Bijelo-plavi danas na Poncho Areni od 15:00h igraju prijateljsku utakmicu protiv FC Puskas Akademia. Aktualnosti s utakmice donosi vam MMM. 

PUSKAS AKADEMIA - OSIJEK  0:1

Dobra provjera Bijelo-plavih u prvenstvenoj stanci, tjedan dana prije gostovanja kod vinkovačke Cibalije. Još jednom vas pozdravljamo iz Felcsuta s Pancho Arene!

90' kraj utakmice u kojoj je Osijek bio bolji i zaslužio pobjedu.

89' Mioč je mogao povećati prednost Osječana. Dobro je pucao, ali je Pogacsics još jednom jako dobro reagirao i sačuvao svoju mrežu.

85' ubačena lopta iz kornera stigla je do Lesjaka koji nije uspio opasnije pucati, ali su Mađari bili neoprezni i dopustili Bobanu da im iz peterca, poslije tog "odbijanca", napokon zatrese mrežu.

85' 0:1 - BOBAN

85' Boban puca, udarac mu je blokiran u posljednji trenutak.

82' Ivić ne uspjeva pogoditi glavom nakon ubačaja iz kuta.

76' dobar pokušaj Lencsea, zamalo je bio neprecizan.

73' još jedna promjena kod Osječana. U svlačionicu odlazi Leko, a njegovu je stopersku poziciju zauzeo mladi Ivić.

72' gledamo izjednačenu igru između dva šesnaesterca, a kiša ne prestaje padati.

66' ulazi Mišković umjesto Lulića.

62' sada se Lencse odvažio pucati iz daljine, lopta odlazi iznad grede.

58' brza kontra Mađara, ali se Molnar ne snalazi u situaciji kada su domaći imali brojčanu prednost 3 na 2 na polovici gostiju.

52' Perošević pogađa vratnicu! Sve je sam napravio osječki kapetan u nastavku ovoga susreta. Solo-akcijom ušao je u kazneni prostor, dobro pucao, a novi vratar na golu Puskas Akademije Pogacsics loptu krajnjim naporom uspjeva skrenuti u desnu vratnicu. Ostaje i dalje 0:0.

46' počelo je drugo poluvrijeme uz dosta izmjena u osječkim redovima. Sada igraju: Žitnjak, Lončar, Leko, Lesjak, Škorić, Petrovikj, Pušić, Mioč, Lulić, Boban i Perošević.

45' kraj prvog poluvremena u kojem nije bilo golova.

43' ušli smo u završne minute prvog dijela u kojem Osijek dominira, međutim, Puskas Akademija rezultatski odolijeva.

34' opet prijeti Lopa, pucao je iskosa s desne strane, a domaći vratar je i ovaj puta bio siguran. Odbijena lopta je ipak bila predaleko od Ejupija...

30' Osijek je opasniji, no rezultat je i dalje 0:0 jer Bijelo-plavi još ne uspjevaju pronaći put do suparničke mreže.

19' u gostujućim redovima razigran je Ukrajinac Lopa koji je u Osijek stigao upravo iz Puskas Akademije. Sada je odlično pucao s ruba šesnaesterca, Hegedus se istaknuo dobrom obranom.

15' velika prigoda za Ejupija. Lopa ga je odlično proigrao u kaznenom prostoru, osječki se centarfor oslobodio svoga čuvara, ali je sa sedam metara loše zahvatilo loptu.

12' Lopa je pokušao glavom, međutim, nije uspio ozbiljnije zaprijetiti Hegedusu.

12' Mađari uglavnom nastoje zaprijeti iz protunapada, prepuštajući inicijativu i posjed lopte osječkom prvoligašu.

2' prvi osječki napad odmah je donio i stopostotnu prigodu! Idealno je s lijeve strane centrirao Barišić, sam je na drugoj vratnici ostao Arsenić koji je pucao "iz prve", ali je lopta otišla pokraj lijeve vratnice.

1' utakmica je započela po kišnom vremenu, ali uz iznimno kvalitetne uvjete što se travnjaka tiče.

Evo i sastava naših današnjih domaćina: Hegedus, Heffler, Tar, Lipcsei, Spandler, Fenyes, Markvart, Sandor, Molnar, Tischler i Lencse. Pričuve su: Pogcsics, Vanczak, Ovari, Fodor i Keszi. Trener Puskas Akademije je Istvan Vincze.

Trener Osječana Zoran Zekić odlučio je utakmicu započeti sa sljedećom jedanaestoricom: Mikulić, Arsenić, Leko, Lesjak, Barišić, Lukić, Vojnović, Lopa, Lulić, Knežević i Ejupi. Na klupi su: Žitnjak, Lončar, Mioč, Boban, Perošević, Mišković, Škorić, Pušić, Petrovikj i Ivić.

U prijateljskom susretu sastaju se dva prijateljska, u vlasničkim odnosima i okolnostima, možemo reći i bratska kluba, mađarski drugoligaš Puskas Akademia i naš Osijek.

Pozdrav iz Felcsuta, s prekrasnog malog stadiona Pancho Arena!