Bijelo-plavi danas u Gradskom vrtu igraju 4. kolo državnog prvenstva protiv HNK Rijeke. Utakmica počinje u 21 sat. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

OSIJEK - RIJEKA 1:0

90' + 6 utakmica je završena, Osijek slavi u derbiju i ostvaruje prvu pobjedu u HNL-u ove sezone! Riječani su utakmicu završili s osmoricom igrača u polju, nakon što su po dva žuta kartona dobili prvo Vešović, a potom i Maleš. U Gradskom vrtu se ponovno slavi, kao i protiv PSV-a prije nekoliko dana...

90' + 5 u šansi je i Ejupi, lopta odlazi preko gola.

90' + 4 pucao je Grgić, Sluga je i to obranio.

90' + 1 drugi žuti karton za Maleša, koji je pocrvenio i mora u svlačionicu.

90' vidjet ćemo koliko će se još igrati u sudačkoj nadoknadi vremena. Četvrti sudac pokazuje da će to biti pet minuta

83' sada je Zekić obavio zadnju izmjenu. Povukao je s terena Bočkaja, a ubacio Grgića.

81' žuti karton za Grezdu.

80' sada je opet zaprijetio Grezda, snažnim udarcem s 19 metara. Sluga je još jednom dobrom obranom potvrdio status najboljeg riječkog pojedinca u derbiju.

79' sada je Sluga spasio goste! Pušić se fino izborio za udarac sa 16 metara, dobro je to učinio, a riječki čuvar mreže je sjajnom intervencijom skrenuo loptu u korner.

78' Grezda pogađa vanjski dio mreže, bolje je rješenje u toj situaciji bilo vratiti loptu unatrag prema Ejupiju...

77' posljednja izmjena kod Riječana. Ušao je Jelić umjesto Kvržića.

75' Lopa prepušta svoje mjesto na terenu Pušiću.

71' u pravoj kanonadi žutih kartona, sada je opomenut i Maleš.

64' Lukić je odmah dobio žuti karton, pa je sada i on u opasnosti, kao što je bio Škorić koji je napustio teren.

63' velika šansa za Bijelo-plave! Lopa je asistirao Ejupiju koji sa šest metara glavom pogađa desnu vratnicu, na odbijenu loptu natrčava Bočkaj, ali ne zabija za 2:0.

62' zamjena kod Osječana. Izlazi Škorić koji je imao javnu opomenu, pa Zekić nije želio ništa riskirati, a ušao je Lukić.

58' još jedan žuti karton, ovaj puta za Mišića.

51' Heber je na trenutak bio vrlo blizu Malenici, međutim, osječki je vratar na vrijeme istrčao i pokupio loptu.

50' Martić je centrirao s desnog krila, Kvržić pucao glavom, nije Malenica morao intervenirati.

47' žuti karton dobio je Kvržić.

46' počinje drugi dio susreta uz jednu izmjenu kod Riječana. U igri je Martić, a u svlačionici je ostao Gavranović.

susret u Gradskom vrtu prati 5.155 gledatelja.

45' + 2 još jedna šansa za domaćina. Barišić je centrirao, Lopa snažno pucao, no ni ovo nije išlo u okvir vratiju. Kraj prvog poluvremena.

45' opet je Grezda u glavnoj ulozi. Ušao je s lijeve strane poput vihora u kazneni prostor i onda pokušao vratiti loptu u sredinu, ali to nije bilo uspješno...

39' Grezda je na udarcu, ali je to ipak blokirano...

37' Šorša je asistirao Ejupiju, njegov je udarac bio neprecizan.

35' nakon samo stotinjak sekundi Vešović je i drugi puta zaradio javnu opomenu zbog očitog namjernog igranja rukom i mora u svlačionicu. Osijek ima igrača više na terenu!

33' Vešović je još jedan akter derbija koji je požutio.

30' dvije javne opomene u istom trenutku, zbog nesportskog ponašanja. Kod Osječana sankcioniran je Škorić, a u gostujućim redovima Gavranović.

23' divna koreografija Kohorte i poruka: OLUJA - Kraljica hrvatskih pobjeda i ponos za vječnost. Za veliki pljesak s tribina.

22' evo sada prigode za goste. Lopta je s desne strane ubačena u šesnaesterac, na nju je natrčao Heber i snažno pucao, međutim, nije to bilo dovoljno precizno za izjednačenje.

18' siguran realizator najstrože kazne, baš  kao i nedavno u Eindhovenu, bio je osječki kapetan Barišić. Ponovno je gađao lijevi kut u koji je krenuo i Sluga, ali nije uspio doći do lopte.

18' 1:0 - BARIŠIĆ (11m)

17' kazneni udarac za Osijek nakon što je Elez odgurnuo Lesjaka u kaznenom prostoru. Vidio je to sudac Jović i pokazao na bijelu točku. Usput je Elezu pokazao i žuti karton.

15' Bočkaj je imao "slobodnjak sa 18 metara, lopta je bila dobro upućena, ali je pogodila nekoga od riječkih igrača

11' Lesjak je pucao sa osam metara, nakon ubačaja iz kuta. Bila je to vrlo dobra pozicija, iako osječki stoper pritom nije bio neometan, pa je vjerojatno to i razlog što je lopta završila iznad grede...

8' igra se vrlo dinamično, pa je sada zaprijetio Mišić udarcem s ruba šesnaesterca, no lopta je otišla pokraj lijeve vratnice.

7' evo i domaćina u prigodu. Pucao je Bočkaj i to desnom nogom, lopta je krenula u desni kut, ali je Sluga bio također siguran.

3' prva prigoda i velika prijetnja Malenici! Gorgon je ubacio s desnog krila, Gavranović je ostao sam na drugoj vratnici, pucao glavom, a osječki vratar sjajnom paradom spriječio rani pogodak gostiju. Pokušao je potom nešto više učiniti i Heber, ali nije uspio vratiti točnu loptu u sredinu, pa je opasnost otklonjena.

1' utakmica je počela.

Osječani u ovaj derbi ulaze s tri neriješena rezultata u Prvenstvu, dok Rijeka ima sve tri pobjede.

Suci su Jović, Modrić i Krmar (svi iz Zagreba).

Rijeka će zaigrati u sastavu: Sluga, Župarić, Elez, Zuta, Vešović, Bradarić, J. Mišić, Kvržić, Gorgon, Heber i Gavranović. Na klupi su: Prskalo, Punčec, Matei, Đoković, Maleš, Martić i Jelić.

Za Osijek će večeras igrati: Malenica, Škorić, Lesjak, Šorša, Barišić, Mioč, Mudražija, Grezda, Lopa, Bočkaj i Ejupi. Pričuve su: Antolović, Šimunec, Pušić, Matas, Lukić, Perošević i Grgić. 

Evo nas ponovno zajedno! Pozdrav iz Gradskog vrta, ovaj puta s derbija HNL-a između našega Osijeka i Rijeke!