Čelništvo Kluba odlučilo je reagirati nakon serije slabih igara i neugodnih poraza, a povjerenje je dobio bivši igrač našeg prvoligaša koji se iskazao na klupi moldavskog Sheriffa.

Zoran Zekić novi trener 

Nakon četiri uzastopna poraza u borbi za prvenstvene bodove, došlo je do promjene trenera osječkog nogometnog prvoligaša. Klupski Nadzorni odbor odlučio je razriješiti dužnosti dosadašnjeg šefa stručnog stožera Dražena Beseka, a tu je dužnost danas preuzeo Zoran Zekić. Riječ je o bivšem igraču Osijeka koji je profesionalnu karijeru započeo u Gradskom vrtu. Potom je vrlo uspješno nastupao za brojne hrvatske prvoligaške klubove, među kojima su bili Dinamo i Rijeka, a igrao je i izvan naših granica. Kao trener, iskazao se u moldavskom Sheriffu iz Tiraspola s kojim je osvojio nacionalni kup, a prošle je sezone s tom momčadi igrao protiv Rijeke u posljednjem kvalifikacijskom kolu za ulazak u Europsku ligu.

Na današnjoj konferenciji za novinare, predsjednica Uprave NK Osijek, Valentina Koprivnjak je pojasnila odluku odgovornih ljudi u Klubu o promjeni trenera:

Nama je žao što je moralo doći do toga jer nemamo nikakvih primjedbi na rad gospodina Beseka kojega smo svi srdačno prihvatili u našoj sredini i možemo reći da smo s njim imali vrlo korektan odnos. Međutim, rezultati su takvi kakvi jesu, naš je zaključak da momčad nije pružila sve ono što je objektivno mogla na terenu i stoga smo ovako reagirali. Trebala nam je promjena u tom smislu da „razdrmamo“ igrače, da i oni ubuduće pružaju više nego dosad jer smo u nezavidnoj situaciji na tablici i što prije želimo krenuti naprijed. Vjerujem da ćemo s novim trenerom u tome uspjeti.

Predstavnicima medija obratio se i čelnik Nadzornog odbora Darinko Mikulić koji je zahvalio sada već bivšem treneru na profesionalnom, odgovornom i poštenom odnosu prema radu i Klubu u cjelini:

Sve je bilo vrlo korektno i činjenica je da smo vjerovali kako ćemo Besekovim vodstvom doći u priliku ostvariti neke naše očekivane rezultatske ciljeve. No, rezultati su uvijek primarni u svakom poslu, u sportu posebno, makar ponekad i ne moraju biti isključivo mjerilo nečije stručnosti i kvalitete. Negdje nam se, očito, „zagubilo“ ono što smo imali u prvim kolima kada su i rezultati bili bolji, upali smo u krizu, u svlačionici je poljuljano samopouzdanje, a jako je bitno procijeniti može li se momčad ponovno uzdići ako bi sve ostalo isto. Slijede nam vrlo važne utakmice u nastavku Prvenstva i odlučili smo se za poznatu „šok-terapiju“, nadajući se kako ćemo stvari pokrenuti na bolje. Draženu želimo puno sreće i uspjeha u trenerskom poslu i drago nam je što smo imali priliku surađivati.

Novi trener dobro je poznat osječkim ljubiteljima nogometa, a najviše iz igračkih dana kao jedan od boljih strijelaca u HNL-u. Za ponudu iz Gradskog vrta je rekao kako ga je, iskreno, iznenadila, ali i razveselila:

Razmišljao sam ponovno o nekim inozemnim opcijama, jedan klub iz susjedne države me je ozbiljno kontaktirao, a onda se pojavio Osijek. Naravno da nisam mogao ostati ravnodušan, ipak je ovo moj grad i klub, pa smo brzo našli zajednički jezik. Naš je trenerski posao takav da nikada ne znaš što te i kada čeka, ali sam spreman prihvatiti ovaj izazov. Znam da se dosta mojih kolega u posljednje vrijeme izredalo na klupi, međutim, uvijek su u situacijama kada izostanu rezultati treneri prvi na udaru jer je nemoguće zamijeniti dvadesetak, tridesetak igrača. Priznajem da baš i nisam puno stigao pratiti nastupe Osijeka i slabije poznajem igrače koji će mi biti na raspolaganju i njihove mogućnosti. Idućih dana ću sigurno imati više spoznaja, posebno kroz rad koji nas očekuje. Možda je i bolje da ih nedovoljno poznajem jer će svi krenuti s istih pozicija, pa neka se bore za mjesto u momčadi, pričao je Zekić.

Odmah je novi kormilar ukazao na činjenicu da je momčad, što je vidljivo iz dosadašnjih rezultata, olako primala golove i predavala se na terenu, što se nikako ne bi smjelo ponavljati u sljedećim utakmicama:

Dobro je što imamo nešto više vremena do idućeg susreta jer je stanka u HNL-u zbog nastupa reprezentacije. Prvenstveno se moram uvjeriti u potencijal igrača, raditi na onome što će biti primarno za ispravljanje određenih pogrešaka i kroz rad vidjeti tko što može u svim linijama. Ne mogu vam sada govoriti o tomu kako ćemo igrati, dok ne vidim kako mi igrači reagiraju i što bi ovom kadru najviše odgovaralo i u smislu taktičkih postavki. Jasno je da imam svoj način i stil rada, neke svoje vizije, no očekujem povratne informacije od onih koji na terenu takve ideje trebaju sprovesti u djelo. Svima nam je u cilju da Osijek bude bolji, osobno ću dati sve od sebe da tako i bude. 

Kerić više nije član Uprave

Došlo je i do promjene u Upravi Nogometnog kluba Osijek s.d.d. Nakon što je Gradska banka u stečaju prihvatila ponudu tvrtke Prvo hrvatsko pivo 1664. za kupovinu 29,1 posto dionica našeg prvoligaša, jednoglasnom odlukom Nadzornog odbora dužnosti člana Uprave razriješen je Mirsad Kerić koji je bio poveznica s potencijalnim njemačkim ulagačem, investicijskim fondom  HFK. To, međutim, ne znači da se Nijemce u sadašnjim okolnostima otpisuje u budućim aktivnostima glede nastavka započetog  procesa privatizacije i kupovine preostalih dionica NK Osijeka.