Riječ je o nasipavanju terena miješanim kamenim materijalom, a slijedi bušenje za temeljnu konstrukciju tzv „pilota“.

Završena je prva faza radova na izgradnji novog stadiona i Kampa NK Osijek na Pampasu. To se odnosi na višemjesečno nasipavanje terena miješanim kamenim materijalom, u prosjeku jedan metar u odnosu na prethodno uređenu i poravnatu površinu na svih 15,37 hektara zemljišta. Spominjali smo u više navrata kako su brojni kamioni svakodnevno dovozili materijal, a iako se to mnogima čini kao najlakši dio posla u cijelome projektu, spomenut ćemo jedan detalj koji ipak svjedoči o kompleksnosti dosad odrađenog posla…

Ne smije biti ni centimetar odstupanja

Naime, odstupanje od samo jednog centimetra na bilo kojem dijelu zemljišta kada je riječ o spomenutom nasipavanju, nužno bi zahtijevalo i novih 1.500 kubičnih metara materijala. Kada bismo to krajnje pojednostavili brojem kamiona, za taj jedan, jedini centimetar moralo bi ih se napuniti i dovesti – još 80!

U idućoj fazi slijedi bušenje za temeljnu konstrukciju tzv „pilota“ kojih će biti oko tisuću komada. Ti bi radovi trebali biti završeni do proljeća iduće godine kada će, s ljepšim vremenom, započeti onaj dio projekta koji se odnosi na građevinsku infrastrukturu. Tada će to zasigurno biti i vidljivije, a time i zanimljivije javnosti. U zaključku, sve se odvija planiranom dinamikom.

 

Više o projektu Pampas 2020