Ukupno su 18 puta Inter i Osijek u HNL-u igrali u Zaprešiću, a Bijelo-plavi su pritom slavili 9 puta, uz 5 remija i 4 poraza.

Osijek i Inter dosad su odigrali 39 prvenstvenih utakmica, a bolji međusobni omjer imaju Osječani. Oni su 23 puta bili bolji od Zaprešićana, u 10 susreta  rezultat je bio neriješen, a Interovci su slavili u šest ogleda.

Računajući samo susrete u Zaprešiću, bilo ih je ukupno 18, Osijek je dobio 9, pet ih je završilo neodlučenim ishodom, a četiri utakmice „keramičari“ su riješili u svoju korist.

Za Bijelo-plave je najuspješnije bilo razdoblje od 1994. do 2010. kada su nanizali deset gostovanja u zagrebačkom predgrađu u kojima niti jednom nisu osjetili gorčinu poraza. Pritom su čak sedam puta pobjeđivali i pritom ostavljali vrlo dobar ili odličan dojam na terenu.

Vojnović i Boban za 0:2

U novijoj povijesti, Osječani su slavili 2012. i to s uvjerljivih 3:0, tri godine potom bilo je 0:0, a dakako da nam je najbolje u sjećanju pretposljednja utakmica ovih protivnika iz druge polovice srpnja ove godine.

Inter je bio prilično dobar u prvom poluvremenu, imao je i neke svoje šanse  koje nije uspio materijalizirati, iako je i Osijek prijetio, pa i pogodio vratnicu u tom dijelu igre. Nastavak je u potpunosti pripao gostima koji su dominirali i preko Vojnovića i Bobana došli do vrijedne pobjede, nakon što su tjedan dana ranije pun pogodak ostvarili i u gostima kod Istre 1961.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL