek imao sreće! Najopasniji igrač PSV-a, tamnoputi Bergwijn je dobro pucao, a Malenicu i Osječane je spasila lijeva vratnica!

75' Lozano je bio na udarcu s ruba šesnaesterca, srećom pa nije najpreciznije gađao.

73' Malenica je spriječio izjednačenje! Pucao je Bergwijn s desetak metara iskosa, učinio je to prilično snažno, ali je osječki "portir" odlično reagirao!

72' sve češće svi gledamo na semafor, naravno one brojke koje se odnose na aktualnu minutu. Osječani vode i vrlo dobro i mirno čuvaju stečenu prednost.

69' Bočkaj iz "slobodnjaka" umalo pogađa za 0:2! Lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.

68' Osijek ima prednost u Eindhovenu, na ponos svojih navijača kojih je na stadionu oko 200, među više od 30.000 gledatelja.

66' izašao je Lopa, na terenu je Lukić.

64' javnu opomenu zaslužio je Bergwijn koji je pokušao odglumiti kazneni udarac. Škotski sudac dobro je vidio njegovu namjeru...

62' dvostruka izmjena kod domaćih. Igru su napustili Locadia i Ramselaar, a ušli su Lozano i Pereiro.

61' glavom puca Van Ginkel, lopta ide pokraj vratiju.

60' Lopa je zaradio prvi žuti karton na utakmici.

57' Mioč je idealno asistirao Mudražiji koji je "okrenuo" Breneta u kaznenom prostoru, ovaj ga ruši za klasičan kazneni udarac! Loptu je na bijelu točku namjestio Barišić, vrlo snažno i precizno pogodio lijevi kut u koji je krenuo i Zoet, ali nije mogao ništa učiniti. Osijek vodi na Philips Areni!!

57' GOOOOOOL 0:1 - BARIŠIĆ (11m)

55' kakva šansa, pravi zicer za Grezdu!! Schwaab je kratko vratio loptu prema vrataru Zoetu, Grezda je bio "oči u oči" s čuvarem mreže PSV-a, ali ga nije uspio svladati!

54' sada se već čuju i prvi zvižduci domaćim igračima koji ne uspjevaju pronaći rješenje za dobro organiziranu osječku obranu.

51' bilo je sada opasno i pred osječkim vratima, no Škorić je pravovremen u reakciji.

48' krenuli su Osječani u kontru, ali su malo zakomplicirali situaciju koja je mogla biti obećavajuća...

46' počinje drugi dio utakmice na Philips Areni.

45' završeno je prvo poluvrijeme. Osijek je odolio pritisku PSV-a, zgusnutom sredinom terena ublažio žešće pokušaje domaćina koji je rijetko bio u opasnim situacijama pred Malenicom. S druge strane, šteta što onaj pokušaj Mudražije nije bio malo precizniji, kao i onaj Bočkajev ubojitiji iz dobrih pozicija za šut. U svakom slučaju, Osječani su "preživjeli" prvih 45 minuta.

45' Hendrix se odvažio na udarac, nije to bilo loše, no niti učinkovito.

42' Grezda s lijeve strane na suprotnoj traži Bočkaja, ali nije to bilo precizno.

38' opet je pucao De Jong, srećom da je Škorić vrlo dobro reagirao i spriječio mogući pogodak...

34' De Jong je neprecizno pucao glavom nakon ubačaja Breneta s lijevog boka.

31' pola sata je iza nas, Osijek sasvim dobro izgleda na Philips Areni.

29' odličan pokušaj Van Ginkela s 25 metara, lopta je doslovno prohujala iznad gornjeg lijevog kuta!

28' evo prave šanse za PSV. Mioč je izgubio loptu, Van Ginkel je potom proigrao Jonga koji asistira Bergwijnu, ali je njegov udarac u posljednjim trenucima blokiran!

26' prvi udarac Bijelo-plavih u okvir protivničkih vratiju. Pucao je Bočkaj s 20 metara, Zoet je to obranio.

25' prošla je polovica prvog dijela utakmice, za sada je još uvijek sve prilično mirno na terenu.

20' pravu šansu sada imaju gosti! Ejupi je proigrao Mudražiju koji se fino oslobodio pratnje, u punom trku došao u zonu udarca i pucao s dvadesetak metara. Lopta je otišla iznad vratiju.

17' prvi puta su i Osječani bili u situaciji da učini nešto više. Grezda je povukao loptu prema suparničkom šesnaestercu i onda se odlučio na udarac iz daljine iako mu je Bočkaj bio puno bolje rješenje na desnom krilu....

13' lopta je s desnog krila iz prekida ubačena u kazneni prostor, Schwaab je ne stiže skrenuti prema Malenici.

10' De Jong ne uspjeva otpucati s 15 metara, lopta je izbačena daleko od vratiju.

8' lopta je uglavnom u posjedu Crveno-bijelih, međutim, nema prave prijetnje za Malenicu.

1' utakmica je počela, sretno i naprijed naši Bijelo-plavi!

Ono što već sada možemo zaključiti, i prije samoga početka, Osječani nikada ranije nisu igrali u ovakvoj atmosferi! Već je oko 30.000 gledatelja na stadionu....

Suci su Škoti, glavni je Andrew Dallas, a pomagat će mu Sean Carr i Douglas Potter.

Nekadašnji kapetan Barcelone, trener PSV-a, Phillip Cocu odlučio se za postavu: Zoet, Isimat, Schwaab, Arias, Brenet, Hendrix, Bergwijn, Van Ginkel, Ramselaar, Locadia i De Jong. Pričuve su: Koopmans, Luckassen, Propper, Pereiro, Lozano, Rosario i De Wijs.

Zekić na teren šalje otprije najavljivanu jedanaestoricu: Malenica, Škorić, Barać, Šorša, Barišić, Mioč, Mudražija, Grezda, Lopa, Bočkaj i Ejupi. Na klupi su: Antolović, Jambor, Lesjak, Pušić, Lukić, Perošević i Grgić.

Pune se tribine, ovo je premijerni nastup PSV-a ove sezone i puno je onih koji će ga doći pogledati i podržati. Pristigli su i navijači Osijeka, ne samo iz grada na Dravi i drugih krajeva Slavonije, nego i iz Njemačke, Republike Irske... Neka nam ovo zaista bude praznik nogometa, zaslužili su to Osječani svojim uspješnim povratkom na europsku scenu!

Veliki pozdrav s prekrasne Philips Arene u Eindhovenu! Dočekali smo i taj dan da naš Osijek u Europi igra protiv kluba koji je poznat i priznat diljem svijeta, nizozemskog velikana PSV-a.