Poštovani predstavnici medija, s ciljem uspostavljanja bolje suradnje, obraćamo Vam se s nekoliko dogovorenih procedura koje će nam svima olakšati rad i podići razinu profesionalnosti i upravljanja informacijama vezano za NK Osijek. 

AKREDITACIJE ZA DOMAĆE UTAKMICE NK OSIJEK

Akreditacije za domaće utakmice NK Osijek (press i foto) moguće je zatražiti do najkasnije dva dana uoči utakmice slanjem zahtjeva na press@nk-osijek.hr.

Zahtjev za akreditaciju mora biti poslan sa službene email adrese ili na memorandumu redakcije/agencije s potpisom glavnog urednika/direktora i pečatom, a mora sadržavati:

 • Ime i prezime novinara/fotoreportera
 • Vrstu akreditacije
 • Naziv redakcije/agencije
 • Kontakt telefon
 • Email

Nakon što dobijete e-mail s potvrdom da je akreditacija odobrena možete ju preuzeti na dan utakmice na Ticket pointu na sjeveroistočnom kutu stadiona Opus Arena. 

Upiti zaprimljeni nakon isteka roka za akreditiranje, neće se uzimati u obzir.

PRAVILA PONAŠANJA ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA NA UTAKMICAMA NK OSIJEK

Molimo sve predstavnike medija s akreditacijom za press i foto koji utakmicu prate iz press lože da se ponašaju u skladu s ovim pravilima:

 • Za vrijeme trajanja utakmice obavezan je boravak u press loži i press centru bez izlaska na druge tribine.
 • Dopušteno je snimanje iz press lože do 1 minute prije početka utakmice te između dva poluvremena do 1 minute prije početka drugog poluvremena.
 • Svu foto i video opremu obavezno ostaviti u ormarićima u radnoj sobi za medije.
 • Svi fotoreporteri ulaze na ulaz za press/foto gdje će dobiti marker te se potpisati da su isti preuzeli.
 • Svi fotoreporteri na travnjak ulaze kroz radnu sobu za press/foto pa preko tribine na teren. 
 • Marker je obavezno vratiti po svršetku utakmice u press centar.
 • Zona za fotoreportere nalazi se iza gola, a izmjena strana dopuštena je na poluvremenu utakmice.
 • Izjave po svršetku utakmice snimaju u Mix zoni, lijevo od ulaza za press/foto.
 • U press loži zabranjeno je pušenje te konzumiranje hrane.

DRESS CODE

U Press salonu i press loži obavezan je poslovni dress code.

PRIKLADNO: Odijelo, košulja, polo majica, duge hlače, cipele.

NEPRIKLADNO: Majica bez rukava, poderane traperice, kratke sportske hlače, japanke i sandale.

Prikladnim odijevanjem iskazujete poštovanje ostalim uzvanicima i samoj prigodi.

Kontaktiranje medija s djelatnicima Kluba, uključivo sportski segment (treneri, igrači, sportski djelatnici)

Opća napomena je da bilo koji medijski upit prema bilo kojem djelatniku Kluba, uključivo sportski segment, mora biti upućen u pisanom obliku na press@nk-osijek.hr prema dolje navedenim procedurama, s obzirom na to da djelatnici Kluba, uključivo trenere i igrače, za kontaktiranje s medijima i davanje izjava moraju imati odobrenje Kluba.

Konferencija za medije uoči utakmica

Konferencije za medije održavaju se u pravilu dan uoči utakmica NK Osijek. Nakon svake konferencije za medije NK Osijek će medijima sa svoje mailing liste distribuirati video i foto materijal.
Intervju s trenerom, igračem ili nekim drugim članom Kluba

Ako želite napraviti intervju s trenerom, igračem ili nekim drugim članom Kluba, potrebno je poslati e-mail na press@nk-osijek.hr barem tri dana ranije, s konkretnim prijedlogom koji sadržava ime redakcije, informaciju o formi intervjua i ciljanoj temi, nakon čega ćete dobiti e-mail s potvrdom detalja ili poziv od članova PR tima.

Izjava trenera, igrača ili nekog drugog člana Kluba

Ako se radi o kraćoj formi gdje želite samo izjavu od trenera, igrača ili nekog drugog člana Kluba, konkretan upit potrebno je uputiti i u ovom slučaju pisano, barem 24 sata ranije na e-mail press@nk-osijek.hr.    

Snimanje foto i video sadržaja s treninga

Ako želite snimati foto ili video sadržaj na treningu, potrebno je poslati e-mail na press@nk-osijek.hr barem tri dana ranije, s konkretnim prijedlogom koji sadržava ime redakcije i informaciju o snimanju, nakon čega ćete dobiti e-mail s potvrdom detalja ili poziv od članova PR tima.

Korištenje foto i video sadržaja

Zahtjev za pristup FOTO i VIDEO sadržaju namijenjenom medijima pošaljite na press@nk-osijek.hr . Zahtjev mora sadržavati naziv redakcije, web stranicu redakcije, ime i prezime, email adresu i kontakt telefon.

Zahvaljujemo vam na razumijevanju!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija o kolačićima možete pronaći OVDJE, a o politici privatnosti OVDJE.
Slažem se