Nogometaši Osijeka od 19 sati igraju utakmicu protiv Slaven Belupa u posljednjem kolu sezone 2014./2015. Bod osigurava dodatne kvalifikacije protiv drugoplasirane momčade 2. HNL, dok bi pobjeda mogla osigurati i izravan ostanak u prvoj ligi.

 

Nogometaši Osijeka proslavili su pobjedu i opstanak sa svojim vjernim navijačima koji će i sljedeće sezone gledati prvoligaški nogomet u Gradskom vrtu.

ipak je to sretan završetak Prvenstva za bijelo-plave koji ostaju u HNL-u bez dodatnih kvalifikacija u koje će pulska Istra koja je u Zagrebu poražena čak sa 4:0. Iskreno, krivo nam je što je Zadar u završnici izjednačio protiv Lokomotive na 2:2 i tako uskratio Zagrebašima 4. mjesto i plasman u Europsku ligu...

90' + 3 utakmica je gotova, Osijek ostaje prvoligaš!!!!!!!

90' + 3 treća izmjena u sastavu Osijeka: jedan od junaka Vojnović svoje je mjesto prepustio mladom Špoljariću.

90' igrat će se još tri minute sudačke nadoknade vremena.

89' izmjena kod Osijeka. Dvostruki strijelac Perošević ispraćen je velikim pljeskom, a ušao je Špehar.

86' 3:2 - VOJNOVIĆ (11m). Peričić je u šesnaestercu srušio Peroševića koji je bio u punom naletu i Jović je dosudio kazneni udarac. Vojnović je s bijele točke bio neumoljiv - lopta je odsjela u gornjem desnom kutu.

85' jedanaesterac za Osijek!

84' Glavaš zamalo kasni na centaršut Matasa...

82' ponovno ćemo svjedočiti infarktnoj završnici u Gradskom vrtu, baš kao i prošle sezone, protiv Hrvatskog dragovoljca.

78' nevjerojatno je kako su Osječani primili taj izjednačujući pogodak i sada moraju uložiti maksimum snage, energije, ali i umijeća da bi u završnici utakmice došli do pobjede...

75' kakav kisk vratara Mikulića! Nakon ubačja iz kuta Peričić je bio najviši u skoku, lopta je u pravoj paraboli krenula prema vratima, odbila se od vratnice uz koju je bio i Mikulić, ali je njegova reakcija bilo vrlo nespretna, pa je lopta završila u mreži.

75' 2:2 - PERIČIĆ

73' Perošević u dobroj situaciji za udarac traži Škorića koji ne stižu tu lopta i ona odlazi u gol-out.

69' sporna situacija u osječkom šesnaestercu. Na brzonogog Mišića krenuo je Barišić, napadač gostiju je pao, a sudac Jović nije pokazao na bijelu točku nego pokazao da se igra nastavi.

67' mijenja i Čačić: na klupu odlazi Crepulja, a ušao je Arap.

67' prva izmjena u osječkom sastavu, umjesto Jamaka ušao je Glavaš.

67' čini se da je Zagreb riješio svoj dio posla protiv Istre, u Kranjčevićevoj je 3:0!

66' ništa se posebno u međuvremenu nije događalo u Gradskom vrtu, tempo se primirio, a pravih prigoda nema.

57' još jedna prelijepa vijest iz Kranjčevićeve - Zagreb sada vodi 2:0!!

55' na drugoj strani prijeti Ejupi, no opet se malo poslužio rukama u dvoboju s Matasom.

53' Šorša je krenuo okomito prema suparničkim vratima, ušao u kazneni prostor i kada je htio odigrati povratnu loptu za Peroševića, u presudnom trenutku se okliznuo.

51' navijači Osijeka i dalje snažno bodre svoju momčad kojoj silno treba pobjeda i u ovom domaćem ogledu.

46' izmjena u momčadi Belupa: u svlačionici je ostao Martinaga, a ušao je Jambor.

45' završen je prvi dio susreta u Gradskom vrtu, Osijek zasluženo vodi, a trenutno mu na ruku ide i rezultat susreta između Zagreba i Istre u kojem "pjesnici" imaju vodstvo.

