Kako je proteklih dana najavljivao predsjednik Nogometnog kluba Osijek Slobodan Tolj, Uprava bijelo-plavih posebno se angažirala na dovođenju igrača koji bi bio pojačanje u napadu. 

Uostalom, to je najvećim dijelom sezone bio gorući problem u igri našeg prvoligaša, a ni vrlo učinkovit i efikasan nastup protiv Splita (4:0) nije utjecao na odlučnost čelništva, pa ni trenera Ive Šuška da se u Gradski vrt dovede „špica“ koja bi mogla poboljšati realizaciju...

Izbor je pao na 24-godišnjeg Urugvajca Sashu Alexandera Aneffa Medrana Rossu, koji će se danas priključiti svojim novim suigračima, a stiže iz Domžala, vodeće momčadi slovenskog prvenstva. Aneff je u jesenskom dijelu sezone postigao pet golova za svoj dosadašnji klub u borbi za bodove, a još dva je dodao u Kupu Slovenije i s takvim je učinkom bio jedan od oslonaca lidera na tablici u susjednoj državi. Stasiti napadač visok je 187 centimetara, a osim urugvajske ima i bugarsku putovnicu (budući da je porijeklom Bugarin), pa se vodi kao igrač iz Europske unije.

U svojoj dosadašnjoj karijeri igrao je za Defensor Sporting, Racing Club i Fenix u Urugvaju, te jednu sezonu u bugarskom Botevu. Redovito je nastupao za U-20 reprezentaciju Urugvaja, a na nekoliko utakmica iskazao se i svojim golovima u nacionalnoj selekciji. U Osijeku će biti na posudbi do ljeta ove godine, a sve obveze prema njemu preuzima menadžerska agencija preko koje dolazi u Gradski vrt.