Škola nogometa NK Osijek, odnosno stadion Opus Arena jedini je među nominiranima nagrađen u dvije kategorije i to za "Najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice" i za "Najreprezentativniji projekt sustava sigurnosti".

Na svečanoj dodjeli u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner, Hrvatska udruga menadžera sigurnosti dodijelila je 13. "Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti" kojom odaje priznanje svima koji daju značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske. Nominirana je 31 fizička i pravna osoba u 11 kategorija.

Škola nogometa NK Osijek, odnosno stadion Opus Arena, jedini su među nominiranima nagrađeni je u dvije kategorije, “Najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice” i "Najreprezentativniji projekt sustava sigurnosti".

Nagradu za najbolji poslovni projekt dodijelio je Alen Delić, zamjenik predsjednika Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, a preuzeli su je predstavnik Alarm Automatike Stjepan Šarčević te predstavnici Škole nogometa NK Osijek Slavko Hojsak i Marin Medved, uz obrazloženje “Novi nogometni stadion NK Osijek na Pampasu – Opus Arena – najmoderniji je stadion u Hrvatskoj i jedini opremljen po zahtjevima četvrte kategorije Pravilnika o infrastrukturi UEFA-e, a projektiranje svih sigurnosnih sustava – videonadzora, ticketing sustava, kontrole ulaza vozila na parking te evakuacijski razglas integriran sa sustavom dojave požara, povjereno je Alarm automatici“.

Nagradu za najreprezentativniji projekt dodijelio je doc.dr.sc. Krunoslav Borovec, član Znanstvenog savjeta Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, a preuzeli su je predstavnik Alarm automatike i voditelj projekta Stjepan Šarčević te predstavnici Škole nogometa NK Osijek Slavko Hojsak i Marin Medved. Komisija je ovu nagradu obrazložila na sljedeći način: “Novi nogometni stadion NK Osijek na Pampasu – Opus Arena – najmoderniji je stadion u Hrvatskoj i jedini opremljen po zahtjevima četvrte kategorije Pravilnika o infrastrukturi UEFA-e, a projektiranje svih sigurnosnih sustava povjereno je Alarm automatici. Projektom su obuhvaćeni sustavi videonadzora, ticketing sustav, kontrola ulaza na parking te evakuacijski razglas integriran sa sustavom dojave požara. Izvedeni sustav omogućava brzu identifikaciju incidentnih situacija, identifikaciju i praćenje svakog izgrednika i efikasan je alat u sprečavanju huliganizma na svim priredbama koje će se održavati u Opus Areni“.