Škola nogometa NK Osijek okuplja zasigurno najtalentiranije mlade igrače s područja Slavonije i Baranje, ali i puno šire.

U Gradski vrt dolaze i nadareni dječaci i oni nešto stariji, a taj selektivni proces je aktualan tijekom cijele kalendarske godine. U Osijeku, tako, svoju priliku za dokazivanje traže i perspektivni nogometaši iz zemalja u okruženju koje su pozorno pratili ljudi iz klupskog skautinga. Što se samoga ustroja tiče, u Školi je aktivno 13 kategorija. To su: juniori, juniori II, kadeti, kadeti II, pioniri, pioniri II, pioniri III, mlađi pioniri, mlađi pioniri II, početnici, početnici II, predpočetnici i predpočetnici II. NK Osijek ima i svoju Otvorenu školu, koju čine polaznici različitih godišta, kojima nije primarno da se jednoga dana ozbiljno bave sportom, ali ga vole i vježbaju uz druženje.

Ciljevi onih koji su u natjecateljskom pogonu uvijek su bili i ostaju isti. Prioritetno se to odnosi na kvalitetan selektivni proces počevši od najmlađih, pa do onih koji polako već kucaju na vrata seniorske momčadi. Razvojni ciklus je, dakle, najvažniji što nikako ne znači da plasmani i rezultati nisu bitni jer djeca najbolje stječu pobjednički mentalitet – uspjesima na zelenom terenu. Što se tiče stručnog kadra, u ovom je segmentu Kluba angažirano više od 20 uglavnom mladih trenera koji moraju voditi brigu i o svome usavršavanju, odnosno polaganju ispita za dobivanje licenci. NK Osijek, dakako, ima i svoje skaute koji redovito prate brojne utakmice i turnire te sportskom sektoru predlažu dovođenje onih mladih igrača koji se posebno ističu u drugim sredinama, a voljni su, uz suglasnost svojih roditelja, doći među Bijelo-plave. Klub im, pritom, pomaže i u smještaju, upisivanju u školu i svemu onome što je bitno da se nesmetano i kvalitetno igrački razvijaju.

Najbolji pioniri, kadeti i juniori imaju mogućnost dokazivanja na državnoj razini, budući da igraju u HNL-u za mladež, u konkurenciji najboljih nogometnih škola na području cijele Hrvatske. Ostali nastupaju u I i II Kvalitetnoj ligi Slavonije i Baranje. Uvjeti za rad, posebice što se tiče terena, bit će uzdignuti na najvišu razinu izgradnjom Kampa na Pampasu, a predviđeno je da to bude u proljeće 2021. godine.

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija o kolačićima možete pronaći OVDJE, a o politici privatnosti OVDJE.
Slažem se