Bijelo-plavi danas na Stadionu Aldo Drosina od 17 sati igraju protiv NK Istre 1961. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

ISTRA 1961 - OSIJEK  1:3

Osijek i drugi puta ove sezone nosi sva tri boda iz Pule, potpuno zasluženo jer je bio puno bolji od svoga domaćina u svakom pogledu. Istra je imala vodstvo nakon prvog poluvremena, međutim, i tada je bilo jasno da su gosti naprosto jači i kvalitetniji što su u drugom dijelu materijalizirali s tri pogotka i zadovoljni napuštaju Aldo Drosinu.

90' + 3 Roce je posljednji priprijetio Mikuliću koji je njegov udarac bez problema zaustavio.

89' sada igru napušta Lopa, ulazi Lukić.

88' prva prigoda za Istru tek u samom finišu susreta. Prelčec je imao dobru situaciju za udarac, međutim, bio je loš u završnici.

86' mijenja i Zekić, iz igre povlači Peroševića, ubacuje Grgića.

86' Igru napušta Gržan, s klupe je ušao Burić.

85' Perošević je mogao postići i drugi pogodak, u padu je zahvatio loptu nogom, a ona se od Mitrevskog odbila u korner.

84' druga promjena kod domaćin. Izašao je Solomon, na terenu je Bouhna.

81' opet puca Mioč, ovaj puta lopta odlazi pokraj lijeve vratnice.

79' čim je ušao Mioč je već bio u šansi, ali je njegov udarac iz punog trka pogodio Georgieva koji je vjerojatno na taj način spasio Ivušića.

77' Škorić odlazi na klupu, ulazi Mioč.

76' evo javne opomene i za Rocea, domaći su nogometaši sve nervozniji na terenu.

75' požutio je Lucio.

71' Perošević je pucao sa 16 metara, lopta odlazi pokraj desne vratnice.

70' prva izmjena, Prelčec je ušao umjesto Stepčića. 

66' u samo osam minuta Bijelo-plavi su postigli i treći pogodak! Ejupi je požrtvovnim klizećim startom omogućio Škoriću da krene prema domaćem kaznenom prostoru, da bi u punom šprintu i sam došao u šesnaesterac. Škorić mu je fino asistirao, a Ejupi se iskupio za autogol iz prvog dijela i vrlo preciznim udarcem, iskosa s desne strane, pogodio "malu mrežicu" za 1:3.

66' 1:3 - EJUPI

62' Osječani su preokrenuli rezultat u svoju korist. Škorić je loše zahvatio loptu koja se od jednog igrača Istre odbila do Lope, a ovaj je u pravom trenutku proigrao Barišića. Kapetan gostiju je sjajnim udarcem desnom nogom pogodio sam gornji lijevi kut za 1:2. Eurogol Borne Barišića na Aldo Drosini!

62' 1:2 - BARIŠIĆ

58' Osijek je došao do izjednačenja i kapitalizirao svoju veliku terensku nadmoć. Barišić je idealno centrirao s lijeve strane, pred vratima Ivušića našao se dobro postavljeni Perošević i glavom sa 7-8 metara matirao Ivušića.

58' 1:1 - PEROŠEVIĆ

56' kurioizitet ovoga susreta svakako je činjenica da Istra ima vodstvo iako nije uputila niti jedan udarac u okvir osječkih vratiju!

54' sada je javnu opomenu dobio i Perošević.

52' Lopa je dobio žuti karton.

51' još bolja prilika za Ejupi, ali ni ovaj puta nema pogotka. Ubacio je Perošević, a osječki centarfor zamalo ne pogađa.

50' pokušava Ejupi s 15 metara, lopta odlazi daleko od vratiju.

49' prva šansa za Osječane u nastavku. Nakon Petrovikjeva centaršuta glavom je pucao Barać, bilo je to ipak slabo da bi Ivušić kapitulirao.

46' počinje drugo poluvrijeme susreta u Puli kojega prati 867 gledatelja, među kojima je i tridesetak pripadnika Kohorte.

45' uz puno sportske sreće Puljani su postigli pogodak i otišli na odmor s prednošću. Ovo je vjerojatno prvi autogol Ejupija u karijeri, nažalost, dogodio se baš danas, u dresu NK Osijek.

44' posve neočekivano Istra je povela. Loptu je iz prekida u osječki šesnaesterac ubacio Stepčić, Ejupi je glavom pokušao otkloniti opasnost, zahvatio loptu glavom i ona je završila u lijevom kutu za vodstvo domaćina. Klasičan autogol i Istra vodi.

44' 1:0 - EJUPI (ag)

43' prvi žuti na utakmici dobio je Lesjak.

38' Arsenić je oklijevao s ispucavanjem lopte iz kaznenog prostora, a kada je to učinio, domaći su protestirali kod suca da ga je pritom lopta, navodno, udarila u ruku. I da je tako, namjere sigurno ni u kojem slučaju nije bilo.

36' opet Perošević, sada je pokušao glavom, prebacio je gredu, a i sudac Lučić je dosudio prekršaj u korist domaćina.

29' Perošević je gađao lijevi kut iz "slobodnjaka" s dvadesetak metara, ni to nije bilo precizno.

25' Barišić centrira s lijevog boka na prvu vratnicu, Ejupi je i ovaj puta na lopti koja odlazi pokraj okvira vratiju.

20' u prvih dvadeset minuta gledamo potpunu inicijativu Osijeka, nešto slično kao i u prošlom kolu protiv Splita u Parku mladeži.

12' Ejupi je opet pucao, Puljani su uspjeli blokirati njegov udarac, da bi potom i Škorić bio u prigodi, ali je vratar domaćin još jednom spriječio pogodak.

10' puno bolji početak za goste iz Osijeka koji su stalno u napadačkim akcijama, a još uvijek žalimo za "zicerom" kojega je propustio Petrovikj.

5' Ejupi je odlično započeo utakmicu, sada se odlučio na udarac, no nije to išlo u okvir vratiju.

3' 100 postotna šansa za goste! Odlično je ubacio Matas, Ejupi nesebično poslužio Petrovikja u petercu koji sjajnu prigodu ne uspjeva pretvoriti u pogodak! Njegov je udarac vratar Ivušić uspio obraniti u trenutku kada su valjda svi na stadionu već vidjeli loptu u mreži. Nakon toga pokušao je i Perošević, ostalo je 0:0.

1' Škorić s desne strane ulazi u šesnaesterac, domaći uspjevaju izbiti loptu u korner nakon kojega puca Lesjak, ali je to učinio neprecizno.

1' utakmica je upravo započela.

Prvi puta će u HNL-u pravdu dijeliti vinkovački sudac Josip Lučić, a pomažu mu I. Krmar iz Zagreba i S. Rođak-Karšić (Podravske Sesvete)

Za Istru će od prve minute igrati: Ivušić, Mitrevski, Georgiev, Bertoša, Gržan, Paracki, Lucio, Stepčić, Miloš, Roce i Solomon.

Zekić se odlučio za sljedeću jedanaestoricu:Mikulić, Matas, Arsenić, Barać, Barišić, Lesjak, Petrovikj, Lopa, Škorić, Perošević i Ejupi.

Osječani će u ovom susretu nastupiti bez kartoniranih Vojnovića i Bobana, dok je tek oporavljeni Knežević na klupi za pričuve. 

Pozdrav iz Pule! Dvadesetak je minuta do početka utakmice između Istre i Osijeka u okviru 19. kolu HNL-a.