Uklonjen je humusni sloj, a sada slijedi postavljanje geotekstila za odvajanje tla od budućeg tamponskog sloja nasipa.

Svi oni koji šetaju uz desnu obalu rijeke Drave ili se biciklom voze uz Pampas, na potezu od Hrvatskih voda do Hipodroma, svakodnevno mogu svjedočiti intenzivnim radovima na projektu izgradnje novog stadiona i Kampa Škole nogometa NK Osijek.

Završeno je uklanjanje humusnoga sloja što je bio prioritet u proteklom razdoblju, a to znači da se moralo raščistiti korijenje, uz travu i nisko raslinje, da bi se teren mogao poravnati i da bi se krenulo u postavljanje geotekstila koji služi za odvajanje tla od budućeg tamponskog sloja nasipa.

Radove izvodi osječka tvrtka

Uglavnom, radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a i vrijeme odgovara izvođačima, budući da nema puno kišnih dana nego je uglavnom sunčano. Na površini od 153.700 kvadratnih metara slijedi navođenje tamponskoga sloja koje će potrajati 60-ak radnih dana, a u sljedećoj fazi bit će postavljene, odnosno izbušene temeljne konstrukcije u obliku dubokih temelja tzv. „pilota“.

U svakom slučaju, strojevi na gradilištu su u punom pogonu, a dnevno dolazi više od 200 kamiona. Pritom je angažirana domaća, osječka tvrtka, kao što se to i napominjalo pri samome projektiranju.

Iako su radovi intenzivirani, šetnica je i dalje otvorena na tom „potezu“.