Ova odluka NK Osijek odnosi se na razdoblje prvog dijela ove sezone i to za prvenstvene oglede Bijelo-plavih.

Nogometni klub Osijek donio je odluku da će godišnji pretplatnici iz prošle sezone (2019/20) imati besplatan ulaz na tribine Gradskog vrta do kraja jesenskog dijela HNL-a ove natjecateljske godine (2020/21). Pritom će svaki pretplatnik pri ulasku na stadion morati pokazati svoju prošlosezonsku godišnju iskaznicu. Onaj tko je, eventualno, izgubio spomenutu iskaznicu imat će mogućnost ponovnog printanja po cijeni od 50 kuna.

Besplatan ulaz za pretplatnike odnosi se na sve prvenstvene utakmice u kojima će NK Osijek biti domaćin do 19. prosinca. To vrijedi u slučaju da HNS ostane pri odluci da se igra pred gledateljima, kojima će povratak na tribine biti omogućen od 18. rujna. Na ovaj način naš prvoligaš želi nagraditi svoje stalne navijače za vjernost i dati im prednost u odnosu na ostale.

Ostaje ograničenje od 30 posto kapaciteta

Podrazumijeva se i da će postojati mogućnost kupovine jednokratnih ulaznica, osim za tribinu Istok, za koju je već ispunjen kapacitet maksimalnim brojem pretplatnika. Cijene za pojedinačne ulaznice će ostati nepromijenjene u odnosu na dosadašnje razdoblje, a članovi Bijelo-plavog kluba i dalje će imati važeći popust.

Što se tiče publike, definitivno će se i nadalje morati poštivati epidemiološke mjere, pa za svaku tribinu vrijedi pravilo popunjavanja 30 posto kapaciteta. Konkretno, kao i do sada, kada se ograničeno popuni Istok, gledatelji će se usmjeravati na druge tribine. To znači da će prednost imati oni koji ranije dođu do Gradskog vrta, odnosno treba napomenuti kako red i sjedalo na godišnjoj ulaznici više ne vrijede. Po potrebi će se otvarati i Zapad gore, a s obzirom na to kako je trenutno onemogućen dolazak gostujućih navijača, publika će se moći, ako zatreba, usmjeravati i na Sjever.

Da zaključimo, prodaje godišnjih ulaznica za ovu sezonu neće biti, barem u jesenskom dijelu, a što se tiče proljetnog nastavka, sve će (ponovno) ovisiti o situaciji s pandemijom Covid-19.