Nogometaši Osijek odlaze na dva uzastopna gostovanja. Prvo je na rasporedu kod još uvijek europski živog Hajduka na Poljudu. Susret prenosi Mario Mihić.

                                                           HNK Hajduk 3:0 NK Osijek 

90' + 3 Kraj susreta na Poljudu. Usuđujemo se reći da je Hajduk praktički s pola snage došao do bodova i stvorio pobjedničko ozračje uoči ogleda sa Slovanom, dok nogometaši Osijeka ostaju u svojim brigama i problemima. Ovo što gledamo je zaista slabo, nešto bi se bitnije moralo promijeniti u igri jedinog slavonskog prvoligaša da bismo s više optimizma gledali na nastavak sezone. Pozdrav iz Splita gdje smo po tko zna koji puta dobili "porciju".

90' +1 Potpuni raspad sustava kod gostujećeg sastava. Balić je kao na treningu proigrao Bencuna koji se ušetao ispred Mikulića, uspio ga je zaobići i sa svega jednog metra pogurnuti loptu u praznu mrežu.

90' + 1 3:0 - BENCUN

90' moramo biti zabrinuti jer Osijek gubi u seriji, ostao je sa Zagrebom prikovan na začelju prvenstvene ljestvice, dok ostali konkurenti skupljaju bodove.

87' sada je definitivno sve jasno, Hajduk je udvostručio svoju prednost. Balić je ubacio iz kuta, ne baš visoki Caktaš bio dominantan u kaznenom prostoru Osječana i glavom loptu poslao u mrežu, u lijevi kut za 2:0. Vrlo slaba reakcija bijelo-plavih u prekidu, nešto sličnu onom primljenom golu na gostovanju u Koprivnici...

87' 2:0 - CAKTAŠ

86' Osijek je na pragu i trećeg uzastopnog poraza, a zabrinjava nas i ta nemoć koju smo ponovno vidjeli na terenu, bez ijednog ozbiljnijeg napadačkog pokušaja.

84' dobra intervencija i ovaj puta najistaknutijeg Osječanina, vratara Mikulića, na visini peterca ispred Maglice.

83' mijenja i Burić - Vlašić je svoje odigrao za večeras, a završne minute odradit će Bencun.

81' čekamo i dalje na barem jednu priliku našeg prvoligaša i neki izravni udarac ka protivničkim vratima...

78' posljednja zamjena kod Osječana: izlazi Matas, ušao je Špoljarić.

76' Mujan je pucao s dvadesetak metara, nije to bilo ni snažni, ni precizno.

73' druga izmjena u sastavu Hajduka: Mujan je ušao umjesto strijelca Malokua.

72' i dalje je Osijek posve bezopasan, teško da će u takvom odnosu snaga uspjeti doći do izjednačenja.

69' sudac Vučkov možda je i previdio prekršaj nad Mikulićem koji je krenuo s gol-linije po jednu ubačenu loptu s lijevog boka, ukazala se prigoda Caktašu, a ovaj je s desetak metara prebacio vrata.

67' domaći vratar Kalinić dalekim istrčavanjem odnosi loptu ispred natrčalog D. Mihaljevića.

64' Sušić je imao odličnu situaciju za povratnu loptu u sredinu šesnaesterca, ali je domaćin u toj situaciji izborio samo udarac iz kuta.

60' zanimljiva situacija u kojoj je Vučkov žutim kartonom kaznio pričuvnog osječkog igrača Čuljka koji je nešto s klupe doviknuo mladom Baliću koji je nakratko ostao ležati na travi...

54' prva izmjena kod Hajduka: izlazi Kiš, a ulazi Maglica.

50'  Milović se odlučio "potegnuti" iz daljine, Mikulić je primirio i taj pokušaj.

50' cijeli stadion zviždi Torcidi koja pali baklje na svom Sjeveru.

48' Caktaš je prvi uputio udarac, nije bilo većih poteškoća za Mikulića.

46' počeo je drugi dio susreta na Poljudu.

45' + 1 kraj prvog poluvremena koje je zasluženo pripalo agilnijem i dominantnom Hajduku. Osijek je, nažalost, ostao potpuno nedorečen i u podređenoj poziciji.

