Bijelo-plavi su imali 16:0 u kornerima, puno veći posjed lopte, no domaćin se nekako uspio spasiti od poraza.

Teško da se možemo prisjetiti susreta u kojem su Bijelo-plavi u gostima bili toliko nadmoćni u odnosu na svoga domaćina. I kada se pobjeđivalo u onoj seriji od pet uzastopnih trijumfa na strani, Osijek nije imao ovakvu terensku inicijativu. Domaćin je sretno došao do pogotka u otvaranju susreta, a sve nakon toga bilo je u znaku Osječana koji su do kraja uspjeli izjednačiti, ali ne i osvojiti preostala dva boda. Evo što je na konferenciji za novinare rekao trener Zoran Zekić:

U samom začetku utakmice sami smo sebi zakomplicirali život, izgubili loptu na svojoj polovici i onda nam se dogodi onakav jedanaesterac, a da domaćin nije bio ni u prigodi. Nakon toga se uvukla nervoza u naše redove, a domaćin je odmah promijenio sustav i odostraga stavio petoricu igrača. Imali smo maksimalnu dominaciju, izveli smo šesnaest kornera za razliku od protivnika koji nije imao niti jedan, a koliko je još bilo ubačaja s bokova, međutim, nismo imali „frajera“ u kaznenom prostoru koji bi išao na loptu ispred suparničkog igrača i „spakirao“ je u mrežu. No, čestitao bih svojim igračima, dali su sve od sebe, bili puno bolji od svoga protivnika, a vidi se da su već pomalo i istrošeni u završnici polusezone. Vjerujem da ćemo ipak smoći snage te u posljednja dva susreta, protiv Istre i Intera, ostvariti pozitivne rezultate.

Nedostajao je egzekutor

Bilo je jasno da Zekić žali i za preostala dva boda jer je njegova momčad cijelo vrijeme diktirala tempo i ritam utakmice:

Naravno da žalim jer smo bili bolji tijekom cijele utakmice. Rekao sam igračima i u poluvremenu da ćemo zabiti u nastavku ne jedan, nego dva pogotka, ali nam je ipak nedostajalo malo više hrabrosti i odlučnosti u završnici da to riješimo u svoju korist. Došli smo u Split kao favoriti, tako smo se i postavili, međutim, nismo materijalizirali  stalnu inicijativu barem s još jednim golom. Učestalo smo pritiskali, dolazili u završnicu s  dosta igrača, ali nam je nedostajao egzekutor u presudnim trenucima.   

Jasno je da Osječani žele do kraja prvog dijela sezone izboriti treće mjesto na tablici, a sada su bodovno izjednačeni s Hajdukom koji je poražen u Koprivnici...

Otvorila nam se situacija da bismo mogli biti treći, no još se moramo malo posložiti u glavama. Ne smije nam se dogoditi da imamo desetak minuta praznog hoda tijekom susreta. Također, dvojica-trojica igrača su nam baš podbacila, a u takvim okolnostima to se kod nas i rezultatski odrazi. Čekaju nas dvije zahtjevne utakmice u Puli i Zaprešiću gdje će tereni sigurno biti u lošem stanju, ali moramo to odraditi na pravi način. U igri smo za to treće mjesto i pokušat ćemo ponovno doći na tu poziciju prije odlaska na zimski odmor. Pokušat ćemo se u prijelaznom roku dodatno pojačati, ali želimo samo one igrače koji će nam neupitno biti pojačanja, a ne prinove. Osobno sam ponosan što u kadru imamo osamdeset posto domaćih igrača i to nam treba biti orijentacija i ubuduće. Nije lako preko noći napraviti transformaciju od momčadi koja se borila za opstanak u Ligi do ovakvih utakmica u kojima nam se protivnik brani sa svih deset igrača iza lopte.

Lokica sasvim zadovoljan bodom

Kormilar Splićana Vjekoslav Lokica na kraju je bio sasvim zadovoljan podjelom bodova:

Ovo je veliki bod za nas! Igrali smo protiv vrlo dobrog Osijeka koji je posebno opasan i učinkovit u gostima i moram biti zadovoljan. Rekao sam i prije susreta da bi za nas bod bio dobar ishod, sada to mogu i potvrditi. Podsjetit ću da smo prije tjedan dana imali vrlo zahtjevnu utakmicu na iznimno teškom terenu u Puli gdje nismo zaslužili poraz, potom smo odigrali 120 minuta protiv Hajduka u Kupu što nas je i fizički i mentalno iscrpilo. Ovaj puta nam četvorica igrača nisu bila na maksimalnoj razini upravo zbog umora, a poremetio nas je i rani izlazak Ugrine koji je vrlo bitan igrač u našoj momčadi. Osijek je imao dominaciju, ali je uglavnom prijetio iz prekida u kojima mi nismo dobro reagirali, pa smo naivno primili i pogodak. Bodom smo začelje prepustili Cibaliji i to je već samo po sebi za nas pshiloško rasterećenje.