Nogometaši Osijeka kreću u novu sezonu. Prva je na rasporedu utakmica protiv Zagreba i to na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Trener Besek na put je poveo potpuno izmjenjenu momčad u odnosu na proteklu sezonu. Utakmica počinje u 19 sati, a prijenos će raditi Mario Mihić.

NK ZAGREB 0:1 NK OSIJEK

 

 

Osijek je novu sezonu otvorio na najbolji način, vrlo dobrom igrom i potpuno zasluženom pobjedom u gostima kod Zagreba. Izuzev u prvih dvadesetak minuta Zagrebove dominacije, naš je prvoligaš igrao baš onako, kako je trener Besek i tražio od svoje momčadi, pametno i organizirano. U takvom nastupu Osječani su stvorili pet-šest izrazitih prilika za gol, a domaćin je imao puno sreće pred svojim vratima jer su opasno prijetili Mandić, Šorša, Matas, Čuljak, Maslać, Lesjak, Aganspahić... S druge strane, gosti su uspjeli "zatvoriti" Bobana i Krovinovića, obrana je djelovala sigurno, baš kao i vratar Mikulić, tako da svim igračima pripadaju čestitke za ono što su pokazali u večerašnjoj premijeri. Ova je pobjeda sjajna najava za prvu domaću utakmicu u kojoj u Gradski vrt stiže prvak Dinamo... Pozdrav iz Kranjčevićeve!

90' + 4 opet je Aganspahić sam pred vratima, ali je ovaj puta u zaleđu... Odmah potom sudac Strahonja označio kraj susreta.

90' + 3 posljednji pokušaji domaćina da nešto promijeni.

90' +1 igrat će se 4 minuta sudačke nadoknade vremena.

90' nevjerojatno je kakav je "zicer" uspio promašiti Aganspahić!!! Lesjak se izborio za loptu na rubu šesnaesterca, idealno poslužio mladog suigrača u napadu, a ovaj je, potpuno sam, sa 8-9 metara, prebacio vrata!

88' trener Osječana Besek cijelo vrijeme žučno daje upute svojim igračima na terenu, posebice sada, u samome finišu.

85' završnica je susreta u kojem je Osijek apsolutno zavrijedio sva tri boda... 

83' zaprijetio je Matić, ali je pucao pravo u Mikulića.

81' opet je Osijek u odličnoj situaciji za gol! Po tko zna koji puta asistirao je Šorša, a Ugarković to proigravanje nije uspio pretvoriti u pogodak.

79' puca Krovinović, Mikulić je ponovno na mjestu.

78' evo još jedne gostujuće prijetnje. Šorša je fino odigrao povratnu loptu za natrčalog Matasa čiji je prizemni udarac završio zamalo pokraj desne vratnice.

77' vrlo zanimlja je utakmica u Kranjčevićevoj, a bijelo-plavi su imali puno izglednih situacija i za uvjerljivije vodstvo dok su Zagrebove najbolje prilike bile u uvodnom dijelu susreta.

75' posljednja izmjena kod Osijeka: Ugarković umjesto Čuljka.

73' Konopek je snažno pucao, a Mikulić opet iskazao sigurnost na osječkim vratima.

70' mat-pozicija za Čuljka nakon novog ubačja zdesna, osječki je veznjak bio na samo desetak metara od Livakovića koji se iskazao sjajnom obranom! Šteta, ovo je bila još jedna stopostotna šansa za pogodak.

69' Matas je opet prošao desnom stranom, vratio povratnu za Lesjaka koji nije uspio uputiti udarac...

65' evo i debija mladog Aganspahića koji ulazi umjesto strijelca Mandića.

63' opasno prijete gosti preko prodornog Matasa na desnoj strani. Njegov je centaršut Musa ipak u posljednji trenutak uspio s peterca srkrenuti izvan granice igrališta...

61' Osijek je sada promijenio formaciju u 4-2-3-1 s isturenim Mandićem.

58' prva izmjena u osječkim redovima: na klupu odlazi Špoljarić, a ušao je Lesjak.

56' sada je pucao Stepčić, koji je pogodio Maslaća od kojeg se lopta odbila u korner.

53' s druge strane zaprijetili su Konopek i Medić, ali je zgusnuta osječka obrana otklonila opasnost.

50' sjajna prigoda za Osječane! Špoljarić je ubacio iz kornera, u gužvi je najviši bio Mandić, zahvatio loptu glavom, potom je intervenirao Kolinger, da bi lopta "odsjela" na lijevoj vratnici, gotovo "šetala" po gol-liniji, ali nije završila u mreži. Odmah u sljedećem napadu, Maslać je iz odlične pozicije pucao glavom i zamalo bio neprecizan!

