Istra 1961 sada je sigurno bolja nego prošloga ljeta, ali Bijelo-plavi opet imaju pobjedničke ambicije.

Dolaskom u Pulu, gdje će naši nogometaši u subotu odigrati prvenstvenu utakmicu protiv Istre 1961, odmah smo se prisjetili 16. srpnja ove godine kada je počinja nova sezona u HNL-u.

Osječani tada još nisu imali potpuni uvid u svoje stvarne mogućnosti i kvalitete, pa su bez neke velike „pompe“  stigli na Aldo Drosinu da bi na najbolji način startali u borbi za bodove. Pogotkom Peroševića iz pete minute Bijelo-plavi su slavili s 1:0, a njihova je pobjeda tada trebala biti i uvjerljivija. Domaćin je imao dosta sreće, a u dva navrata ga je spašavala i vratnica. Tog je vrućeg pulskog dana krenula i pobjednička serija našeg prvoligaša na gostovanjima u kojoj je Osijek rušio rekorde i ispisao novu stranicu klupske povijesti. Voljeli bismo, naravno, da se isti scenarij dogodi i u 19. kolu državnog prvenstva kada smo ponovno gosti u Puli, uvažavajući činjenicu da se dosta toga promijenilo u redovima Puljana u odnosu na sam početak ligaškog natjecanja.

Ova je Istra ipak bolja i kvalitetnija u odnosu na kadar kojega su Zeleno-žuti imali protekloga ljeta.

Ništa ne može umanjiti optimizam

Trenutno je prilično velikih 15 bodova razlike između ove dvije momčadi, Osječani dijele treće mjesto s  Hajdukom, dok su Puljani na šestoj poziciji.

U posljednjem međusobnom ogledu, odigranom u Gradskom vrtu, Osijek je golom Ejupija vodio sve do sudačke nadoknade vremena, a onda je Mikulić nes(p)retno primio onaj pogodak za izjednačenje, pa je svakome pripao po bod. Sada je Istra ponovno domaćin i pod vodstvom novog, još uvijek ne znamo da li samo privremenog trenera, bivšeg igrača NKOsijek, Darka Raić-Sudara priželjkuje pun pogodak protiv takmaca iz kvarteta najboljih hrvatskih klubova. Međutim, Barišić i suigrači jesensku polusezonu definitivno žele okončati u pobjedničkom stilu, pa će se tako postaviti i ove subote u Puli i šest dana kasnije u Zaprešiću, prije odlaska na zimski odmor. Ni respekt prema domaćinu, ni spoznaja da ih čeka, kako svi najavljuju, vrlo težak teren, ne umanjuju optimizam i odlučnost Bijelo-plavih da odigraju pravu utakmicu i kući se vrate posve zadovoljni.

U splitskom Parku mladeži je nedostajalo malo više  koncentracije i spretnosti u završnici, vjerujemo da će ovaj puta učinak biti bolji, bez obzira što je protivnik jači od Splita. Osječani to, dakako, mogu i nadamo se da će nas sve skupa ponovno razveseliti.