Sve je Osječanima uspjevalo u završnici akcija, a kažnjavali su i gotovo svaki propust protivničke obrane.

Dojam – nameće se sam po sebi nakon rezultata 6:0. Otvorilo se Osječanima, pa su napunili gostujuću mrežu koju su pogađali triput u oba poluvremena. Od osam izravnih udaraca u suparnička vrata, Bijelo-plavi samo dva puta nisu svladali Kelavu, što također dosta toga govori. Razlika u kvaliteti je, naprosto, prevelika što se očitovalo u oba međusobna dvoboja ovih protivnika. Uostalom, gol-razlika od 9:0 najbolje o tomu svjedoči. Zaprešićani nisu imali rješenja za napadački arsenal svoga protivnika, iskazali su poroznost u obrani, a domaćin nije imao popusta nego je želio što ljepši oproštaj od nogometne jeseni i najvjernijih navijača. Zekićeva momčad je na impresivan način zahvalila svima koji su prethodno očistili snijeg s travnjaka. „Šestica“ im je najbolji poklon za iskazanu vjernost i ljubav prema svome Klubu.

2 X 3 – Mirko Marić bio je trostruki strijelac, a teško se i prisjetiti kada je jedan naš igrač triput zabio na jednoj prvenstvenoj utakmici, a izborio se i za jedanaesterac iz kojega je poentirao Hajradinović. Često i trener Zekić naglašava koliko „Mara“ radi za momčad što nerijetko prođe „ispod radara“ stalnim nogometnim kritičarima. A Mirko je sada na devet postignutih golova, drugi „topnik“ Lige i jedan od onih koji nose ovosezonski Osijek. Neizostavno moramo spomenuti i Alena Grgića koji je odlično asistirao čak kod tri pogotka i na upečatljiv nastup u Velikoj Gorici nadovezao još bolji u Gradskom vrtu. To je „onaj“ i onakav Alen o kojemu Zekić govori u smislu njegovih predispozicija i onoga što očekuje od svog ofanzivnog desnog bočnog.

Potez – svakako je to akcija iz koje su naši nogometaši postigli prvi pogodak, u 13. minuti. Loptu je na četrdesetak metara od suparničkih vratiju imao Pušić koji je sjajno, baš u pravo vrijeme, na desnom krilu proigrao Grgića, a ovaj je u punom trku ostavio za sobom svoga čuvara. Ušao je u kazneni prostor, idealno primirio loptu na prsa i potom savršeno asistirao Mariću koji je sve dobro pratio i sa šest metara, između dva gostujuća stopera, bez problema smjestio loptu u mrežu. Prenga mu je uklizao, no nije to omelo najboljeg osječkog strijelca da dovede svoju momčad u vodstvo. Kako smo napisali i u našem live-prijenosu, sve je pritom išlo kao „po špagi“, što bi se reklo – kao iz nogometnih udžbenika.