I službeno je potvrđeno kako je Ivo Šušak novi šef struke NK Osijeka. Ovo će biti njegov treći mandat na klupi bijelo-plavih, a već sutra bi trebao preuzeti momčad te voditi prvi trening, kao i odrediti svoje pomoćnike.

Ivo Šušak novi je trener nogometnog kluba Osijek. To je napokon i službeno potvrđeno nakon što su završeni pregovori između Šuška i predsjednika Uprave kluba, Slobodana Tolja. Ugovor je potpisan na šest mjeseci uz opciju produženja na još godinu dana, ovisi o završnom plasmanu na kraju sezone.

Ovo će ovom 66-godišnjem treneru (rođen 10. lipnja 1948. godine) biti treća avantura na klupi bijelo-plavih, koje je napustio 2006. godine. Prvi put je klub vodio od 1993. do 1995. godine, a njegova tada posljednja sezona bila je najuspješnija ligaška u povijesti kluba. S klupe je Šušak vodio momčad predvođenu Žitnjakom, Špeharom, Bičanićem, Vukojom i mnogim drugima, a na kraju je ostvareno treće mjesto. Klub je do posljednjeg kola bio teoretski u borbi za naslov prvaka, a posebno impresivna bila je završna gol razlika, 65:30.

U svom drugom mandatu Šušak je klupu napustio ostavivši klub na trećem mjestu ljestvice, a posebno je u pamćenju navijačima ostala njegova posljednja utakmica i pobjeda 1:0 protiv Hajduka u Gradskom vrtu. Tad je tribine zapalio Ante Vitaić, pogotkom u 95. minuti, na asistenciju Aljoše Vojnovića.

Posljednji posao novi trener bijelo-plavih imao je na klupi mlade reprezentacije Hrvatske, koju je vodio od 2011. do 2013. godine, a prije toga bio je trener Zagreba. Upravo su taj klub, kao i mlada reprezentacija, uz NK Osijek, obilježili karijeru ovog stručnjaka iz Širokog Brijega.

Službeno predstavljanje novog trenera zakazano je za sutra (srijeda) u 11 sati, u press salonu stadiona Gradski vrt. Za kraj, donosimo video kojim ćemo se podsjetiti posljednje utakmice Ive Šuška na klupi NK Osijeka, uz nadu da ćemo već od subote imati ovakva slavlja na našem stadionu.