Nogometaši Osijeka od 18 sati u Gradskom vrtu igraju protiv posljednjeplasiranog Zagreba. Nakon pobjede protiv Intera, igrači Zorana Zekića traže drugu pobjedu zaredom.

NK OSIJEK 0:0 NK ZAGREB 

90' + 3 svakome po bod, a Osijek nije i šesti puta uzastopce uspio doći do pobjede nad Zagrebom. Malobrojni gledatelji razočarano napuštaju tribine Gradskog vrta. Naš prvoligaš ostaje pretposljednji na tablici, s pet bodova prednosti u odnosu na "fenjeraša" iz Kranjčevićeve.

90' igrat će se još tri minute nadoknade vremena.

87' teško je povjerovati da bi se rezultat u samom finišu mogao promijeniti jer Osijek ne uspjeva napraviti značajniji pritisak prema suparničkim vratima.

80' i treća izmjena u momčadi Zagreba. Na klupu odlazi Gudelj, a ušao je Ćubel.

75' kakvu su sada priliku propustili Osječani! Ugarković se fino probio u kazneni prostor, ubacio loptu u peterac, a Perošević kasni za dijelić sekunde!

70' Špičić je zaradio javnu opomenu zbog oštrog starta.

67' izmjena u redovima Zagreba: Jurilj umjesto Medića.

66' dobar pokušaj Škorića iz daljine, ali i dalje nema promjene rezultata.

63' evo napokon i "zicera" na suprotnoj strani terena. Špičić je idealno centrirao gotovo s korner linije, Štrkalj je loptu zahvatio glavom i sa svega šest metara potpuno neometan prebacio vrata!!

60' dvije odlične prilike za Zagrebaše! Prvo je Šehić prošao Špikića, pucao u bliži vratarev kut, Mikulić je odbio loptu koja je došla do Medića, a ovaj sa 12-13 metara ne uspjeva matirati raspoloženog osječkog čuvara mreže koji se iskazao još jednom odličnom obranom.

59' Boban je na trenutak pobjegao Špičiću koji je uklizavanjem izbacio loptu izvan granice igrališta.

56' Lukić se našao u prigodi, ali je to bio samo još jedan korner za bijelo-plave.

55' opet je Perošević snažno i precizno pucao s ruba šesnaesterca, a Livaković i ovaj puta bio na mjestu i odbio loptu u korner.

52' evo i druge izmjene u osječkoj momčadi. Igru je napustio Mandić, a ušao Štrkalj.

49' nitko nije mogao biti zadovoljan igrom u prvih 45 minuta, pa se nadamo da će Osijek u nastavku ipak biti konkretniji i agresivniji.

46' počinje drugo poluvrijeme uz po jednu izmjenu u obje momčadi. Kod Osijeka je Čuljak ušao umjesto Šarića, dok je Matić u zagrebačkom sastavu zamijenio Tešiju.

45' odličan udarac Peroševića u samoj završnici prvog dijela, Livaković je također sjajno reagirao i "izvadio" loptu iz samog desnog kuta. Odmah potom Strukan je pokazao igračima put u svlačionicu.

43' prva velika prigoda na utakmici i to za goste! Stepčić je odlično proigrao Medića koji je bio sam ispred Mikulića, ali je traljavo pucao, pa je domaći vratar lako ukrotio taj udarac.

39' traži publika od igrača Osijeka da budu nešto aktivniji, još uvijek je to nogometna uspavanka u Gradskom vrtu.

33' još nema "baruta" u igri Osječana koji nisu previše pritisnuli protivnika nego dopuštaju "pjesnicima" da kombiniraju na svom dijelu terena, a za nešto više Zagreb dosad nije pokazao neku posebnu ambiciju.

28' Šorša je asistirao za Matasa koji je pucao s desetak metara i pogodio vanjski dio mreže.

26' udarac Peroševića iz daljine, bezopasno za Livakovića.

24' sada je ipak nešto više gledatelja na stadionu, ali ni brojka od nekih 800 posjetitelja bitnije ne mijenja dojam kada ja audorij u pitanju...

18' prvi udarac gostujuće momčadi preko stopera Kovačića koji je pucao glavom, ipak bezopasno po Mikulića.

17' Roce je prvi dobio žuti karton.

14' pokušaj domaćina iz prekida, Lukić je nadvisio svoga čuvara u šesnaestercu, no nije to bilo dovoljno precizno.

13' nema situacija na terenu koje bismo posebno spomenuli, domaćin je u laganoj inicijativi, ali je sve još uvijek nekako - u "leru".

7' Osječani u formaciji 4-2-3-1 nastoje od početka nametnuti svoj ritam, dok su Zagrepčani u nešto gušćem obrambenom rasporedu, ali također s trojicom ofanzivnih igrača na koje će domaća obrana morati dobro pripaziti.

1' već u 57. sekundi Osječani su imali prvu prigodu. Centrirao je Špičić, skočio Šorša i glavom zamalo prebacio vrata. Lopta je odsjela tek poneki centimetar iznad grede!

1' lopta je krenula s centra.

Ne pamtimo da je ikada ranije bilo manje gledatelja na jednom prvenstvenom susretu, međutim, na bijelo-plavima je da dobrom igrom i pobjedom pokušaju vratiti navijače na stadion... Trenutno ih je oko 500 na tribinama.

Glavni je sudac D. Strukan iz Splita, a pomagat će mu J. Crnčić (Vrbovec) i V. Đurak (Sisak).

Zagreb će utakmicu započeti u sastavu: Livaković, Tešija, Kolinger, Kovačić, Bevab, Ljubičić, Šehić, Gudelj, Stepčić, Medić i G. Boban. Pričuve su: Herceg, Šimunović, Jurilj, Muić, Ćubel, Matić i B. Boban.

Zoran Zekić odlučio se za sljedeću jedanaestoricu: Mikulić, Matas, Škorić, Lukić, Špičić, Ugarković, Šarić, Šorša, Perošević, Roce i Mandić. Na klupi su: Žitnjak, Tcveiba, Radotić, Štrkalj, Lesjak, Grgić i Čuljak.

Osječki nogometaši imaju priliku ostvariti drugu uzastopnu pobjedu, ovaj puta protiv momčadi koju su u posljednjih pet međusobnih ogleda redovito pobjeđivali bez obzira igralo se u Kranjčevićevoj ili u Osijeku. Stoga bijelo-plavi računaju na nove bodove što, dakako, ne znači da se protivnika može i smije podcijeniti bez obzira na njegov trenutni položaj na prvenstenoj ljestvici.

Srdačan pozdrav iz Gradskog vrta!