45' Caktaš je stavio Mikulića na ozbiljnu prijetnju, pucao je snažno iz blizine u prvi kut, Mikulić se iskazao novom odličnom obranom!

42' i drugi puta mijenja Besek. Na klupu odlazi Perošević koji je večeras igrao povučenije na lijevoj strani, a priliku će dobiti Štrkalj.

40' posjed lopte je "debelo" na strani splitskog sastava, čak negdje oko 80 posto, no nema nekih zrelih prigoda, osim one Milovićeve grede i, dakako, pogotka Malokua.

38' prisilna izmjena kod Osijeka: ozlijeđeni Roce mora prepustiti svoje mjesto Dominiku Mihaljeviću.

35' čekamo na neki opasniji osječki napad, ipak Splićani ne dopuštaju gostima da razviju ozbiljniju kontru.

30' Hajduk ima nadmoć i inicijativu iako ne možemo reći da baš u "valovima" napada i steže obruč oko suparničke obrane.

27' nije uspjelo efektno proigravanje Sušića za Kiša koji je mogao sam izbiti ispred Mikulića...

23' sada su Bijeli mogli povesti s 2:0. Sušić je iz prekida ubacio loptu u šesnaesterac, skočio je visoki Milović skrenuo loptu pod gredu, a Mikulić vršcima prstiju uspio spriječiti pogodak - lopta je završila na gredi.

21' sa 18 metara zaprijetio je Balić, njegov udarac nije bio precizan.

19' praktički iz prvog ozbiljnijeg pokušaja, Hajduk je došao u vodstvo. Samo nakratko oslobodio se prostor na desnoj strani kaznenog prostora, loptu je prihvatio Maloku i vrlo preciznim prizemnim udarcem pogodio sam donji desni kut, a goste natjerao na centar.

19' 1:0 - MALOKU

17' bijelo-plavima je važno držati zgusnuti raspored 4-5-1, s pojačanim veznim redom, tražeći priliku iz polukontre i kontre.

14' Sušić pokušava iz daljine, lopta odlazi u korner.

10' solidno otvaranje susreta gostiju iz Osijeka koji se pridržavaju dogovora i trenerovih uputa.

7' Hajduk od početka ima bučnu potporu svoje Torcide, kojoj je ovo zagrijavanje za četvrtak i uzvratni ogled Europske lige protiv češkog Slovana.

3' odmah se za javnu opomenu odlučio Vučkov, kaznivši Šoršu zbog jednog povlačenja za dres protivničkog igrača na polovici splitske momčadi.

2' evo i prve prilike i to pred golom Kalinića. Ubacio je Matas s desne aut-linije, a na sreću domaćih - Peroševiću je malo nedostajalo da stigne do te lopte.

1' utakmica je upravo započela.

Na tribina je trenutno oko osam tisuća ljudi, očekuje se da će ih biti oko 10.000.

Osječani ovaj puta neće imati potporu svoje Kohorte koja nije doputovala u Split, ali će sa zapadne tribine navijati stariji pioniri i kadeti koji su danas također igrali protiv Hajduka. Nažalost, izgubili su i jedni i drugi (4:0, 3:0).

Glavni sudac je D. Vučkov (Rijeka), a njegovi pomoćnici: G. Perica (Šibenik) i D. Vrabec (Zagreb).

Evo i početne jedanaestorice Hajduka: Kalinić, Juranović, Milović, Nižić, Milić, Balić, Caktaš, Sušić, Vlašić, Maloku i Kiš. Na klupi će biti: Stipica, Bilyy, Maglica, Mujan, Bašić, Bencun i Roguljić.

Osijek će zaigrati u sastavu: Mikulić, Matas, Džolan, Maslać, Arsenić, Radotić, Lesjak, Šorša, Šarić, Perošević i Roce. Pričuve su: Žitnjak, Špoljarić, Ugarković, Štrkalj, Grgić, Čuljak i D. Mihaljević.

Ostaje nam još 15-ak minuta do početka susreta u kojem će Osječani nastojati ostati neporaženi iako je svima jasno da je Hajduk favorit na svom terenu.

Pozdrav sa splitskog Poljuda!