Na trećem uzastopnom gostovanju Bijelo-plavi još jednom žele osvojiti sva tri boda

Stigli smo i do posljednjeg kola jesenskog dijela državnog nogometnog prvenstva. U 20. kolu momčad Osijeka i treći puta uzastopce ide u goste, ovoga petka suprostavit će se zaprešićkom Interu s početkom u 18 sati.

Imajući u vidu ono što su Bijelo-plavi pokazali u posljednja dva nastupa, u Splitu i Puli, može se reći da je forma u samoj završnici polusezone vrlo dobra i daje nam za pravo da i uoči zadnjih 90 minuta prije zimske stanke budemo optimisti.

Jasno je da će Osječani za nova tri boda morati još jednom pokazati zbog čega su u kvartetu vodećih hrvatskih prvoligaša. Inter je, naime, među onim protivnicima koje nije baš lako nadigrati i s kojim se treba pomučiti da bi se došlo do pobjede. Iako je Osijek, u drugom ovosezonskom kolu, već uspio slaviti u Zaprešiću, ni tada to nije išlo glatko, bez obzira na činjenicu da je razlika u kvaliteti zasigurno na strani Zekićevih izabranika.

Treće je mjesto dodatni motiv

Imaju Žuto-plavi nekolicinu igrača u svojim redovima koji su već dokazana vrijednost u HNL-u. Posebno se ističe Vinkovčanin Jakov Puljić koji je s osam postignutih golova drugi strijelac Lige i jasno je da se na njega mora obratiti posebna pozornost. Općenito, Toplakova momčad voli nadigravanje, nije  ona koja će se povući na svoju polovicu te isključivo vrebati iz protunapada, nego teži i posjedu lopte, ali i što okomitijem dolasku do suparničkih vratiju.

Opet će, baš kao i protiv Istre u prošlom kolu, puno toga ovisiti o razigranosti veznoga reda našeg prvoligaša jer se treba izboriti za dominaciju u sredini, kako bi se iz kontinuiranog pritiska stvarale i prave šanse. A Osijek uvijek i svima može zabiti.  Oni koje će Zekić poslati na teren znaju kako se postaviti, što se prvenstveno odnosi na odlučnost u pristupu, kako se domaćinu ne bi dopustilo da se pretjerano razmaše.

Vrlo je bitno na oproštaju od sasvim zadovoljavajuće jeseni biti na razini onoga što su Osječani prezentirali u većini utakmica. Šansa da se prezimi na trećem mjestu je dodatni motiv, a to bi ujedno bio i pravi blagdanski poklon vjernim navijačima.  

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL