U osječkim redovima protiv Dinama neće biti kartoniranog Ejupija, a neizvjestan je nastup Bobana zbog smrtnog slučaja u obitelji.

Na redovitoj konferenciji za novinare NK Osijek uoči predstojećeg nedjeljnog derbija pred novinarima su bili pomoćni trener Ronald Grnja i zamjenik kapetana Antonio Perošević. Grnja je uvodno istaknuo kako je ovaj tjedan u Gradskom vrtu protekao u znaku pomiješanih emocija. Zadovoljstvo je uvjetovala dobra igra i pobjeda u Vinkovcima, a tugu spoznaja da je Gabrijelu Bobanu preminuo otac, pa je nad njegovim nastupom protiv Dinama – još uvijek veliki upitnik.

Što se igara i rezultata tiče, opet smo u pozitivnom tonusu. Takva je bila i atmosfera na treninzima. Dečki zaista dobro rade i mi u stožeru nemamo niti jednu primjedbu. Svi su nam bili na dispoziciji proteklih dana, osim Gabrijela o čijem ćemo nastupu odluku donijeti u petak nakon treninga. Manje je zdravstvene probleme imao Mioč s virozom, ali će on biti spreman za igru. Vraća nam se Matas koji je Cibaliju preskočio zbog tri žuta kartona, no poznato je kako sada iz istoga razloga mora izostati Ejupi, pričao je Grnja.

Stožer traži nova rješenja

Neigranje najboljega strijelca svakako je hendikiep za Osječane, međutim, opća je ocjena svih u Klubu da Bijelo-plavi u svojim redovima imaju dovoljno kvalitetnih igrača da nadomjeste izostanak svakog pojedinca:

Perošević je najbliži toj poziciji centralnog napadača, što znači da ćemo napraviti određene rotacije u momčadi. Pripremamo dvije varijante, pa ćemo vidjeti za koju će se šef odlučiti. U svakom slučaju, ako ni Boban ne bude u konkurenciji, tražit ćemo neka druga rješenja  i nadam se – pogoditi u izboru. Nekih većih promjena u početnoj jedanaestorici neće biti, mislimo da za to nema ni potrebe.

Dinamo više nije onako uvjerljiv kao prethodnih godina kada je neprikosnoveno vladao hrvatskim nogometom, stalno držao čelnu poziciju i osvajao titule, jednu za drugom...

Činjenica je da se ta njihova dominacija u HNL-u više ne osjeti na onakav način, dosta su već bodova ispustili ove sezone, ali protiv jakog Lyona nisu izgledali loše i mora ih se i dalje maksimalno uvažavati. Na nama je da im se pokušamo nametnuti i uz maksimalan angažman svakakog pojedinca očekujemo i pozitivan rezultat, nadajući se još jednoj pobjedi. U Maksimiru smo brzo zabili pogodak i usmjerili utakmicu na naš mlin, bilo bi odlično da takav scenarij bude i u nedjelju, rekao je Zekićev najbliži suradnik.

Dinamo više nije onakav bauk

Antonio Perošević s dosta optimizma očekuje derbi i ne sumnja da će susret biti vrlo zanimljiv i uzbudljiv za publiku:

Znamo sve o protivniku, kao i oni o nama, ne može tu biti nekih posebnih iznenađenja. Spremni smo na sve, ali baš na sve, ne misleći pritom samo na našu prezentaciju, nego i na ono drugo, što se može događati na terenu, a svi znate na što mislim... Imamo odlično ozračje u svlačionici, itekako smo željni pobjede i učiniti ćemo sve što možemo da je i ovaj puta izborimo. Nitko ne treba sumnjati da će svaki pojedinac biti od prve do posljednje minute maksimalno podređen tom cilju, a osobno sam uvjeren kako ćemo izgledati puno bolje nego u ogledima s Rijekom i Hajdukom. Nije Dinamo više onakav bauk kao nekada, iako je činjenica da su oni uvijek – Dinamo. Smatram da imamo veliku šansu, uz podršku svojih vjernih navijača, osvojiti jako važne bodove.

Na pitanje očekuje li da bi mogao svladati Livakovića u predstojećem derbiju, Perošević je odgovorio:

Želja mi je zabiti u svakoj utakmici, naravno da bih si to poželio i u nedjelju, iako je u svakom slučaju najvažnije – na kraju slaviti. Šansi će sigurno biti, nastojat ću dati svoj maksimalni doprinos, ako mi se još i posreći da budem i strijelac, bilo bi to, uz pobjedu, dvostruko zadovoljstvo.