Zekić od svojih igrača traži da se postave karakterno, prije svega prezentirajući momčadsku, a potom individualnu kvalitetu.

Dan uoči puta u Split trener osječkih nogometaša Zoran Zekić odradio je obvezu prema novinarima na redovitoj press konferenciji u Gradskom vrtu. Dakako, prvenstveno je bilo riječi o predstojećem susretu kojega će Bijelo-plavi u nedjelju odigrati u gostima protiv Splita.

Prije svega bih se pridružio čestitkama svim našim sugrađanima u povodu obilježavanja Dana grada! Još jednom mogu naglasiti da sam iznimno zadovoljan činjenicom da smo se plasirali u Kup Hrvatske i da Slaven Belupu nismo dopustili niti najmanju priliku da nas ugrozi. Već za nekoliko dana imamo novu utakmicu, dug je put ispred nas, pa ćemo krenuti u subotu već u ranim jutarnjim satima. Što se tiče zdravstvenog stanja rekao bih da je ono dosta dobro, a glede onog mentalnog, mogu reći da su nam dečki već pomalo potrošeni. Moramo se pripremiti vrlo ozbiljno za utakmicu protiv Splita koji je, eto, izbacio Hajduka iz Kupa, a bez obzira što je posljednji na tablici u HNL-u, nitko ga baš nije rezultatski „razvalio“. Sve ukazuje na to da nas čeka teška zadaća, no moramo pronaći dovoljno unutarnje snage i karaktera i onda na sve to nadograditi kvalitetu, prvenstveno momčadsku, potom i onu individualnu te napraviti sve da se kući vratimo što sretniji i zadovoljniji.

Igramo nogomet koji nam odgovara

Pitanje iz novinarskih redova odnosilo se na taktiku koju Zekić kani suprostaviti Splićanima i kolegi Lokici, odnosno kako će se njegova momčad postaviti u nedjeljnom dvoboju...

Najbitnije je kako ćemo krenuti u tu utakmicu i kako ćemo se tijekom igre ponašati na terenu, a pritom mislim na onaj karakterni pristup. Ako ostvarimo ono što možemo, ne sumnjam u pozitivan rezultat. No, ne mogu biti bahat i razbacivati se nekakvim izjavama. Znamo i ja i moji igrači kako smo do sada dolazili do uspjeha, pa na isti način moramo nastaviti i dalje. I ja bih osobno volio da sve to skupa izgleda ljepše i tečnije u igri, međutim, trenutno igramo nogomet kakav nama odgovara, a ne našim protivnicima, znajući koliko možemo. Kada je o kritikama riječ, meni su one dobrodošle. Nisam nimalo sujetan tip, a svjesni smo i moji igrači i ja da to može i mora izgledati puno bolje nego do sada. No, hoće li to jamčiti i bolji rezultat, to nitko ne može znati.

Imamo najboljeg vratara Lige!

Neki igrači ne putuju za Split i neće ih biti u konkurenciji za momčad, a o početnoj jedanaestorici, trener se još nije odredio:

Jedino Knežević neće biti spreman jer je i dalje ozlijeđen, pa neće ni putovati u Split, baš kao ni Boban koji odrađuje kaznu zbog crvenog kartona. Što se sastava tiče, o njemu se još ne bih očitovao, ali će igrati uglavnom oni koji su i dosad iznijeli najveći dio tereta. Uz Lesjaka koji je bio među boljima protiv Slaven Belupa. Što se, pak, vratara tiče, imam sreću da su obojica vrhunski, Mikulić je po meni najbolji golman HNL-a iako će morati podići razinu koncentracije, a Malenica će u sljedećih nekoliko godina također potvrditi da pripada najboljim čuvarima mreže. Neću micati Mikulića nakon jedne ili dvije pogreške jer nam je puno dobroga donio ove sezone, uostalom, on je i u naj-momčadi Prvenstva. Perošević? Ušao je ponekad s klupe i vrlo dobro reagirao, uostalom, nekada nam je baš to potrebno, da imamo „jockera“ i u pričuvi. Samo neka zabija, sve je ostalo manje bitno.