Nogometni klub Osijek u novoj je sezoni dobio i najmoderniji stadion u Hrvatskoj, Opus Arenu, praćenu trening kampom koji će, na površini od 15,3 hektara, biti temelj za sve uspjehe koji će se, čvrsto to vjerujemo, dogoditi u skoroj budućnosti. Višegodišnjem iščekivanju napokon je došao kraj, san brojnih generacija navijača Osijeka postao je java, a novi stadion ponos svih Osječana i Slavonaca. Kako drugačije kada će Osijek dobiti prvi pravi nogometni stadion koji je u Hrvatskoj izgrađen u posljednjih 50 godina.

Vizure

Opus Arena je specifična po krovu površine 20.000 metara kvadratnih, a osim što će potpuno natkrivati tribine, proteže se i iznad vanjskog prstena stadiona također štiteći od kiše. Vanjsku vizuru stadiona upotpunjuju i stupovi koji se s krova spuštaju prema tlu, kao i trg na jugoistočnom kutu, dok unutarnju krasi 13005 sjedalica u prepoznatljivim klupskim nijansama. Novi stadion NK Osijek jedinstveni je u Hrvatskoj i po činjenici da ima dva velika semafora u jugoistočnom i sjeverozapadnom kutu, kao i najmodernija rješenja po pitanju rasvjete i ozvučenja.

Drukčiji doživljaj utakmica

Novi stadion nudit i potpuno novi doživljaj samih utakmica, što su potvrdile već prve utakmice koje su ovdje odigrane. Budući da je riječ o engleskom tipu stadiona, koji nema atletske staze i kod kojeg se tribine spuštaju odmah do samog travnjaka, svaki gledatelj na Opus Areni ima dojam da je dio utakmice. Usporedbe radi, najdalje mjesto na tribinama Opus Arene bliže je travnjaku i nudi puno bolju perspektivu same utakmice nego najbliža mjesta na sjevernoj i južnoj tribini Gradskog vrta. 

Travnjak kao na Santiago Bernabeu

I najmodernija varijanta hibridnog travnjaka “GrassMax hybrid stitching”, kakav je primjerice postavljen na Santiago Bernabeu, katarskom Lusailu ili brazilskoj Maracani, svakako pridonosi atraktivnosti nogometa, u najvećoj mjeri zbog veće mogućnosti kvalitetne tehničke izvedbe. Travnjak glavnog stadiona ima i grijanje, a istovjetan mu je i jedan od sedam pomoćnih travnjaka koji su namijenjeni treninzima. Preostali tereni bit će s prirodnom (tri) i umjetnom (tri) travom, a svaki ima i reflektore. Uz to, jedan hibridni i jedan teren s umjetnom travom ima tribine kapaciteta 108 natkrivenih sjedećih mjesta, dok jedan od pomoćnih terena s prirodnom travom ima kapacitet 204 natkrivenih sjedećih mjesta. Bitno je spomenuti i da će svi travnjaci biti dimenzija 105x68 metara.

UEFA 4 standard

Uz one uobičajene, nogometne, sadržaje, poput svlačionica za igrače prve momčadi i škole nogometa te prostorija za terapije i medicinske tretmane i fitness centra, stadion ima i 13 dvokrevetnih soba za igrače, restoran kapaciteta 203 mjesta i hospitality koji će za razne događaje moći ugostiti do 500 osoba. Pri izgradnji stadiona posebno se vodilo računa da se zadovolje standardi UEFA 4 kategorije, a stadion će tako imati 890 parkirnih mjesta, 244 mjesta za osobe s invaliditetom, 90 novinarskih pozicija… Uz to, novost je i fan shop koji će se nalaziti na jugoistočnom kutu, te caffe bar koji će biti svakodnevno otvoren.

Povezane vijesti

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija o kolačićima možete pronaći OVDJE, a o politici privatnosti OVDJE.
Slažem se