U razdoblju od 2010. do 2012. godine Osječani su četiri puta uzastopno slavili u Puli.

Do sada su, otkako je HNL-a, nogometaši Istre i Osijeka međusobno igrali 47 puta u borbi za bodove. Uspješniji su pritom bili Osječani koji su ostvarili 20 pobjeda, 16 puta je bilo neriješeno, a Puljani su do sva tri boda došli u 11 utakmica.

Računajući postignute i primljene pogotke u svim tim ogledima, Osijek ima + 10, budući da je suparničku mrežu pogađao 53 puta, a kapitulirao u 43 navrata. Zanimljivo je da je prvi dvoboj ovih klubova odigran u Đakovu, 11. ožujka 1992., kada je Istra slavila s 1:0, da bi Bijelo-plavi uzvratili trijumfom na svom prvom gostovanju u Puli (5. svibnja 1992.) kada je bilo 2:1 u njihovu korist. Inače, sedam puta je naš prvoligaš uzimao puni plijen kod Zeleno-žutih.

Najučinkovitije razdoblje Osijek je pritom imao od 2010. do 2012 godine. Tada je nanizao četiri uzastopne pobjede na istarskom poluotoku, dva puta po 3:1, dok je po jednom bilo 2:1 i 1:0.

Ostaje u sjećanju jesen 2012. godine

Posebno se sjećamo gostovanja s kraja rujna 2012., kada su Osječani u desetom kolu te sezone bili bolji od svoga domaćina s 3:1. Puljani su poveli pogotkom Rocea koji se upravo iz Gradskog vrta prošloga ljeta vratio na Aldo Drosinu, a preokret je uslijedio golovima Miličevića, Leškovića i ponovno Miličevića.

U svim je izvješćima tada istaknuto kako su gosti do bodova došli eurogolovima svojih nogometaša, zato su nam i ostali u tako lijepom u sjećanju. Osijek je i u posljednjem nastupu u Puli, u srpnju ove godine, bio uspješniji i slavio s 1:0 golom Peroševića na samom početku utakmice, kada je glavom pogodio mrežu nakon odličnog centaršuta Kneževića. Bio je to početak serije Bijelo-plavih od pet gostujućih pobjeda u nizu...