Poštovani predstavnici medija, s ciljem uspostavljanja bolje suradnje, obraćamo Vam se s nekoliko dogovorenih procedura koje će nam svima olakšati rad i podići razinu profesionalnosti i upravljanja informacijama vezano za NK Osijek. 

AKREDITACIJE ZA DOMAĆE UTAKMICE NK OSIJEK

Akreditacije za domaće utakmice NK Osijek (press i foto) moguće je zatražiti do najkasnije dva dana uoči utakmice slanjem zahtjeva na press@nk-osijek.hr.

Zahtjev za akreditaciju mora biti poslan sa službene email adrese ili na memorandumu redakcije/agencije s potpisom glavnog urednika/direktora i pečatom, a mora sadržavati:

 • Ime i prezime novinara/fotoreportera
 • Vrstu akreditacije
 • Naziv redakcije/agencije
 • Kontakt telefon
 • Email

Nakon što dobijete e-mail s potvrdom da je akreditacija odobrena možete ju preuzeti na dan utakmice od trenutka otvaranja Press ulaza (G9).

Upiti zaprimljeni nakon isteka roka za akreditiranje, neće se uzimati u obzir.

PRAVILA PONAŠANJA ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA NA UTAKMICAMA NK OSIJEK i NK OSIJEK II

Molimo sve predstavnike medija s akreditacijom za press i foto koji utakmicu prate iz press lože da se ponašaju u skladu s ovim pravilima:

 • Za vrijeme trajanja utakmice obavezan je boravak u press loži i press centru bez izlaska na druge tribine.
 • Za vrijeme trajanja utakmice zabranjeno je stajanje u prolazu između press i VIP lože.
 • Dopušteno je snimanje iz press lože do 1 minute prije početka utakmice te između dva poluvremena do 1 minute prije početka drugog poluvremena.
 • Svu foto i video opremu obavezno ostaviti u hodniku iza press lože ili u press centru.
 • Svi novinari ulaze na Press (G9) ulaz gdje će dobiti privremenu akreditaciju ako su poslali zahtjev i isti im je odobren.
 • Svi fotoreporteri ulaze na ulaz G11 gdje će dobiti privremenu akreditaciju ako su poslali zahtjev i isti im je odobren.
 • Svi fotoreporteri ulaze na ulaz G11 gdje će dobiti marker te se potpisati da su isti preuzeli.
 • Marker je obavezno vratiti po svršetku utakmice u press centar.
 • Tijekom utakmice fotoreporteri se ne smiju kretati atletskom stazom uz istočnu i zapadnu tribinu, nego isključivo iza golova. Iza golova nalazi se zona za fotoreportere, a izmjena strana dopuštena je na poluvremenu utakmice.
 • Izjave po svršetku utakmice snimaju se na za to predviđenom mjestu, ispred sponzorskog bannera na atletskoj stazi uz teren (ispred delegatske kabine).
 • U press loži zabranjeno je pušenje te konzumiranje hrane.

NAPOMENE:

 • Svi akreditirani novinari na utakmice NK Osijek II ulaze na VIP (G10) ulaz gdje će dobiti pripadajuću “narukvicu”.
 • Svi akreditirani fotoreporteri na utakmice NK Osijek II također ulaze na VIP ulaz gdje će uz “narukvicu” dobiti i marker te se potpisati da su isti preuzeli.
 • Izjave po svršetku utakmice Osijeka II snimaju se na za to predviđenom mjestu, ispred sponzorskog bannera na atletskoj stazi uz teren (ispred delegatske kabine).
 • Za sve novinare i fotoreportere koji nisu akreditirani vrijedi procedura zahtjeva za novinarskom akreditacijom.

DRESS CODE

U Press salonu i press loži obavezan je poslovni dress code.

PRIKLADNO: Odijelo, košulja, polo majica, duge hlače, cipele.

NEPRIKLADNO: Majica bez rukava, poderane traperice, kratke sportske hlače, japanke i sandale.

Prikladnim odijevanjem iskazujete poštovanje ostalim uzvanicima i samoj prigodi.

 

Kontaktiranje medija s djelatnicima Kluba, uključivo sportski segment (treneri, igrači, sportski djelatnici)

Opća napomena je da bilo koji medijski upit prema bilo kojem djelatniku Kluba, uključivo sportski segment, mora biti upućen u pisanom obliku na press@nk-osijek.hr prema dolje navedenim procedurama, s obzirom na to da djelatnici Kluba, uključivo trenere i igrače, za kontaktiranje s medijima i davanje izjava moraju imati odobrenje Kluba.

Konferencija za medije uoči utakmica

Konferencije za medije održavaju se u pravilu dan uoči utakmica NK Osijek. Nakon svake konferencije za medije NK Osijek će medijima sa svoje mailing liste distribuirati video i foto materijal.
Dodatne zahtjeve, primjerice, pitanja za trenera na koja želite saznati odgovore možete poslati na press@nk-osijek.hr.

Intervju s trenerom, igračem ili nekim drugim članom Kluba

Ako želite napraviti intervju s trenerom, igračem ili nekim drugim članom Kluba, potrebno je poslati e-mail na press@nk-osijek.hr barem tri dana ranije, s konkretnim prijedlogom koji sadržava ime redakcije, informaciju o formi intervjua i ciljanoj temi, nakon čega ćete dobiti e-mail s potvrdom detalja ili poziv od članova Marketing&PR tima.

Izjava trenera, igrača ili nekog drugog člana Kluba

Ako se radi o kraćoj formi gdje želite samo izjavu od trenera, igrača ili nekog drugog člana Kluba, konkretan upit potrebno je uputiti i u ovom slučaju pisano, barem 24 sata ranije na e-mail press@nk-osijek.hr.    

NAPOMENA: U vrijeme pandemije i/ili epidemije izjave snima isključivo NK Osijek media tim te videozapise dijeli s ostalim televizijskim i novinskim kućama.

Snimanje foto i video sadržaja s treninga

Ako želite snimati foto ili video sadržaj na treningu, potrebno je poslati e-mail na press@nk-osijek.hr barem tri dana ranije, s konkretnim prijedlogom koji sadržava ime redakcije i informaciju o snimanju, nakon čega ćete dobiti e-mail s potvrdom detalja ili poziv od članova PR tima.

NAPOMENA: Prilikom snimanja foto i video sadržaja s treninga potrebno je pridržavati se svih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su na snazi u trenutku snimanja.

Korištenje foto i video sadržaja

Zahtjev za pristup FOTO i VIDEO sadržaju namijenjenom medijima pošaljite na press@nk-osijek.hr . Zahtjev mora sadržavati naziv redakcije, web stranicu redakcije, ime i prezime, email adresu i kontakt telefon.

Zahvaljujemo vam na razumijevanju!

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija o kolačićima možete pronaći OVDJE, a o politici privatnosti OVDJE.
Slažem se
Moje članstvo!