Trener Osijeka zadovoljan igrom i rezultatom, a posebno je zahvalio Kohorti na velikoj potpori njegovim igračima.

Osijek je u polufinalu Kupa Hrvatske i to je svakako najvažniji zaključak nakon četvrtfinalnog ogleda našeg i koprivničkog prvoligaša. Pobjeda domaćina je sasvim zaslužena, budući da su Osječani, bez obzira što nije bilo nekih posebnih prilika, tijekom cijele utakmice bili bolji i dominantniji, pa je i trener Zoran Zekić imao razloga biti zadovoljan:

Prije svega čestitam svojim igračima na dobro odrađenoj utakmici i plasmanu u polufinale Kupa. Moram reći da dugo već nisam doživio da ovih naših tristotinjak navijača na Istoku ovako bodre momčad i daju nam onaj dodatni impuls, posebno u drugom poluvremenu, da ostvarimo pobjedu. Stoga njima posvećujem ovu pobjedu, na oproštaju od Gradskog vrta u ovoj polusezoni. Nadam se da će njihova pobjeda biti brojna i glasna i na predstojeća tri gostovanja koja nam slijede u Prvenstvu. Mislim da smo odigrali iznimno pomatnu utamicu, natjecateljsku i kvalifikacijsku jer u ovoj fazi nema uzvrata. U prvom dijelu nismo srljali, bili smo strpljivi, a onda u nastavku podignuli ritam i žešće pritisnuli protivnika i zaista dominirali. Nismo, doduše, bili konkretni, ali smo u svim elementima igre nadvisili Slaven Belupo koji nam nije otpucao po golu.

Protivnik bez ijedne poluprilike

Poznato je kako su Osječani ovaj susret označili kao jedan od onih koji im je posebno bitan u prvom dijelu sezone jer im je proboj u polufinale Kupa bio jasno zacrtan cilj. U tom kontekstu Zekić je naglasio:

Eto što smo uspjeli napraviti u šest mjeseci. Da nam dođu Koprivničani i postave se svi iza lopte, braneći cijelo vrijeme svoj gol. Stalno su bili zgusnuti ispred svojih vratiju, nisu čak ni napadali naše stopere nego su tražili svoju šansu samo iz kontre ili polukontre, ali im ništa nismo dopustili. Iznimno sam zadovoljan što smo prošli među četiri najbolje momčadi, polufinale je na rasporedu na proljeće tako da ćemo se imati dovoljno vremena pripremiti u svakom pogledu.

Zekić je dosta promijenio sastav u odnosu na utakmicu s Dinamom, a rezultat mu daje za pravo u njegovom izboru...

Bilo je šest novih igrača u momčadi, osim toga Škoriću smo promijenili poziciju, a iskreno govoreći, bez namjere da ikoga za nešto branim, nije lako kada dugo ne igraš i onda startaš od početka. Volio bih da su pojedinci odigrali i malo bolje, ali nisam s njima nezadovoljan jer su ispunili one osnovne taktičke zadaće. A Perošević  je ionako poručio suigračima da sačuvaju barem 0:0, pa će on ući oko 60. minute i zabiti. Eto, baš tako je i bilo, malo se i našalio Zekić pred novinarima.

Koprivničani bez napadačkog učinka

Koprivnički trener Željko Kopić čestistao je Osječanima na pobjedi, a od svoje momčadi je ipak više očekivao u napadačkom smislu:

Dobro smo ušli u utakmicu i kontrolirali igru, no poremetio nas je rani izlazak Christensena koji je vrlo bitan za našu igru. Drugo poluvrijeme je Osijek izmjenama pokušao doći do nove energije i do više ozbiljnijih situacija pred našim golom. Nemam primjedbi na igru obrane jer smo dobro držali raspored, međutim, falilo nam je onog pravog ritma u igri prema naprijed da budemo opasniji jer je bez toga teško dobiti utakmicu. Sigurno je da su nam neki igrači već pomalo i „potrošeni“, da svoj danak uzimaju i prilično teški i zahtjevni tereni. U konačnici Osijek je iz te jedne svoje šanse u završnici postigao pogodak, izgubili smo i koristim priliku da čestitam domaćinu na ulasku u polufinale.