43' Zagreb je poveo 1:0 protiv Istre u Kranjčevićevoj!!

42' prijeti Barišić udarcem s ruba šesnaesterca, Kardumu se lopta "lijepi" za rukavice.

38' Perošević zabija svoj drugi pogodak glavom! Šorša je idealno prošao desnom stranom, još bolje centrirao u sredinu, da bi Perošević sa 7 metara nadvisio Lelu i smjestio loptu pod gredu ovaj puta nemoćnog Karduma!

38' 2:1 - PEROŠEVIĆ

35' Bijelo-plavi imaju više od igre, no Koprivničani nikako nisu došli u Slavoniju na izlet. Opasni su u kontri i polukontri, pa domaći nogometaši moraju biti vrlo oprezni i u nastavku susreta.

31' Vojnović je stalno aktivan, sada je iznova pucao glavom, a već pogađate - Kardum je na mjestu.

28' bilo je opasno pred vratima Osijeka, Ejupi je čak pogodio i gredu, ali je prethodno rukama odgurnuo Lukića, što je vidio i sudac Jović.

25' Kardum je iznimno raspoložen danas u Gradskom vrtu! Ugrozio ga je Škorić nezgodnim udarcem, a "jedinica" SB-a je i ovaj puta tamo gdje nitko na tribinama nije poželio...

23' polovica je prvog poluvremena u kojem su Osječani značajno podignuli ritam igre i sada su puno opasniji takmac u odnosu na goste.

21' opet je puca Vojnović, ovaj puta u padu s desetak metara, međutim, čudesno reagira bivši vratar Osijeka koji brani za Slaven Belupo.

20' sada je ponovno Vojnović u šansi. Matas je ubacio, osječka je "osmica" pucala glavom, a Kardum je još jednom odlično reagirao!

19' Osijek je izjednačio! Škorićev idealan centaršut s lijeve strane iskoristio je Perošević i sa šest metara glavom smjestio loptu u desni kut za 1:1.

19' 1:1 - PEROŠEVIĆ

18' još jednom se iskazao Kardum. Ovaj puta je neutralizirao Škorićev udarac iz daljine.

17' Vojnović se našao pred Kardumom, ali ga nije uspio nadmudriti. I da je lopta završila u mreži, ne bi to bilo izjednačenje jer je Jović dosudio prekršaj nad koprivničkim vratarom.

13' Škorić je pucao glavom, lopta odlazi daleko od okvira vratiju.

12' čujemo da je Lokomotiva povela u Zadru što, u ovim okolnostima, Osijeku ide na ruku, budući da bijelo-plavi gube na svom terenu. Ipak je daleko najvažnije izbjeći posljednje mjesto na tablici.

10' još jedna sjajna šansa za goste iz Koprivnice! Petar Mišić je projurio pored Barišića, ušao u kazneni prostor, a osječki vratar je, srećom, pravovremenom intervencijom spriječio još jedan pogodak.

8' iako su "farmaceuti" zaigrali bez velikog broja standardnih prvotimaca, zasad djeluju bolje i organiziranije od svoga domaćina koji je očito pod velikim rezultatskim pritiskom na samom kraju sezone.

4' gosti su puno bolje otvorili ovaj susret i šokirali Osječane i njihove simpatizere golom Delića. Martinaga je odlično prošao lijevom stranom, ubacio loptu na nekih 7-8 metara od Mikulića, a gostujući kapetan je postigao prekrasan pogodak pogodivši sam desni gornji kut!

4' 0:1 - DELIĆ

3' prvi izravan udarac prema vratima Slaven Belupa, ubacio je Matas s desnog boka - Perošević vrlo loše zahvatio loptu i nije bilo prave prijetnje Kardumu.

2' na tribinama je oko 7.000 gledatelja, a atmosfera ponovno, kao i protiv Istre, prava navijačka!

1' utakmica je upravo počela.

Nikola Matas dobio je priznanje Kohorte za najboljeg igrača, po izboru osječkih navijača, u sezoni 2014/15. Čestitamo Nikoli!

Pozdrav iz suncem "okupanog" Gradskog vrta!