Osječani su u dva navrata vodili i bili bliže pobjedi od svoga domaćina, koji je ipak uspio izbjeći poraz.

U petak navečer u Zaprešiću smo se imali prigodu po tko zna koji puta uvjeriti kako se u nogometu, u samo jednom trenutku, zapravo u sekundi, može puno toga preokrenuti na terenu, za nekoga u pozitivnom, a za onu drugu, protivničku stranu, u negativnom smjeru.

Imali su nogometaši Osijeka vodstvo od 2:1, nastavili su napadati tražeći i treći pogodak koji bi zasigurno i prelomio pitanje pobjednika, Boban je pritom imao krasnu prigodu za povećanje vodstva, da bi u kontri domaćin praktički bez prave prigode, nakon  jedne bezopasne lopte ubačene u osječki šesnaesterac, Matas nenamjerno, ali ipak nes(p)retno igrao rukom, pa je dosuđen jedanaesterac.

Znali zaprijetiti i s desetoricom

Iz kaznenog udarca Inter je po drugi puta stigao do izjednačenja, a osječki je branič zaradio drugi žuti karton i gosti su ostali s igračem manje na terenu. Dakle, dvostruka kazna za Bijelo-plave u jednom napadu Žuto-plavih koji su stekli brojčanu prednost, a mogli su i mirnije nastaviti utakmicu jer je Osječanima „otupljena“ ona napadačka oštrica.

Doduše, Osijek je i sa desetoricom znao opasno zaprijetiti, pa je Vojnović u samome finišu imao vrlo lijepu situaciju za pobjedničku egzekuciju. To se ipak nije dogodilo, a kako su i Zaprešićani stvorili neke prigode, preko Mamuta i Puljića, možemo se složiti s trenerima Zekićem i Toplakom da je remi realan ishod ovog zanimljivog i neizvjesnog prvenstvenog dvoboja.  

Važno je da napadači zabijaju

Ako izuzmemo činjenicu da su Bijelo-plavi uistinu oba puta jeftino kapitulirali, možemo reći da su naši nogometaši opet ostavili sasvim dobar dojam. Uostalom, dvaput su zatresli protivničku mrežu, imali su još neke dobre šanse i bili bliže pobjedi od svoga domaćina koji ne gubi baš često u svom „dvorištu“.

Pozitivna je i spoznaja da su nam strijelci bili napadači, kojima to uvijek donosi potrebno samopouzdanje, a  i momčad u cjelini lakše diše kada zabijaju oni koji su za to zaduženi. Ejupiju je to već osmi pogodak otkako je stigao u Gradski vrt, a bilo je to uoči ogleda s Hajdukomu u 5. kolu, dok je Bobanu ovo treći gol, drugi na zaprešićkom stadionu koji mu očito „leži“.

Upravo je Bobanov nastup svakako dobitak utakmice s Interom jer je robusni napadač pokazao zbog čega je doveden u Osijek. Za našu će momčad njegov i Ejupijev učinak u proljetnom nastavku sezone svakako biti od velikog značaja u borbi za ostvarenje rezultatskih ambicija.