Nogometaši Osijeka krenuli su prema Puli gdje ih sutra očekuje susret protiv Istre 1961. na startu novog Prvenstva Hrvatske.

Uoči polaska na put u VIP salonu Gradskog vrta održana je konferencija za novinare na kojoj je trener bijelo-plavih Zoran Zekić istaknuo kako već dugo nije jednu utakmicu čekao s toliko problema kao ovaj puta...

- Nakon što smo kompletne pripreme odradili bez ijednog većeg problema, u ovome smo tjednu bili suočeni s dosta teškoća. Džolan je izvan treninga, Barišić također nije u mogućnosti zaigrati na startu, a sada nam se ozlijedio i Grgić. Kada tomu dodamo da je upitno u kakvom će stanju biti Knežević i Boban koje smo unatoč ozljedama poveli na put, jasno je da smo daleko od idealne situacije. Osim toga, ne možemo računati niti na Lesjaka koji ima tri žuta kartona koje prenosi iz prošle sezone, a Škorić je već dugo izvan trenažnog procesa, pričao je Zekić.

Unatoč tomu, osječki kormilar je napomenuo kako ni u čemu ne traži bilo kakav alibi. O sastavu nije govorio jer želi sačekati i posljednji trening kojega će naš prvoligaš odraditi po dolasku u Pulu:

- Ozljede i izostanci sastavni su dio sporta i ne vrijedi nam kukati. Imamo to što imamo i tako se i pripremamo za subotnji susret. Jasno je da će priliku dobiti i neki igrači za koje nisam planirao da će startati u početnoj jedanaestorici, a na njima je da iskoriste svoju šansu. Spletom okolnosti pojedinci su takvu priliku dočekali već u prvom službenom dvoboju.

Zekić je dodao kako nitko ne tempira formu za sam start Prvenstva koje je dugačko, a i pripreme su bile kraće nego li je to uobičajeno da bi momčad bila sasvim izbalansirana...

- Ne znam u kakvom je stanju Istra, nisam se time previše ni zamarao, ali sumnjam da su je itko u top formi već u 1. kolu. To naravno ne znači da moja momčad neće učiniti sve u nastojanju da se kući vratimo potpuno zadovoljni. Sportaši smo, želimo pobjedu, tako smo se i pripremali za ovu utakmicu, a vidjet ćemo kako će na kraju završiti. Uvijek se nadam najboljem, a vidim da je i među igračima dobro ozračje, bez obzira na spomenute kadrovske probleme, zaključio je trener bijelo-plavih.

Dodajmo na kraju da su prema Puli otputovali. Mikulić, Malenica, Matas, Lukić, Barać, Arsenić, Marin, Petrović, Vojnović, Žaper, Mioč, Anić, Knežević, Perošević, Boban, Štrkalj, Špoljarić i Mandić.

Susret između Istre i Osijeka na stadionu Aldo Drosina u subotu počinje u 19 sati, a sudit će Splićanin Duje Strukan. Njegovi će pomoćnici ovaj puta biti Goran Perica iz Šibenika i Hrvoje Radić iz Splita dok je četvrti sudac Šibenčanin Dario Kulušić.