49' brzopleta reakcija Konopeka u izglednoj situaciji, Zagreb je ostao bez udarca na vrata.

46' dvostruka izmjena kod Zagreba na početku nastavka: Konopek umjesto Ljubičića, dok je Strika zamijenio Šulca.

45' + 1 kraj je prvog dijela utakmice.

45' igra se minuta sudačke nadoknade.

45' žuti karton za Kurtovića koji je neoprezno rukom "zakačio" protivničkog igrača.

43' javna opomena za Muića.

42' bliži se kraj prvog poluvremena, Osijek ima vodstvo, a i primirio je suparničke napade...

37' Stepčić nije loše pucao iz "slobodnjaka", no lopta odlazi pokraj desne vratnice.

35' opasna kontra gostiju, Mandić je imao samoga Špoljarića, ali je Musa dosta spretno "presjekao" loptu na putu od osječkog napadača.

34' Osječani su poveli praktički iz svog prvog ozbiljnijeg napada, a Mandić se odlično snašao u šesnaestercu i matirao Livakovića.

30' Osijek je došao u vodstvo nakon što su pred vratima domaćih na malom prostoru kombinirali Špoljarić i Mandić koji je izmaknuo Kolingerovoj kontroli, prevario stopera Zagreba i vrlo preciznim, prizemnim udarcem sa 13-14 metara naciljao sam desni donji kut za 0:1.

30' 0:1 - MANDIĆ

29' dugujemo informaciju o broju gledatelja - u Kranjčevićevoj ih se skupilo 500-injak. Rekli bismo standardno kada je Zagreb domaćin.

27' propust suca Strahonje koji oštar start Kolingera nad Mandićem nije sankcionirao žutim kartonom.

25' polovica je prvog dijela, Zagreb je i dalje opasniji, no nema promjene rezultata.

22' Krovinović je ušao u kazneni prostor, Lukić ga nije uspio zaustaviti, uslijedila je prizemna lopta u peterac, srećom pa tamo nije bilo nikoga u bijelim dresovima...

21' G. Boban je u nedopuštenom položaju nakon finog proigravanja Krovinovića.

20' imali su gosti dva ubačaja iz kuta, ali nije bilo prijetnje Livakoviću.

17' Zagrebaši su za sada poduzetniji, češće s loptom na suparničkoj polovici terena.

13' Ljubičić puca iz daljine, izrazito neprecizno.

12' Čuljak centrira s lijeve strane, zamalo previsoko za Šoršu...

11' žuti karton za Šulca zbog preoštrog starta na Matasu.

10' vidjet ćemo koliko će domaći nogometaši na kraju susreta žaliti za propuštenim prilikama koje su zaista bile kolosalne...

6' nevjerojatno je kako Zagreb nije došao u vodstvo! Dva je "zicera" obranio sjajni Mikulić! Stepčić je nadmudrio obranu bijelo-plavih koja je pokušala uhvatiti G. Bobana u zaleđu, ali je centarfor domaćina izbio sam pred osječkog vratara koji je obranio njegov udarac iz blizine, lopta se potom odbila do Medića koji je pucao s 12 metara, a Mikulić je iznova fantastično reagirao!

5' prilično mirno otvaranje susreta, bez nekog većeg pritiska s jedne ili druge strane u početnih pet minuta.

1' utakmica je počela, a Osječani će imati podršku i svojih 50-ak "kohortaša".

Glavni sudac je Strahonja (Zagreb), a pomoćnici su: Crnčić (Vrbovec)  i Loparac (Sladojevci).

Osijek će igrati u sastavu: Mikulić, Matas, Lukić, Maslać, Arsenić, Kurtović, Radotić, Šorša, Čuljak, Mandić i Špoljarić.

Evo početne jedanaestorice Zagrebaša: Livaković, Muić, Musa, Kolinger, Šulc, Stepčić, Matić, Ljubičić, Krovinović, Medić, G. Boban.

Osijek je u bitno izmijenjenom sastavu odnosu na prethodnu sezonu, dok su Zagrebaši ostali gotovo s istom udarnom postavom, izuzev bočnih igrača Jurendića i Štigleca koji su napustili "pjesnike".

 Za manje od deset minuta počinje utakmica između Zagreba i Osijeka na startu nove prvoligaške sezone u HNL-u.

 Pozdrav sa stadiona u Kranjčevićevoj ulici!