Osječani će nastojati napadačkom igrom doći do druge ovosezonske pobjede nad Puljanima.

Nogometaše Osijeka u subotu od 17 sati u Puli očekuje prvenstvena utakmica 19. kola HNL-a protiv momčadi Istre 1961. Osječani na put kreću u petak ujutro, a u VIP salonu Gradskog vrta je održana uobičajena konferencija za novinare na kojoj je pred izvjestiteljima koji prate Bijelo-plave bio trener Zoran Zekić. U samoj završnici jesenske polusezone, uvjeti za igru i treniranje postaju sve teži, pa je kormilar našeg prvoligaša uvodno ukazao upravo na taj problem koji će se zasigurno pojaviti i u predstojećem dvoboju protiv Zeleno-žutih...

Teško je bilo trenirati ovih dana jer su nam tereni smrznuti na ovoj hladnoći, pa smo bili prisiljeni i na određene improvizacije u radu. Ni sam ne znam kakvo nam je ono pravo „agregatno“ stanje u momčadi, vidjet ćemo to na utakmici s Puljanima. Mogu reći da u sustavu igre nećemo nešto posebno mijenjati, bez obzira u kojem sastavu istrčali, a na meni i mojim suradnicima je da odredimo 11, odnosno 14 igrača koji će prvenstveno svojim angažmanom i karakterom odraditi ovih važnih 90 minuta. Isto sam tako svjestan da je i teren na pulskom stadionu u prilično lošem stanju, pa ćemo i o tomu razmišljati prigodom izbora startne jedanestorice.  Ne sumnjam da će dečki dati sve od sebe i odigrati dobru utakmicu, još se malo hrabrije i odlučnije postaviti već od samog početka, s boljim kretanjem bez lopte jer nam je to jedan od ključnih problema.

Bez kažnjenih Vojnovića i Bobana

Izvjesno je kako Osječani ni u Puli neće zaigrati u kompletnom sastavu, budući da su neki prvotimci, prisilno, izvan kombinacija...

Neće biti Vojnovića i Bobana koji odrađuju kazne zbog crvenih kartona. Knežević je upitan jer je imao dosta problema sa zglobom i njegovo stanje nije optimalno. Iz razgovora s njim vidjet ću koliko je spreman jer nisam baš pristalica toga da na tako zahtjevnom terenu, koji nas očekuje u subotu, imamo u momčadi pojedince koji nisu potpuno „fit“.  Ne vrijedi to samo za Kneževića, nego i za sve druge igrače.

Što se protivnika tiče, Zekić je istaknuo da je Istra ozbiljna momčad koja je u gostima kod Dinama uspjela ostati neporažena i sigurno je homogenija nego na samom početku sezone kada su Bijelo-plavi u Puli slavili s 1:0.

Istra ima novog trenera, moga nekadašnjeg suigrača i kolegu s Akademije, Darka Raić-Sudara, za kojeg mislim da je dobro rješenje na klupi Puljana. Želim mu svu sreću, ali nakon našeg međusobnog dvoboja, naravno. Oni su kvalitetna momčad, vidjeli smo to i u ovom posljednjem ogledu kojega su imali s Interom u Zaprešiću, tako da nas sigurno čeka teška zadaća. No, vjerujem da smo u stanju odigrrati dobro i rezultatski uspješno, zaključio je Zekić.