Vruću nedjelju zaključiti će nogometaši Slaven Belupa i Osijeka u Koprivnici. Dosađanje utakmice u prvenstvu ponudile su dosta uzbuđenje i nepredvidivih rezultata, a kako će završiti ova saznati će oko 23 sata.

NK SLAVEN BELUPO 3 - 0 NK OSIJEK

 

90' + 2 kraj susreta u kojem je Slaven Belupo potopio bijelo-plave, a Koprivnica je i dalje ostala neosvojiva tvrđava za našeg prvoligaša. Domaćinu je posao olakšalo isključenje Mandića iz 51. minute, kada su gosti ostali s igračem manje i nakon toga dvaput kapitulirali. Koprivničani su bili bolji i zavrijedili bodove, a Osijek je odigrao najslabiju utakmicu od početka sezone i ostao praznih ruku. Pozdrav iz Koprivnice!

90' igrat će se još dvije minute u nadoknadi vremena.

90' pucao je D. Mihaljević, nema poteškoća za Rozmana.

89' Osječani će doživjeti i drugi gostujući poraz, ovaj puta uvjerljiv i potpuno zaslužen.

88' posljednji puta mijenja Kopić: iz igre povlači Ejupića, a nekoliko će minuta skupiti F. Mihaljević.

85' izmjena u sastavu SB-a: Jambor je ušao umjesto Ozobića.

84' Akciju je započeo Brlek, nastavio Štiglec, Mikulić ovaj puta nije dobro reagirao, a na odbijenu je loptu natrčao Delić i sa svega jednog metra "dokrajčio" Osječane.

84' 3:0 - DELIĆ

82' Potokar je pucao glavom, lopta je završila pokraj desne vratnice.

81' posljednja izmjena kod Osijeka: Perošević izlazi, ulazi Tomislav Štrkalj koji će uknjižiti svoje prve prvoligaške minute.

74' u prilici je i Ejupi, lopta je za desetak centimetara završila iznad grede.

72' opet je Ozobić bio pri udarcu, osječki je vratar efektnom paradom spriječio novi pogodak.

69' Povećanje vodstva Slaven Belupa. Ozobić u dva navrata nije uspio iskoristiti "zicer", jednom je i Mikulić spašavao na crti, da bi se lopta u konačnici odbila od Radotićeve noge u praznu mrežu - 2:0.

69' 2:0 - RADOTIĆ (ag)

68' prva izmjena kod SB-a: ušao je Štiglec umjesto Savića.

67' Osječani s igračem manje djeluju bolje nego dok su bili kompletni, no "farmaceuti" drže minimalno vodstvo.

64' Perošević je oklijevao s udarcem, na kraju je pucao Radotić, nije to bilo precizno.

57' Gosti su imali sjajnu priliku za izjednačenje. Šorša se majstorski snašao u šesnaestercu, izborio situaciju za udarac s nekih 7-8 metara, a Rozman je krajnjim naporom i uz dosta sreće spriječio pogodak.

56' dobar udarac Ozobića, Mikulić je dobro reagirao.

54' druga promjena kod Osječana: Špoljarića je zamijenio Šarić.

51' Osijek ostaje s igračem manje. Mandić je na aut-liniji žustro nasrnuo na Purića i dobio izravni crveni karton.

47' žuti karton za Potokara.

46' počelo je drugo poluvrijeme i to izmjenom kod Osijeka: Čuljak je ostao u svlačionici, a svoj prvi nastup za bijelo-plave ima Dominik Mihaljević.

45' sudac Jović šalje igrače u svlačionicu, SB ima minimalno vodstvo pogotkom Parackog iz 35. minute.

45' posljednja je minuta prvog poluvremena.

44' žuti karton za Lukića.

41' bio je domaćin vrlo blizu povećanju vodstva. Ejupi je pogodio vanjski dio mreže, a gledatelji su u prvi trenutak pomislili da je lopta završila iza Mikulićevih leđa...

39' iz daljine je pokušao Purić, nije bilo izravne prijetnje Mikuliću.

35' Do pogotka je Slaven Belupo došao iz prekida. Ubacio je Savić, Paracki je ostao nepokriven i glavom je s nekih 11 metara precizno pogodio lijevi kut.

35' 1:0 - PARACKI

32' na drugoj strani opasno je zaprijetio Savić vrlo snažnim udarcem koji je zamalo otišao preko grede.

30' odlična prigoda za Osijek! Šorša je proigrao Matasa koji je odlično ubacio s desne strane na glavu Mandića, čiji je udarac iz blizine završio iznad okvira vratiju.

30' već smo na pola sata igre, prilično izjednačenog ogleda koprivničkog i osječkog prvoligaša.

26' prijeti Paracki iz slobodnog udarca s 25 metara, Mikulić je ukrotio taj pokušaj.

25' još jedna javno opomena suca Jovića, ovaj puta za Čuljka.

23' Purić je mogao i bolje pucati, ovako je lopta otišla daleko od desne vratnice.

21' Osječani su uspotavili ravnotežu i sve su češće na suparničkoj polovici.

16' žuti karton dobio je Matas.

15' prava prilika za domaćina! Ejupi je bio na granici zaleđa (možda i u nedopuštenoj situaciji), ušao je u kazneni prostor i pucao, a dobro postavljeni Mikulić obranio je taj udarac.

14' prvi su puta priprijetilii i gosti nakon ubačaja Matasa, dosta problema imao je vratar Rozman koji je odbio loptu, ali nije bilo Osječana na drugoj vratnici.

11' Besek je Koprivničancima suprostavio momčad u taktičkoj postavci 4-4-2, s Radotićem i Špoljarićem u sredini te krilnim veznjacima Šoršom i Čuljkom. Bitnu ulogu morali bi imati i bočni igrači Matas i Arsenić.

7' dosta agresivan početak domaćina koji igra u izrazito napadačkoj formaciji 3-4-3 tražeći put do prve ovosezonske pobjede...

3' prva priliku u kojoj se našao domaći veznjak Brlek koji, srećom, nije dobro zahvatio loptu u vrlo dobroj poziciji za udarac.

1' utakmica je upravo započela, a na tribinama je oko 1.000 gledatelja po slobodnoj procjeni. U Koprivnici je i 50-ak pripadnika Kohorte.

Prvi sudac večerašnjeg dvoboja bit će Zagrepčanin Fran Jović, a pomoćnici su mu Modrić (Zagreb) i Kožarec (Domaslovec).

Evo i početne jedanaestorice Slaven Belupa: Rozman, Purić, Potokar, Međimorec, Delić, Paracki, Crepulja, Brlek, Ozobić, Ejupi i Savić. Pričuve su: Marković, F. Mihaljević, Arap, Barić, Jambor, Marciuš i Štiglec.

Osijek će večeras igrati u sastavu: Mikulić, Matas, Lukić, Lesjak, Arsenić, Radotić, Špoljarić, Šorša, Čuljak, Mandić i Perošević. Na klupi su: Žitnjak, Džolan, Ugarković, Štrkalj, Šarić, Aganspahić i D. Mihaljević.

Gostujuće utakmice protiv Slaven Belupa Osječanima jako dugo nisu donijele niti malo rezultatskog zadovoljstva, ali kako je i trener Dražen Besek poručio - time se ne treba zamarati jer i svakoj tradiciji jednom dođe kraj. Stoga se nadamo uspješnom nastupu bijelo-plavih protiv trenutno slabije plasiranog prvoligaša iz Podravine.

Pozdrav s Gradskog stadiona u Koprivnici!