Oduvijek je NK Osijek imao svoje vjerne navijače koji su ga pratili ne samo na domaćim, nego i na gostujućim utakmicama.

Od 1972. do 1978. godine navijačka skupina djeluje pod imenom „Šokci“, od 1986. (na uzoru po tada najstariju i najpoznatiju navijačku skupinu) uzimaju naziv „Osijek Torcida“, a 1988. predvodnici osječkih „tifoza“ dogovorili su se da bi trebali smisliti jedinstveno i orginalno ime koje će ubuduće koristiti. Izbor je pao na „Kohorta“.

Pojam "Kohorta" dolazi od latinske riječi cohors, a to je u rimsko doba bila osnovna pješadijska taktička jedinica Rimske vojske - deseti dio legije. U vrijeme rimskih careva cohors je brojio od 400 do 600 ljudi. „Kohorta“ svoje mjesto ima na istočnoj tribini stadiona Gradski vrt i daje najglasniju podršku našoj momčadi na terenu. S Osijekom je i na gostujućim susretima, pokazujući time svoju odanost prema bijelo-plavima.

Iako je Kohorta srce navijača Nogometnog kluba Osijek, važno je napomenuti kako uz navijačku skupinu postoji veliki broj simpatizera i navijača koji manje ili više aktivno podržavaju Klub. Navijaju s društvom, s obitelji ili sami. Neka istraživanja pokazuju kako više od 80% građana grada Osijeka, neovisno o spolu ili starosti, osjeća pripadnost Nogometnom klubu Osijek.

Naš zadatak, u vremenu koje dolazi, je pokrenuti tu navijačku snagu!

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija o kolačićima možete pronaći OVDJE, a o politici privatnosti OVDJE.
Slažem se